avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate paultrefu

Activitate paultrefu

Sa vedem daca am inteles: dat fiind faptul ca in extrasul de carte funciara este notata acea ipoteca pentru un credit de 100000 de euro din anul 2007, rezulta automat ca acel credit nu a fost inca platit de proprietar bancii? Deci ar fi posibil ca proprietarul sa incerce o inselatorie si sa imi vanda mie apartamentul chiar daca defapt exista o ipoteca pe el si mai are inca de platit creditul acela?
Cum pot afla daca un imobil este ipotecat? Am de gand sa cumpar un apartament si apare in extrasul de carte funciara de informare o ipoteca de la Bancpost. Am inteles totusi ca se poate ca acea ipoteca sa nu mai existe dar totusi sa apara in continuare daca propriatarul nu a facut o cerere de radiere? De unde ma pot informa daca acel credit a fost achitat? Nu vreau sa implic proprietarul . Va multumesc!
Buna seara! De curand am aflat ca sediul social poate expira. Cum imi pot da seama cand imi expira sediul social la o intreprindere individuala? Eu am avut un punct de lucru la infiintarea firmei unde era si sediul social dar apoi am inchis punctul de lucru si am deschis alt punct in alta localitate dar in acelasi judet iar sediul social am crezut ca poate ramane tot acolo chiar daca isi facuse punct de lucru o alta firma in locul unde eram eu.
Contabilitate II neplatitor de TVA. Am o frizerie și in curând voi lansa o carte pe care doresc să o vând online cu plata ramburs la curier. Cum se procedează în acest caz? Clientul face comanda pe site, eu ii livrez coletul însoțit de o factură sau cum? O factură care să conțină și contravaloarea transportului? Apoi când firma de curierat îmi virează în contul meu banii voi trece în același registru de încasări și plăți pe care îl folosesc la frizerie acei bani folosind date din extrasul de cont? Mulțumesc anticipat
Nelămuriri magazin online. Am o Întreprindere Individuală neplatitor de TVA pentru o frizerie și doresc să creez un magazin online unde să îmi vând un singur produs, o carte scrisa de mine. Doresc să vând doar cu plata ramburs prin curier iar ei să îmi vireze banii în contul firmei. Am înțeles că primul pas ar fi să adaug la firmă codul caen 4791 apoi care ar mai fi pașii necesari pentru un magazin online legal? Am citit despre GDPR și necesitatea de a ma înscrie ca procesator de date personale sau ceva similar. Va mulțumesc
Bună ziua! Mă puteți îndruma într-o situație? Am scris o carte și în curând aș dori să o trimit la tipografie și să încep să o vând. Cum aș putea face acest lucru într-un mod legal? Am o Întreprindere Individuală neplatitor de TVA, care are ca activitate principala frizeria. Se poate să îmi vând cartea prin această firmă? Care ar fi pașii necesari din punct de vedere contabil să încasez și să declar veniturile din vanzarea acestei cărți? Vă mulțumesc!
Cum îmi pot vinde cartea fără editură? Bună ziua! Am scris de curând o carte și aș dori sa o vând. Mă interesează cum pot face acest lucru legal? Detin o Intreprindere Individuala (frizerie). As putea declara veniturile obținute din vânzarea cărții prin declarația unica sau prin firma? Cum as putea proceda?
Bună ziua! As dori sa prelungesc un contract de închiriere al unui spațiu comercial (frizerie) printr-un act adițional in care sa specific ca proprietarul să îmi permită și subînchirierea.. Contractul care expira curând este înregistrat la ANAF de proprietar. Actul adițional trebuie semnat la un notar sau îl putem încheia între noi după care să meargă sa îl înregistreze la ANAF? În cazul în care nu este nevoie de notar cum pot redacta acel act adițional sa aduc modificările necesare de prelungire și dreptul la subînchiriere? Exista modele pe internet? Vă mulțumesc
Bună ziua! Ce pași trebuie să urmez eu și proprietarul spațiului dacă îmi expiră în curând contractul de închiriere la un spațiu comercial? Doresc sa prelungesc contractul în aceleași condiții. Din câte am înțeles expira și punctul de lucru odată cu contractul de închiriere. Va mulțumesc
De unde pot descarca un model de cerere de compensare? Am descarcat obligatiile de plata din SPV si am sume neutilizate in stingere care am inteles ca pot fi compensate printr-o cerere la ANAF. De unde pot descarca o astfel de cerere? Va multumesc!