avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate MYRA CIMPEAN

Activitate MYRA CIMPEAN

Serviciul de Evidenta al Populatiei va poate informa. De regula certificatul de nastere, de casatorie, actul de proprietate al locuintei unde veti avea adresa, taxa de eliberare CI
trebuie sa va recuperati banii de la vanzator daca nu, plangere penala pt inselaciune+ daune
Buna ziua! Trebuie sa va adresati instantei cu cerere de stabilire a domiciliului minorei la dvs. in functie de varsta, va putea sa declare singura judecatorului ca vrea sa stea la dvs. Nu se pune problema de rapire, mai ales ca dvs aveti martori si probe unde a locuit de cand s-a nascut si aveti si probe ca sunteti in permanenta legatura cu tatal. Ce varsta are copilul?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
trebuie neaparat plangere penala dar depinde ce scrie in contract si cum justifica el.
puteti incerca si pe latura civila ca sa va recuperati mai repede banii. nu cred ca este bine sa-l constrangeti sa termine o lucrare asa de mantuiala.

muresan_maria a scris:

Bună ziua, în luna aprilie 2025 am discutat cu un meseriaș pt a face mormântul tatălui meu, beton, mozaic, etc. Neam înțeles la bani, am făcut un contract ...tipizat la calculator ( avea el) prin care iam dat o suma de bani avans iar restul la finalizare...timpul a trecut...termenul era luna mai și nu a mai făcut nimic pe motiv ca a fost ploi multe...am înțeles, a venit vremea bună și după multe insistente sa apucat dar mia mai cerut niște bani...eu vrând sa termine mai repede iam dat...tot sa trecut pe respectivul contract. Nu am mai știut nimic de el, îmi dădea ocupat...după un timp iam zis ca ori lucrează ori să-mi dea banii înapoi amenințând cu politia, nu mai știam ce sa fac, sa apucat, a făcut cam jumătate din lucrare iar acum zice ca nu mai face nimic și ca mia lucrat de banii care mi ia dat dar e haos .În problema asta am înțeles ca ar mai fi vreo 4 persoane înșelate de el. Ce pot face? La politie sa ma duc sau cum sa fac? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns

Se intampla exact ce ati stipulat in antecontract. Este notat antecontractul in CF?
Avansul nu trebuia sa fie consistent caci daca se ajunge la un proces o sa aveti o suma consistenta mult timp blocata.
Discutati cu vanzatorul sa respecte contractul si la data stipulata sa duca la indeplinire angajamentul dat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista siteuri cu calculator pentru varsta de pensionare dar nu se pot posta aici
Situatia este complexa din ce relatati. Daca nu stiti unde sunt bunurile, inseamna ca au fost furate si trebuie sa va adresati politiei. In legatura cu platile, cel care mosteneste pe defunct, ii mosteneste si datoriile.
Ar trebui notificata Asociatia de Proprietari sa acorde detalii si explicatii.

IacobV a scris:

Buna ziua
Am dezbatut succesiunea in instanta si procesul a durat 3 ani. Cand am aflat de deces, trecusera cativa ani de la decesul rudei, dar nu am stiut de deces, dar de cand am aflat, acum 3 ani, am platit intretinerea la zi, impozitele, cheltuielile facute de primarie cu inmormantarea. Acum, cand am comunicat la bloc ca s-a incheiat procesul de succesiune, au trecut la intretinere onorariu avocat recuperare debite, fara sa ne fi anuntat de la inceput ca avem aceasta datorie. Administratorul si presedintele nu ne-au permis pana acum accesul in apartament, dar acum cand am intrat am constatat ca au golit casa, inclusiv acte si obiecte personale. Nu au explicat de catre cine a fost golit apartamentul si de ce, dar au pretins si o suma pentru acest lucru. Intrebarea este daca mostenitorii sunt datori sau nu cu onorariul avocatului si cheltuiala de golire a apartamentului, cand nu stim daca a avut loc vreun proces, impotriva cui, cand si cum s-a solutionat, deoarece nu ni se spune. Multumesc.

Buna seara! Datoriile pot fi esalonate, se poate cere esalonarea lor. Sotul decedatei trebuie sa faca succesiunea, sa mosteneasca partea din firma ca sa puteti incepe demersurile necesare.
Buna seara! Trebuie notificata sa va puna la dispozitie documentele contabile in vederea verificarii lor. Aveti dreptul sa cereti sa vedeti facturile care trebuie sa ateste cheltuielile de care vi se spune. Suma este exagerata. Acolo se fura mult
poprirea vizeaza contul varului, nu pe al dvs. dvs pastrati banii in contul dvs, nu aveti treaba cu contul lui si nu-i depuneti partea in contul poprit ca sa nu-i ramana banii blocati acolo