avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate mircea2020

Activitate mircea2020

Un institut de cercetare-dezvoltare (finantat integral din venituri proprii) poate incheia contracte de asociere in participatiune cu societati private ?
Care sunt prevederile legale ?
Multumesc
Discuție Spor vechime
In 2010 odata cu diminuarea salariilor cu 25%, sporul de vechime a fost inclus in salariul brut. Dupa reantregirea salariilor in 2012, unde se regaseste sporul de vechime in salariu ? Cum se calculeaza azi acest spor si care este prevedera legala ?
Multumesc
Discuție SPOR CALCULATOR
O institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare), poate acorda spor pentru calculator (activitate desfasurata cu computerul) ?
Care este prevederea legala sau unde este prevazuta in Legea 284/2010 ?
Multumesc,
mircea2020
Discuție TICHETE DE MASA
Suntem institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare finantat integral din venituri proprii).
Conform OUG 83/2014, Art. 8, al. (4): (4) În anul 2015, instituţiile şi autorităţile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii şi unităţilor prevăzute la art. 93 alin. (11) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, nu acordă tichete de masă personalului din cadrul acestora.
In aceasta situatie Institutul nostru poate acorda in anul 2015 tichete de masa, tinand cont de exceptii ???
Cu multumiri,
mircea2020

Discuție Tichete de masa
Care este legislatia aferenta acordarii tichetelor de masa la institutiile publice ?
Multumesc,
mircea2020
Discuție tichete de masa
Care sunt conditiile legale in care o institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare finantat din venituri proprii), poate acorda salariatilor tichete de masa ?
Multumesc,
mircea2020
In ce termen se prescrie un debit catre o banca in cazul unui credit de consum luat cu buletinul si neachitat (o parte din rate) ?
Multumesc,
Mircea2020
Discuție Audit intern
Un auditor intern intr-o institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare), se poate autoseziza atunci cand constata o deficienta sau iregularitate si sa efectueze verificari in aceasta directie (ca o misiune ad-hoc), fara a o solicita conducerii ?
Multumesc,
Mircea2020
Institutul meu a primit pe 10.07.2014 de la Trezoreria Statului urmatoarea precizare:
...In clasificatia veniturilor bugetului institutiilor publice si activitatilor finantate integral sau partial di venituri proprii, la subcapitolul 40.10.15 "Sume utilizate din excedentul anului precedent pentru efectuarea de cheltuieli" se vor introduce paragrafele:
- 40.10.15.01 - Sume utilizate de administratiile locale din excedentul anului precedent pentru sectiunea de functionare;
- 40.10.15.02 - Sume utilizate de administratiile locale din excedentul anului precedent pentru sectiunea de dezvoltare;
- 40.10.15.03 - Sume utilizate de alte institutii din excedentul anului precedent.
Care este prevederea legala, actul normativ in acest sens ? Unde gasesc noua clasificatie bugetara ? Unde gasesc noul model de BVC si formularele care trebuiesc utilizate ?
Ma intereseaza mai ales 40.10.15.03.
Multumesc,
Mircea
O institutie publica (institut de cercetare-dezvoltare, finantat din venituri proprii si care mai are doar 50 de salariati), nu are sindicat. De cati reprezentanti ai salariatior este nevoie pentru negocierea Contractului colectiv de munca si care sunt prevederile legale care precizeaza acest lucru ?
Multumesc
Mircea