avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate luizaioana_luizaioana

Activitate luizaioana_luizaioana

Multumesc frumos pentru ajutor.
Buna ziua,
Vecinul si-a construit casa si foloseste pentru a avea curent un generator pe benzina. il porneste in fiecare seara cand ajunge acasa ( de la 6-7 seara si pana la 10 de regula, In week-end il porneste de dimineata si cred ca il tine pana se termina benzina ca uneori zgomotul inceteaza in jur de 2-3 dimineata). Daca are concediu si sta acasa atunci evident ca ii da drumul de la prima ora.
Zgomotul deja este insuportabil. Nu putem sta numai in casa iar afara ca sa ne intelegem trebuie sa tipam uni la altii ca si cum am fi la discoteca...
Si situatia dureaza deja de aproape doi ani. Din cand in cand ne spune ca a depus dosarul la Enel si ii asteapta sa vina sa il conecteze dar si daca ar fi fost in alta tara ajungeau pana acum ca stalpul este in fata portii.
Ce cai de atac pot folosi impotriva lui? EL pare impacat cu faptul ca va cheltui bani pe benzina ca sa aiba curent dar pe noi ne deranjeaza foarte tare zgomotul. Il pot obliga sa isi inchida curtea cu gard inalt din tabla ? Sa ii chem pe cei de la mediu ? Sa angajez un avocat si sa il oblig sa ingroape generatorul sau sa ii faca o cutie antifonica sau ceva care sa atenueze zgomotul? La strada el si-a facut gard din tabla, si de cealalta parte nu are vecini iar zgomotul il aud numai eu de la mine din curte, nimeni altcineva nu il mai aude-doar cand mai vin pe la noi.
Orice sfat este binevenit.
Multumesc anticipat.

Răspuns la discuția formularul A1 pentru delegatie
Va multumesc foarte mult pentru ajutor si informatii
Răspuns la discuția formularul A1 pentru delegatie
Buna ziua.

Multumesc frumos pentru raspuns. Am totusi un mare semn de intrebare. Din ce am inteles in UE nu se face diferenta intre delegatie si, detasare si prin urmare orice activitate desfasurata in afara tarii intra la detasare.
Caz concret angajatul are o delegatie la bulgari, munca de teren, lucru la inaltime. itm-ul bulgar trebuie notificat iar de la noi trebuie sa obtinem formularul a 1 pentru ca in cazul unui control prezenta angajatului trebuie justificata si respectivul formular/chiar si dovada ca l-am cerut-avand in vedere ca dureaza o luna de zile sa il obtinem-este singura metoda de.justificare?
Orice detalii imi sunt de folos. Multumesc inca o data.
Buna ziua,

Ma intereseaza daca pentru un angajat este trimis in delegatie in afara tarii pentru o perioada de maxim 1 sapamanta e necesara obtinerea celebrului formular A1 .
Aceeasi intrebare pentru cazul in care angajatul merge la un curs de specializare de maxim 10 zile tot in afara tarii.
Mentionez ca toate cheltuielile cu deplasarea sunt suportate de societatea de care angajatul apartine.
Buna ziua.

Problema este urmatoarea: un angajat este trimis la un curs de pregatire in afara tarii.

In ziua de intoarcere are curs de la ora 8:00 pana la ora 16:00 dupa care tot drumul cu avionul si alte mijloace de transport pentru a ajunge acasa insumeaza 7 ore. Pe care angajatul le trece pe foaia de prezenta ca si ore suplimentare.
Pentru ziua respectiva i se da diurna .
Are dreptul si la plata celor 7 ore suplimentare? Pentru ca ar putea motiva ca nu s-a dus de drag la curs, a fost trimis de companie.
Orice lamurire imi este de mare ajutor.

Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Ma intereseaza ce trebuie sa contina o astfel de declaratie, daca trebuie sa se specifice exact care este perioada studiilor si cum se poate anula ulterior.
Pe scurt minorul locuieste cu bunicii in alta localitate decat parintii si va merge tot acolo la scoala. Parintii au fost sfatuiti sa faca o asemenea declaratie. Parintii nu sunt plecati din tara prin urmare nu stiu daca declaratia pe care o dau cei plecati din tara pentru copiii minori se aplica si in acest caz.
Dupa ce au dat aceasta declaratie, daca pleaca in vacanta cu minorul parintii au nevoie de acordul bunicilor?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. In cazul in care angajatorul a uitat sa depuna aceasta declaratie ce se mai poate face in aest moment? Se poate depune retroactiv? De catre angajator? Sau trebuie sa merg eu cu toate actele doveditoare ale CCC-scrisoarea de la Ministerul Muncii adica-la ANAF. Sincer mi se pare ciudat ca ANAF nu stie ca Ministerul Muncii mi-a dat acei bani....pe acei bani nu se platesc taxe? Multumesc.
Buna ziua.

In anul 2016 am nascut, in luna februarie si dupa cele 126 de zile de pre si post natal incheiate undeva la inceputul lunii iunie, am intrat in concediu de crestere a copilului.
Pana aici toate bune si frumoase, am primit scrisoarea de la Ministerul Muncii cu aprobarea CCC si a indemnizatiei aferente.
Acum cateva zile am aplicat pentru un credit si in urma interogarii in ANAF banca ma suna sa-mi spuna ca pe perioada aferenta CCC din 2016 eu nu figurez cu nici un venit.
Este normal ca indemnizatia CCC sa nu apara in ANAF? Am cerut si o adeverinta pe venit pe 2016 pe portalul virtual ANAF si intr-adevar nu apare nici un venit dar nu inteleg de ce si as vrea sa stiu cum imi va afecta acest lucru pensia ( in caz ca mai apuc asa ceva :) )
Multumesc foarte mult pentru ajutor.
Multumesc frumos pentru raspuns.