avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate hrimiucsorin

Activitate hrimiucsorin

cum ati rezolvat
in aceeai situatie suntem si noi, tot cu un bloc de 8 ap.. cine a cumpart vrea sa faca spatiu comercial. din pacate autoritatile ne paseaza raspunsuri inutile
am incheiat un antecontract pentru un apartament acum 5 luni (scadent 1 luna):
etape:
1. -am plătit avans pentru un apartament la gri(82mp) ce rezulta din dezmembrarea unui imobil de 82mp locuibil + cu spațiu depozitare (pod 65mp);
2.- in precontract m-am angajat ca finisajele pentru apartament vor fi facute de catre mine (prin grija cumpărătorului), pana la sosirea evaluatorului băncii.
3. -am realizat finisajele in procent de 70% pana in luna iulie, după care am sistat lucrările pana la primire documentele necesare obținerii creditului imobiliar deoarece dezvoltatorul tot prezenta scuze la întârziere,
4. -in momentul de fata vânzătorul (dezvoltatorul imobiliar) nu a reușit sa obțină cadastrul ca urmare a dezmembrării. i-a fost refuzata de către cartea funciara. Ca ultima măsura i-a dat in judecata pe cei de la cartea funciara sa încerce sa forțeze obținerea cadastrului si intabulării. Primul termen (pe fond ) este la câteva zile înainte sa expire precontractul.
5. - dezvoltatorul ma tot presează sa ii cumpăr tot apartamentul (apartament +pod) pentru o diferența de bani din partea mea, situație cu care eu nu sunt de acord.


la expirare vom avea urmatoarea situatie:
1- prelungim perioada precontaractului cu niste clauze noi din partea mea.
2- se executa termenii de reziliere, imi plateste avansul de 2 ori (situație in care eu risc sa pierd banii investiți in amenajarea apartamentului). Ce pot face ca sa imi recuperez si banii cheltuiți cu finisajele (am toate facturile si bonurile fiscale )?

Răspuns la discuția inselaciune
am discutat iarasi cu el luni. si mi-a promis ca imi da banii pana pe 5 iunie. am facut si o notificare de plata , in care ii dau termen 15 zile. Daca nu plateste voi apela la instanta
Răspuns la discuția inselaciune
cum rezolv pana la urma situatia?
Discuție inselaciune
Buna ziua.
Acum mai bine de o luna, am gasit un web programator pe un site de liber-profesionisti internationali , pentru a-mi modifica un site pentru suma de 500 euro. Intrucat persoana respectiva era din bucuresti, am ocolit siteul pe care ne-am cunoscut pentru a nu mai plati comisioane si am hotarat sa colaborez cu el In acest sens i-am platit un avans de 200euro, prin virament bancar in contul sau. Problema a fost cand s-a apropiat termenul scadent si programatorul nu lucrase mai nimic. A tot promis ca va lucra si ca isi va face partea sa de treaba dar dupa ce am depasit data la care trebuia sa fie finalizat proiectul nu lucrase deloc.
Si-a cerut scuze ca m-a incurcat si a promis ca imi da banii inapoi. problema este ca de atunci au trecut 20 de zile si tot ma amana cu bani,. ”ca ii pune maine” si tot asa trec zilele...

Cum pot sa-mi recuperez banii de la el?
mentionez ca:
- am chitanta de la banca pe care scrie ca i-am platit avansul
- am datele lui de identificare,
- am facut si un contract neinregistrat la notar, insa aici ar fi o problema deoarece pe contract am trecut ca si parti contractante pe el si firma pe care o administrez.
- pot sa fac dovada tuturor conversatiilor dintre mine si el.
in cazul leasingului imobiliar devin proprietar asupra bunului abia dupa ce platesc ultima rata.
beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept?
Beneficiez de pensie pe caz de boala (retinopatie pigmentara) din anul 1998, in 2010 am intrat la pensie de drept. De curand am primit instiintare de la CJP conform careia pensia de drept incasa dupa 2012 a fost declarata necuvenita si in consecinta am fost somat sa restitui toata pensia integral (2012-prezent). Motivarea CJP este: incompatibilitate intre serviciul prestat pana pan 1998 si boala de care sufar. Am lucrat in perioada 1978 - 1998 la uzina de rulmenti. Din 1998 pana in 2010 au fost platite contributiile la asigurari sociale.

Pensionare de drept s-a realizat in baza art. 59 din legea 263/2010. in conf. cu certificat de handicap grad grav cu insotitor.
In urma contestatiei la CJP mi s-a comunicat ca pensia a fost incasata necuvenit deoarece nevazator, conform DEX, este o persoana oarba si nu una cu deficiente de vedere.


Ce se poate face in acest caz pentru anularea deciziei de suspendare a pensiei si repunerea in drepturi?

Mentionez ca intentionez sa actionez in instanta CAJ si am nevoie de reprezentare.

Va multumesc.
Cum pot sa procedez legal pentru a reclama o luare de mita de catre padurarul ocolului silvic care raspunde de padurea parintilor mei.
Padurarul care se ocupa de marcarea copacilor pentru taiere pretinde mita pentru a marca copaci mai mari chiar daca sunt verzi sau nu respecta desantul forestier. In cazul in care nu primeste mita iti marcheaza doar copacii cei mai mici si uscati (conform legii zice el)
Discuție terenuri
buna ziua.
caut sfaturi in legatura cu o probelema delicata. e vorba da casa parintilor mei si anume. in actele casei figureaza un imobil si anexe cu o curte de 10 ari, insa in realitate curtea are 17 ari. cei 7 ari parintii ii pastreaza de cand au construit casa acu 43 de an. dupa revolutie cand s-au dat pamanturile inapoi proprietarilor, parintii mei au facut o intelegere care a precedat si un schimb de terenuri cu proprietarul pentru a pastra si cei 7 ari in plus. intelegerea a fost verbala si dureaza de 21 de ani.
problema e ca proprietarii au decedat si e posibil ca intelegerea sa nu se pastreze in continuare.
exista vreo sansa ca parintii sa poata deveni proprietari peste cei 7 ari?