avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate LG88

Activitate LG88

Impotriva mea s-a dat o hotarare prin care sunt obligat la plata unei sume de bani. Toate bunurile mele sunt pe Intreprindere Individuala de foarte multi ani si doream sa stiu daca am regimul jurdic al unui srl sau respectivele bunuri pot fi urmarite fara nici o problema.
S-a dat impotriva mea o hotarare in al carei continut nu este trecut decat numele meu si o adresa la care nu mai locuiesc cu 2 anterior inceperii procesului in care s-a pronuntat respectiva hotarare, lucru confirmat si prin CI. Prin urmare , poate fi pusa in executare respectiva hotarare impotriva mea ? Si daca da, in ce conditii ?
@ AdiStanica

Chiar daca a tracut mai multe de un an de la data pronuntarii iar decizia nu mi.a fost comunicata?

Buna ziua,
In luna martie a acestui an am aflat de la proprietarul apartamentului in care am locuit in urma cu mai mult ani ca am primit o somatie de executare silita.
Situatia de fapt este urmatoarea, a avut loc un proces la care am fost cititat la o adresa la care nu mai locuiam de 2 ani , asa cum rezulta si din CI si din actul de vanzare cumparare, si probabil tot la acea adresa a fost comunicata si sentinta. Ca urmare a faptului ca nu am fost citat am formulat contestatie in anulare. Instanta m-a intrebat daca am formulat recurs in prealabil.
Asa cum am mai spus, solutia nu mi-a fost comunicata iar de la data pronuntarii trecuse mai mult de un an. Prin urmare am considerat ca nu pot sa mai cer repunerea in termenul de recurs atata timp cat trecuse mai mult de un an de la data pronuntarii si nu aveam o data a comunicarii.
Ce parare aveti ?
In cazul in care imi va fi respinsa contestatia in anulare voi mai putea formula recurs?
Am fost obligat sa acopar eu pagubele pentru ca asiguratorul nu a platit tot, facand trimitere la faptul ca masina e uzata si conform ordinului autoritatii care se ocupa cu supravegherea asigurarilor, el era obligat sa acopere valoarea de nou a masinii -35% coeficientul, si un judecator "genial" i-a dat dreptate, in conditiile in care paguba este de 15.000 de euro si asigurarea mea prevede acoperirea pagubelor materiale pana la 200.000 de euro. Si sa nu mai spun ca cel de la asigurare a fost de acord la inceput cu paguba asta si dupa au platit doar 11.000. stiu ca in ciuda acelui ordin daca instanta decide ca paguba este mai mare ei sunt obligati sa plateasca pana la valoarea maxima a plafonului de asigurare, respectiv 200.000 de euro. Prin urmare imi poate spune cineva care este temeiul jurdic (articolele si legea ) in baza caruia ei sunt obligati sa ma asigure si peste valoare din care se scade gradul de uzura ?
in noul cod de procedura civila nu se mai prevede acest lucru, art. 506. Mie mi se aplica dispozitiile din vechiul cod avand in vedere faptul ca hotararea s-a dat in pe dispozitiile din vechiul cod ? Nu conteaza ca introduc cererea dupa intrarea in vigoare a NCPC ?
va rog frumos imi puteti argumenta putin, cu referire la ceva articole de preferat. MULTUMESC ANTICIPAT.
mi s-a comunicat prin posta ca sunt executat silit intr-un proces in care s-a dat o hotarare in urma cu mai mult de 1 an si de care nu am stiut, pentru ca am fost citat la o alta adresa. Trecand termenul de 1 an in care pot formula contestatia in anulare si repunere in termen ce optiune imi ramane ?
Răspuns la discuția Recurs sau contestie in anulare ?
Stiu ca nu pot formula apel, dar mentionez ca problema era ca eu nu am fost citat, s-a judecat cauza si acum sunt executat silit, si pe langa suspendarea executarii nu stiu daca pot formula si contestatie in anulare? Si cu privire la faptul ca societatea de asigurare nu poate fi chemata in garantie ci in calitate de asigurator la ce anume va referiti ? Exista posibilitate de a chema pe cineva in judecata doar in calitate de asigurator?