avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters240032

Activitate ContSters240032

In primul rand buna seara tuturor.....,si as avea o intrebare daca imi poate raspunde cineva....
A-m introdus actiune in Instanta ptr. Rectificarea unui titlul de proprietate,respectiv rectificarea numelor mostenitorilor intrucat numele era inscris eronat prin o litera,precum si completarea amplasamentului topografic-care lipsea (tarla , parcela, vecinatati)a unei suprafete de 1500mp,la rubrica suprafata primita in intravilan.Pe fond sa admis actiunea si Primaria a facut recurs si a fost admis pe motiv ca nu a avut cunostinta de actele depuse in dosar,cu toate ca am depus acte suficiente ptr. comunicarea partilor si nici nu s-au obosit sa se prezinte la vre-un termen.Recursul a fost admis si trimis dosarul la prima instanta spre rejudecare.
Si la rejudecare actiunea a fost admisa prin care obliga pratele sa rectifice T.P.(nu am cerut cheltuieli de judecata).
Intrebarile mele sunt daca aceasta ultima hotarare este irevocabila s-au poate fi atacata de parate din nou cu recurs,si care este termenul limita in care Prefectura este obligata sa rectifice T.P.
Din cate am inteles termenul limita ptr. a inscrie un teren arabil la APIA este pana in data de 15 Mai(2 ha cat este in T.P.)....,daca Prefectura nu rectifica T.P.in timp util pot sa ai dau in judecata ptr. eventuale despagubiri ptr. ca nu am avut posibilitatea inscrierii pana in termen a T.P. la APIA,daca Pref. nu rectifica T.P. pana pe 15 Mai...?

B-)
Va multumesc ptr. raspuns dar tot...., nu nu prea inteleg,daca ratificarea sa semnat in 1994,
CEDO,recunoaste dreptul la proprietate si admite astfel de actiuni ptr. imobilele confiscate in regimul comunist,adica inainte de ratificarea conventiei,s-au drepturile recunoscute de CEDO isi produc efectele doar ptr. actiunile ce vizeaza recunoasterea unor drepturi ce au aparut ulterior semnarii documentului de ratificare din 1994.

Stima...
Cred ca cel m-ai bine e sa fa adresati cu o cerere catre Directia Arhivelor Nationale din Judetul dvs. si sa solicitati o copie dupa registrul agricol al bunicului dvs. unde sunt trecuti cei care au preluat rolul agricol ulterior adica ..tatal dvs.(platiti o taxa de 45 lei ptr. comunicare acte).
S-au puteti solicita la Primaria dvs. sa consultati registrul(faceti o cerere) agricol din anii respectivi cand bunicul s-au tatal dvs. erau inscrisi cu terenuri ca urmare a mostenirii .
O alta varianta este sa mergeti la Oficiul judetean de Cadastru si sa solicitati coala CF(ar fi bine sa stiti nr. de coala CF,ptr. o identificare m-ai rapida).
In coala CF este mentionata succesiunea mostenitorilor.(faceti cerere si platiti o taxa de 5 lei pe coala).
Chiar daca nu ar m-ai exista Titlul de Proprietate sunt alte acte prin care sa identificati situatia terenurilor ele nu pot disparea pur si simplu,doar daca incearca sa va abureasca ca actele ar fi disparut in vre-o inundatie s-au incendiu cum sa intamplat... si in cazul meu.
Prin demersuri concrete va puteti rezolva problema.
Eu am recuperat o parte din acte, dar dupa ce am invatat cum e ...sistemul si demersurile care trebuie sa le fac.:)
Ulterior am facut o precizare si anume sa obs. ca in cazul in care suprafata de teren ar fi fost
instrainata in mod legal,adica printr-un contract de ,,vanzare-cumparare, etc.,,acest teren nu m-ai era inscris ulterior in anul 1974 in cert. de mostenitor al petentului,m-ai mult am facut cerere la OCPI sa-mi comunice actele care au stat la baza instrainarii acestui teren in 1956 conform CF,si drept raspuns mi-au comunicat ca au ars inntr-un ,,incendiu,,.
Aceasta ,,poezie,, este veche si expirata de mult,dar prin nesimtire se practica si astazi, cand e vorba sa dispara niste acte,prin care se disculpa ca au disparut ori in vre-un incendiu(din cauza unui scurtcircuit electric),s-au in vre-o inundatie.
Cei de la OCPI,nu sunt singurii care se disculpa in acest fel,ci si alte Institutii publice carora m-am adresat ptr. comuncare altor acte( ptr. ani diferiti) ,culmea tocmai actele solicitate de mine ,,s-au evaporat,,.


