avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate zerognost

Activitate zerognost

?
In 2006 s-a incheiat un contract de arenda, pe 10 ani, care conform clauzelor sale expira in octombrie 2016.
In Noul Cod Civil, care nu era in vigoare la data semnarii contractului de arenda, se prevede ca un contract de arenda se prelungeste automat cu o perioada egala cu cea pentru care a fost incheiat, daca nu e denuntat prin notificare de una din parti cu minim un an inainte.
Avand in vedere ca s-a incheiat pe legea veche contractul, va expira el conform clauzelor contractuale, in octombrie 2016, fara alte formalitati? Sau avand in vedere legea noua, intrucat nu s-a notificat cealalta parte ca dorim incetarea, se prelungeste contractul acesta automat cu o perioada de alti 10 ani?
Discuție Spatii comune
Care este temeiul legal exact potrivit caruia in spatiile comune ale unui imobil, unul din co-locatari nu poate ridica o constructie ori nu poate face o reamenajare importanta a spatiului comun?
Discuție Expert judiciar
Dupa absolvirea Institutului de Studii Economice si a unui master in domeniu, care sunt pasi de urmat pentru a deveni expert contabil care sa poata fi numit expert in cauze de catre instantele judecatoresti?
Discuție Radiere din CF
Am cumparat o casa in rate de la o societate comerciala. Pe extras CF apare si societatea si eu. Cum fac sa radiez societatea din CF, intrucat am achitat ultima rata? De ce acte e nevoie, care e procedura? Multumesc.
Discuție Asigurare
RCA incheiat azi la la EUROINS e valabil din punct de vedere legal?
Speta: litiu intre 2 societati, prima din Romania, cealalta din Germania. Nu exista contract, marfa se livreaza pe baza de factura, comanda confirmata si documente de expeditie cu confirmarea primirii marfii. Clientul german nu achita, unde ne judecam si dupa ce legislatie in acest caz?
Răspuns la discuția Revocare
O persoana fizica poate exercita concomitent cel mult 5 mandate de administrator, in ideea asta m-ar interesa cum sa fie revocata persoana.
Discuție Revocare
Cum poate fi revocat din functie unul dintre membrii consiliului de administratie al unei societati in faliment, ce are numit administrator judiciar dar nu are si administrator special?
Răspuns la discuția Investire BO
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti indica temeiul juridic va rog?