avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Activitate cedo

Activitate cedo

Se mai poate depune cerere de restituire proprietate pe legea10/2001 daca nu s-a facut demers pana acum? Mentionez ca sunt mostenitor legal si am descoperit actele de proprietate abia anul acesta nefiind prinse in actul de succesiune.
Multumesc!
Buna ziua,

As dori sa stiu cand apare Regulamentul de aplicare al Legii 254/2013.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ce se poate face in situatia unui detinut care este bolnav , deci nu poate munci si care a facut nenumarate cereri pentru participare la cursuri dar nu a fost inscris.
Nu mi se pare normal desi legea prevede posibilitatea inscrierii la cursuri si activitati.Ce argumente va avea in fata comisiei de evaluare pentru eliberarea conditionata in momentul efectuarii fractiei de 2/3 din pedeapsa?
Răspuns la discuția Cauza de micsorare a pedepsei
Categoric voi apela la un avocat.Va rog sa ma lamuriti in legatura cu aparitia unei Legi mai favorabile care poate fi invocata pe parcursul executarii pedepsei. Noul CP prevede pedepse mai mici in cazul meu cu 1/3 .Este adevarat ca pedeapsa primita este sub minimul prevazut de NCP dar se poate obtine o redozare de pedeapsa prin invocarea art 461 alin 1 litd? Multumesc pentru raspuns
In cazul in care noul CP si CPP intra in vigoare la1 feb 2014, cand pot formula in instanta actiunea de contestatie la executare in baza art 461 lit d?
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Se poate beneficia de o lege a gratierii in situatia in care nu s-a facut contopirea de pedepse?
In conditiile unei supraglomerari in penitenciare, care este ratiunea amanarii termenelor de evaluare de catre comisiilor de eliberare conditionata ?
Răspuns la discuția Contestatia la executare
Contra executarii unei hotarari penale.
Presupunand ca NCP si NCPP intra in vigoare la 1 februarie 2014 ,in cat timp pot formula actiunea in instanta privind contestatia la executare?

Multumesc pentru raspuns
As dori sa stiu cum trebuie procedat in situatia in care o persoana care a avut un contract cu o societate de telefonie mobila nu a mai putut onora facturile de abonament , nu datorita unei rele intentii ci pentru ca se afla in detentie si deci in imposibilitatea de a plati. Societatea de telefonie mobila a cedat creanta societatii {} care calculeaza de aproximativ doi ani penalitati in continuu.
Multumesc anticipat pentru raspuns.