avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Activitate delia1988

Activitate delia1988

Mi s-a emis o decizie de pensionare care insumeaza un stagiu de cotizare mai mic decat cel din decizia precedenta. Este corect?
Imi expira contractul de munca pe 28.02.2019. Angajatorul a zis k imi va elibera adeverintele si decizia abia dupa 12-15 zile. E legal asa tarziu? Imi trebuie la somaj in max 10 zile
Societatea mea "X" isi desfasoara activitatea(un mic magazin mixt) intr-un spatiu inchiriat prin contract de comodat incheiat la notar. Persoana fizica care detine spatiul din cladirea respectiva are incheiat contract de prestare servicii cu firma de salubrizare . Cei de la Politia Locala au impartit avertismente sa incheiem contract de salubrizare k astfel ne amendeaza.
INTREBARE: Sunt obligata si eu ca Societate sa inchei un alt contract de salubrizare?,deoarece cei de la primarie refuza sa-mi vizeze autorizatia de functionare fara acest contract.
De mentionat este faptul ca cei de la societatea de salubrizare respectiva REFUZA CATEGORIC sa negocieze tariful practicat pentru astfel de servicii .
Legislatie ceva referitoare la aceasta problema??
am angajat un absolvent cu conventie la AJOFM in anul 2012. Este in Concediu crestere copil de 1,5 ani. Intrebare: la data incheierii conventiei trebuia sa-l tin angajat 3 ani, insa acum trebuie tinut doar 1,5 ani. Se modifica si in cazul meu perioada de 3 ani la 1,5 ani?
am avut un proces pe granituire EU AVAND CALITATEA DE PARAT
1)-PRIMA INSTANTA a hotarat ca paratul sa-i acorde cheltuieli de judecata in valoare de 462 lei reclamantei, cu apel
2)-Apelul intentat de mine(parata): -se respinge ca nefondat si obliga la cheltuieli de judecata catre reclamanta in valoare de 1200 lei onorariu avocat . definitiva
Intrebare: Trebuie sa platesc 462+1200 lei?, sau doar 1200 lei
Discuție apel granituire
hotarare judecatorie: stabileste linia de hotar conform variantei 2 din expertiza topografica, (din care a rezultat ca reclamanta are teren mai putin cu 8 mp iar eu am aceasi suprafata de teren ca la intabulare si din contractul de vanzare cumparare). Aceasta hotarare presupune reintregirea suprafetei reclamantei si diminuarea suprafetei mele din teren cu 8 mp, deci as avea o suprafata mai mica decat in intabulare si acte, dupa aceasta hotarare. E LEGAL ASA CEVA???
Buna ziua!
Sa inteleg ca iar mai trebui 5 ani si 9 luni stagiu cotizare pentru a putea solicita pensie anticipata partiala?
Sunt nascut in 16-04-1959,barbat. Am stagiu de cotizare total de 29 ani 3 luni 22 zile,din care 4 ani 3 luni 3 zile in grupa II. Cand pot indeplini orice fel de modalitate de a iesi la pensie???
-am depus astazi 26.11.2012 situatia privind locurile de munca vacante la AJOFM
-mi-a facut si o repartitie tot astazi.
-am depus azi 26.11.2012 si revisalul la ITM angajarea incepand cu data de 28.06.2012.(este primul angajat)
Am trecut pe un formular al celor de la AJOFM la contract de munca nr.1 /28-11-2012 data inceperii angajarii .
Trebuia scris 28 sau 26.11.2012 pe acel formular? Functionara nu da lamuriri .

Este totul in ordine din punctul de vedere al datelor inscrise pentru a beneficia de conventie cu AJOFM.?

Eu impreuna cu mama mea suntem administratorii unei firme( eu fiind si asociat unic ). Nu avem carti de munca. Eu acum am absolvit masterul si as dori sa imi bag somajul. Intrebarea ar fi daca e posibil sa beneficiez de facilitatile angajarii unui absolvent in cazul in care mi-as face un contract de munca pe firma mea la care sunt si administrator sau nu trebuie sa am nici o legatura cu firma angajatoare?