avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate cristid89

Activitate cristid89

Răspuns la discuția Autorizatii pentru frizerie
Da stiu eu am nevoie de cineva care sa imi scoata autorizatiile de la DSA, demersurile pentru instalarea camerelor video, autorizatiile pentru muzica in locatie de la UPFR si ce mai este de luat de la primaria sectorului 1 negatia probabil.
Buna ziua,

Am nevoie de o persoana in vederea obtinerii autorizatiilor necesare unei frizerii. Aceasta se afla in sectorul 1.

Multumesc!
Buna ziua,

Am si eu o intrebare. In luna septembrie o sa deschid o frizerie in Bucuresti si am avut "placuta" supriza de a afla ca trebuie sa platesc, pe langa abonamentul tv, niste taxe pentru drepturile de autor ale filmelor si melodiilor difuzate de catre posturile tv. Intrebarea este urmatoarea cat ar fi aceasta taxa (suprafata este de aproximativ 50mp)?

Daca nu imi fac abonament tv si pun doar filme de pe dvd-uri mai trebuie platita taxa respectiva? Mentionez ca pentru drepturile de autor pentru filmele dupa dvd-uri am discutat deja un contract cu roimage, distribuitorul pe Romania al acestora. Mi s-ar parea de-a dreptul stupid sa platesc o data drepturile de autor pentru filme in sine si inca o data pentru pentru muzica din filme.

Multumesc!
Răspuns la discuția Contract de fidejusiune
Imi puteti da mai multe detalii ce pot urmarii? Acum nu mai am timp sa iau un avocat imi puteti da dumneavoastra mai multe detalii aici? Ce sa intreb si ce sa urmaresc?

Multumesc!
Răspuns la discuția Contract de fidejusiune
Inca nu am precizat nimic pentru ca eu personal am fost luat prin surprindere de necesitatea acelui contract. Urmeaza sa il semnez azi la ora 16:30 dar nu reusesc sa inteleg de ce sunt nevoit eu ca persoana fizica sa raspund si nu societatea fiind SRL-D.
Buna ziua,

De curand mi-a fost aprobata o cerere de finantare pe SRL-D. Pe partea de contributie proprie am contractat un credit la CEC. La capitolul garantii exista scrisoarea de garantie de la stat (80%), echipamentele, ipoteca pe contul firmei si minunatul contract de fidejusiune.

Intreabarea mea este urmatoarea in cazul in care firma (doamne fereste) nu o sa mearga, in ce conditii banca isi va recupera banii. Isi va lua cei 80% de la stat, va vinde echipamentele si in cazul in care mai ramane ceva va lua de la mine ca actionar cu acel contract de fidejusiune sau care este sistemul?

Ma intereseaza pentru ca nu vreau ca in cazul in care nu merge firma sa fiu nevoit sa dau 10.000 de euro din buzunarul propriu. (10.000 este valoarea creditului).

Multumesc!
Buna ziua,

Am pe cineva ce doreste sa scrie o carte si doreste sa stie cum se procedeaza cu drepturile de autor. Cum poate obtine ea drepturile de autor asupra ei pentru a putea face ulterior contract cu editura.

Multumesc!
Buna ziua,

Detin o librarie online si doresc sa achizitionez cateva carti de la o persoana fizica pentru a le putea revinde ulterior. M-ar interesa cum pot face acest lucru, daca exista vreun model de contract ceva. Mentionez ca persoana respectiva are factura pe acele carti.

Multumesc!
Buna ziua,

Am aveam un contract la Orange de 18 euro pe luna. Unlterior am marit ambonamentul de la 18 la 20 de euro, apeland doar serviciul de relatii cu clienti fara sa semnez vreun contract. Problema a aparut a doua zi cand m-am observat prelungirea contractului pe inca un an. Am sunat la ei iarasi si mi s-a spus ca desi nu am semnat un contract pentru prelungirea abonamentului pe un an inregistrarea audio (conversatia avuta cu o zi inainte) tine loc de contract si ca nu pot face nimic.

Eram curios ce se intampla daca eu nu mai platesc acest an in care mi-a fost prelungir in mod abuziv (parerea mea) contractul.

Va multumesc!
Răspuns la discuția Avantaje la angajarea unui somer
Multumesc am inceput sa citesc legea!

Mai am o singura intrebare daca nu deranjez prea rau inteleg ca in primul an, cel in care se primeste indemnizatia aceea de 750 de ron, eu ca societate sunt scutit de Contributia la fondul de somaj adica cei 0,5%. Urmand ca din al doilea an sa fi scutit de Contributia la asigurarile sociale 10,5%, Contributia la fondul de somaj 0,5%, Contributia la asigurarile de sanatate 5,5%.
Am inteles bine?