avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate Kapy

Activitate Kapy

Buna seara,
Am o marca inregistrata pe PJ si doresc sa schimb denumirea firmei. Cum procedez cu certificatul marcii deja inregistrate pe care figureaza denumirea veche a firmei?
Va multumesc.
Buna ziua,
Beneficiez de ceva timp de serviciile unei firme straine (din SUA), mai exact gazduire web. Dupa scaderea TVA, i-am contactat sa-i intreb de ce aplica inca 24%. Nu mi s-a oferit un raspuns clar. Au spus ca asta este taxa pt tara noastra. In plus contabilia mi-a zis sa le cer si Certificatul de rezidenta fiscala. Sunt oare obligati sa-l ofere? Daca refuza ce este de facut? In afara de a ma muta catre alta firma, pt ca presupun ca ii gazduiesc pe foarte multi...
Multumesc pentru sfaturi!
Da, am cautat pe net si le-am gasit intr-o lista cu titlul Acte necesare pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL) cu asociati persoane juridice straine. De ce nu ar avea nevoie italianul de acele acte? nu este considerat cetatean strain? Este posibil chiar daca nu are domiciliu aici in tara?
Buna ziua,
As dori sa stiu daca un cetatean italian poate deschide ca asociat unic un SRL in RO sau are nevoie de un asociat cetatean roman?
Pe langa lista de acte obisnuite in cazul romanilor, pentru ei am gasit ca fiind necesare urmatoarele acte:
• scrisoare de bonitate bancara si scrisoare de bonitate de la camera de comert din localitatea din strainatate unde s-a infiintat – copie document si original, traducere legalizata in limba romana
• copia documentului de inmatriculare al acesteia – copie document si original, traducere legalizata in limba romana
• Hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor prin care se mentioneaza intentia de asociere in viitoarea societate comerciala ce se va infiinta in Romania, cota de participare la constituirea capitalului social al viitoarei firme, precum si persoana desemnata de aceasta sa semneze, in numele societatii, actul constitutiv si alte documente necesare infiintarii S.R.L. – copie document si original, traducere legalizata in limba romana.
Ar mai fi ceva de adaugat la aceste acte?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Denigrarea imaginii public online
Nu este vb de poza mea in sine, ci de firma mea si imaginea ei, respectiv a mea (ca PF) si reprezentant al ei (PJ), in care mi se aduc acuzatii in public de escrocherii bancare fara dovezi, eu fiind nevoita sa ma indreptatesc fata de toti membrii activi si pasivi care participau la acea discutie, postand public documente bancare, fiscale ca sa-mi apar imaginea mea si a firmei. Cu toate acestea ulterior au continuat public jignirile directe, apostrofari, batjocuri (mistouri), hartuiri, agresivitate din partea mai multor membri cu toate ca un specialist le-a explicat anterior un pic de contabilitate, respectiv reiesind ca aveam dreptate. Totul a durat 3 zile ca sa va imaginati, am cedat si psihic intr-un final. Ma intrebam ce daune pot solicita?
Buna seara,
As dori sa stiu cum se pedespeste denigrarea imaginii public online (pe facebook mai exact) si ce sanse sunt in a obtine careva daune?
Am aruncat o privire asupra legii 307 inseodebi la obligatiile administratorului, art 19. De unde si neclaritati pentru punctele:
a - un model de dispozitii/responsabilitati/mod de organizare pt apararea impotriva incendiilor pt un birou unde as putea gasi?
b - cum se face identificarea si evaluarea riscurilor in unitate (birou) si de catre cine?
c - toate societatile au nevoie de avize si autorizatii de securitate la incendiu?
g - atributiile ce revin salariatilor impotriva incendiilor trebuie trecute pe o fisa separata sau una comuna si cu alte atributii?
j - ce se intelege prin Conditiile pentru aplicarea planului de interventie? Unde trebuie scrise acestea?
p - de curiozitate, in ce consta raportul de interventie care se transmite in 3 zile?
Cam atat.
V-as fi recunoscatoare pt un raspuns detaliat la cele enumerate.
Multumesc.
Am auzit de la cineva ca este obligatorie revizia anuala a stingatoarelor. Este adevarat? Chiar daca ai sau nu angajati?
Răspuns la discuția Cine face planul de evacuare
cum adica operatorii economici au obligaţia să angajeze cel puţin un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor? pt ce sa-l angajez permanent?
Referitor la planul de interventie ati mentionat de catre cine trebuie intocmit insa nu se specifica date despre care anume criterii obligatorii trebuie sa aiba?
Răspuns la discuția Cine face planul de evacuare
Este un apartament dintr-o vila cu intrare stradala, separata. Are o forma anumita acel plan? Poate fi si un A4? Orizontal /vertical? Am inteles ca nu toate modelel de pe internet sunt valabile, adica depinde de tipul de incapere, de nr de angajati? Planurl respectiv in mijloc are spatiul liber, eu trebuie sa proiectez iesirea acolo? chiar daca am o singura incapere?