Buna seara,am si eu o intrebare,daca poate sa-mi si raspunda cineva....
Am introdus o actiune la judecatorie ptr. rectificare in CF,in temeiul art.34,35,si 50 din legea 7/1996 pentru o suprafata de teren care a fost inscrisa abuziv in CF,adica fara ca bunica mea sa instraineze acest teren de aprox.560 mp. intravilan.
A fost respins pe fond, si a-m facut recurs la tribunal.... ,recursul a fost admis fiind trimis spre rejudecare dar in temeiul art 52 alin.2 dispus de instanta Tribunalului,cum este postat pe portal.
Intrebarea mea este ce se va intampla in cazul posesorului tabular actual al terenului ptr. ca cei care au detinul abuziv terenul la vandut catre acesti ,,terti,,actuali.Daca se admite actiunea ptr. acesti proprietari actuali Instanta va dispune vre-o despagubire s-au ce cale de atac ar avea impotriva hotararii date.Mentionez ca terenul in cauza este mentionat in cert. de mostenitor al petentului emis in 1974. Acest teren figureaza in CF-autentic prin anul 1956 ca este transmis in baza`contractului de ,,vanzare,, catre cei care l-au preluat abuziv.
In CF nu se mentioneaza vre-un nr. de contract de v-c,si nici alte acte nu sunt in CF,cu privire la aceasta transmitere(am facut cerere la OCPI si mi-a comunicat ca nu sunt acte ca au disparut ,,intr-un incendiu,,).
Deci dupa cum puteti obs. terenul nu m-ai era inscris in cert. de mostenitor in 1974 daca ar fi fost instrainat legal in 1956...B-)
Am si eu o intrebare, catre dvs...., este posibil sa imi intemeiezi o actiune si sa fie si admisa in caile de atac interne ale Romaniei,invocand doar articole s-au dispozitii CEDO,ce sunt compatibile, capetelor de cerere formulate in actiunea introdusa in Instanta?.
Exemplu introducerea unei actiuni pentru restituirea unui imobil(casa si teren aferent) confiscat de stat in regimul comunist fara titlul valabil, si care este de utilitate publica(actualmente este tot la stat).
Prin decizia nr.33 din 2008,Sectiile unite au facut recurs in interesul legii,prin care Conventia Europeana are prioritate. ,, În cazul în care sunt sesizate neconcordanţe între legea specială, respectiv Legea nr. 10/2001, şi Convenţia europeană a drepturilor omului, aceasta din urmă are prioritate. Această prioritate poate fi dată în cadrul unei acţiuni în revendicare, întemeiată pe dreptul comun, în măsura în care astfel nu s-ar aduce atingere unui alt drept de proprietate ori securităţii raporturilor juridice,,.
Deci intrebarea este daca actiunea ar fi admisibila doar in temeiul art.1 din Conventia CEDO, nu si in baza art.480 act. in revendicare s-au in baza legii7/1996,avant in vedere ca imobilul respectiv este adnotat si in cert. de mostenitor al petentului.
Răspuns la discuția Rectificare Titlul de Proprietate
Va multumesc ptr. raspuns...,sper sa aveti dreptate si sa m-ai vad si un lup mancat de oaie, ca pana acum nu prea am avut parte de .......,spiritul si litera legii....=D>
Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar.....
Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele mostenitorilor a fost inscris eronat pe titlul si nici amplasamentul topografic nu a fost completat la rubrica suprafata primita in intravilan (tarla,parcela).
Pe fond a fost admis dar Primaria a facut recurs pe motiv ca nu a luat la cunostinta de inscrisurile pe care le-am depus in dosar.
Recursul a fost admis si trimis spre rejudecare.
Acum am primit o comunicare depusa de Primarie in Instanta de fond prin care isi sustine ,,exceptia nulitatii actiunii raportat la prevederile art.20 din legea 146/1997,respectiv exceptia netimbrarii actiunii,,.
Precizez ca prima Instanta nu mi-a pus in vedere la term. de judecata sa timbrez actiunea,si nici parata nu a invocat aceasta exceptie.
Deci nu stiu ce sa m-ai cred..,daca este s-au nu legala acum invocarea acestei exceptii...,si din cate stiu rectificarea de titlul de proprietate nu se timbreaza...,poate ma lamureste si pe mine cineva..
Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar.....
Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele mostenitorilor a fost inscris eronat pe titlul si nici amplasamentul topografic nu a fost completat la rubrica suprafata primita in intravilan (tarla,parcela).
Pe fond a fost admis dar Primaria a facut recurs pe motiv ca nu a luat la cunostinta de inscrisurile pe care le-am depus in dosar.
Recursul a fost admis si trimis spre rejudecare.
Acum am primit o comunicare depusa de Primarie in Instanta de fond prin care isi sustine ,,exceptia nulitatii actiunii raportat la prevederile art.20 din legea 146/1997,respectiv exceptia netimbrarii actiunii,,.
Precizez ca prima Instanta nu mi-a pus in vedere la term. de judecata sa timbrez actiunea,si nici parata nu a invocat aceasta exceptie.
Deci nu stiu ce sa m-ai cred..,daca este s-au nu legala acum invocarea acestei exceptii...,si din cate stiu rectificarea de titlul de proprietate nu se timbreaza...,poate ma lamureste si pe mine cineva...:(
Va multumesc ptr. raspuns, dar problema e ca nu stiu ce inscrisuri sa m-ai de depun,ptr. ca mi-se solicita sa ,,depun cate un exemplar din modificarea de actiune ptr. fiecare parte din dosar ,or eu nu a-m facut nici o modificare de actiune ci a-m solicitat atat pe fond cat si in recurs, rectificarea de nume a mostenitorilor cat si amplasamentul topografic care lipsea ..pe verso la Titlul de Proprietate la rubrica ,,suprafata primita in intravilan,,:-/