avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Activitate flavius2011

Activitate flavius2011

Discuție Declaratie 070
Buna ziua,
Daca in anul 2013 firma a platit impozit pe veniturile microintreprinderilor mai este nevoie sa se depuna formularul 070 luna aceasta din moment ce nu se mai modifica nimic pt. 2014?
Ce ati facut pana la urma?
Si noi suntem in aceeasi situatie, persoane decedate, plecate din unitate, din invatamant,chiar din tara si acum primesc hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sa le platesc diferenta de la 100 euro pana la 130 lei.
Discuție Diurna externa
Buna ziua,
In cadrul unei institutii publice pt. un proiect se acorda (de ex. pt Polonia) diurna de 110 euro pe zi. Stiu ca diurna este de 35 de euro pe zi ..diferenta pana la 110 euro se considera ca venit impozabil si se impoziteaza ca un venit salarial cu toate cele - somaj, pensie, sanatate, impozit ?
Diurna maxima deductibila 2.5 x 35 tine doar de societatile comerciale?
Buna ziua,
Daca administratorul unei societati comerciale s-a casatorit si si-a schimbat numele, trebuie facuta vreo modificare la finante? Intreb daca e vreo problema daca apare numele nou pe declaratii (100, 300, )
Buna ziua,
Penalitatile de intarziere trecute in factura de telefon unde trebuie trecute in momentul in care completez decl 300 si 394. Daca le cuprind in baza impozabila nu este corecta valoarea tva-ului.
Buna ziua,
Se poate incheia un contract de prestari servicii pe perioada nedeterminata intre o institutie publica si un srl ? Eu personal nu am auzit de asa ceva, si de aceea va intreb. Este vorba de servicii de curatenie...
As avea nevoie de un raspuns argumentat.
Multumesc.
Discuție declaratie 012
Buna ziua,
As vrea sa stiu daca mai este nevoie sa depun declaratia 012 pana la 31 ianuarie 2013, daca cu 1 feb 2013 oricum devenim platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor.
Răspuns la discuția poprire
Multumesc de raspunsuri.
Revin la primul caz, una dintre instiintari vine de la un executor judecatoresc, insa cealalta vine chiar din partea bancii, si ne solicita sa infiintam poprirea in baza adeverintei de salariu pe care i-am eliberat-o, si in care ne-am obligat sa-i retinem in caz de neplata.
Răspuns la discuția poprire
Ok, am sa discut cu dansii.
Alta problema:
Am primit de la administratia finantelor publice o adresa de infiintare poprire pentru o persoana, care a fost angajata a unitatii si in prezent nu mai este. Poprirea se refera la diferente de impozit anual de regularizat din 2010 pana in 2012.
Acestei persoane ii platesc trimestrial niste sume reprezentand drepturi salariale recalculate potrivit legii 221/2008 pentru o anumita perioada (31,10,2008 - 31,03,2009) pentru care exista hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.
Daca nu mai este angajata unitatii noastre pot sa-i retin 1/3 din suma care i-o platesc in fiecare trimestru?
Discuție poprire
Buna ziua,
Am primit la unitate o instiintare de la un executor judecatoresc pentru infiintarea popririi pe salariului unui angajat.
I-am infiintat poprirea pe 1/3 din venitul net.
Acum am mai primit de la inca o banca o instiintare.
Poprirea totala, pe ambele credite poate depasi 1/3 din salariul net?