avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate SLDTimisoara

Activitate SLDTimisoara

Discuție bilet de voie
buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca un angajat isi ia un bilet de voie cu acordul angajatorului pentru probleme personale in cursul saptamanii ,si lucreaza si in repausul saptamanal,,acele ore de invoire sa fie completate cu ore lucrate in repausul saptamanal?
buna ziua, doresc sa stiu ce contributii datoreaza un administrator de bloc care isi desfasoara activitatea pe PFA?lunar incaseaza 250 lei pe luna ,avand doua scari respeactiv 250 pentru fiecare scara .total 500 lei lunar .multumesc,:frantic::frantic:
buna ziua,
va rugam sa ne ajutati cu un raspuns la o problema,a avut loc negocierea CCM-ului si angajatorul nu este de acord ca in contract sa fie prevazut art. cu repausul saptamanal conform codului muncii.mentionez ca sindicatul il semneaza ,si se inregistreaza la ITM,ce se poate face dupa inregistrare daca nu este conform legii?
Buna Ziua,
ma puteti lamuri daca un angajat care a iesit la pensie inainte de limita varsta datorita grupei de munca poate lucra in continuare avand si pensie si CIM,mediul privat?
multumesc!
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca angajatorul ofera angajatilor cadouri in bani de 8 martie,paste.I iunie,craciun in cuantum de 150 lei /angajat ,aceste sume sunt impozabile,sau numai tichetele cadou sunt fara impozit?
va multumesc!
buna ziua,
in ccm pe unitate avem un articol care prevede sa se efectueze vizite la domiciliul bolnavilor pentru verificarea sanatatii acestora,cu mentiunea ca ccm a fost negociat,inregistrat inainte de aparitia legii care a abrogat aceste masuri.va rugam sa ne spuneti daca angajatorul mai are dreptul legal de a face aceste vizite? ce se intampla daca angajatorul nu tine cont de modificarile legislative si face referire la CCM?,mentionez ca in luna decembrie nu a platit concedii medicale,luind aceasta masura in urma vizitelor la domiciliul angajatilor.
va multumim!=D>
Buna ziua,sa ne explicati va rugam daca in cuantumul indemnizatiei de concediu se calculeaza si sporul de noapte si procentele ,lucrand in acord si 3 schimburi.
Mentionez ca in luna august plec in concediu,in lunile anterioare (3)am avut castiguri salariale mai mari decat salariul de incadrare.Stiu ca angajatorul acorda indemnizatie de concediu in functie de salariul de baza.
Va multumesc.
Buna ziua,avem urmatoarele probleme in societate :
Normele de munca sunt sunt facute de societate.Dar sunt norme pe care muncitorii nu pot sa le atinga zilnic din mai multe motive :lipsa muncitori bolnavi,oboseala,ritm prea mare,si altele.Drept pentru care salariatii sunt platiti conform productiei facute:s-a facut norma 100% s-a platit salariul 100%;daca s-a facut productie 96%,s-a platit 96% din salariul de baza.
Intrebarea noastra ar fi sa ne spuneti unde am gasi normatori autorizati independenti si daca este legal sa se plateasca asa cum se plateste.Va multumesc.
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti ,un administrator de bloc ce contributii are de platit la un salariu de 240roni? Va multumesc.
Discuție Tichet de masa
buna ziua,va rog sa ma lamuriti daca intr-o zi de lucru imi iau bilet de voie o ora sau mai multe mi se taie tichetul de masa? mai precis pt cate ore mi se acorda bonul de masa?mentionez ca nu este specificat niciunde.