Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Nicoleta Cristina Romașcanu

Activitate Nicoleta Cristina Romașcanu

Aveți grijă în beneficiul cui căutați să-i eliminați.
Căci dacă ordinea deceselor este soțul mai întâi și soția (sora mamei) pe urmă, atunci ar avea sens.
Dar dacă ordinea deceselor este soția (sora mamei) mai întâi și apoi soțul, atunci mai bine cautați să vă înțelegeți cu vărul „Ionică” decât cu ... statul (sau comuna, orașul, municipiul, după caz și data decesului). Mama dvs. își moștenește sora, dar nu și pe soțul surorii ei. Și devine interesantă ordinea plecărilor pe lumea ailaltă.
Discutați cu un avocat.

Cei „2 dintre ei”, cu care nu v-ați înțeles (presupunând că-s veri primari cu defunctul sau moștenitori ai acelor veri primari care erau în viață la data decesului lui, dar au murit după) par deja ...destui cât să riscați să ajungeți într-un proces. Caz în care vă trebuie oricum un minim de date, iar o eventuală citare prin publicitate o dispune instanța.
În linie colaterală, vocația la moștenire este limitată la gradul patru inclusiv. Adică până la văr primar, inclusiv.
Cine, mai exact, caută pe cine, mai exact?

Răspuns la discuția Lamurire
Se calculează în funcție de valoare bunurilor și ... diferă de la notar la notar. Întrebați unul sau mai mulți notari de la locul ultimului domiciliu al tatălui.
Cu un om viu (tata) puteți să încheiați acte între vii (contract de vânzare, donație, întreținere, rentă etc).

Nu se poate dezbate moștenirea unui om care nu a murit încă. Dintr-un motiv înfiorător de simplu: nu are nimeni garanția că nu va pleca el primul pe lumea ailaltă.

Moștenirea este transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane în ființă.
englezugigi a scris:
Este legal asa ceva ?


Este legal. Poate să vândă. Dar eu m-aș gândi de două ori înainte de a cumpăra.
Spre pildă, în absența unei prevederi contrare, uzufructuarul poate ceda dreptul său unei alte persoane fără acordul nudului proprietar,
Răspuns la discuția Duplicat certificat de deces
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civilă
Art. 10. -
(1) Pe baza actelor de stare civilă se eliberează certificate de naștere și de căsătorie titularilor sau reprezentanților legali ai acestora, iar certificatele de deces, membrilor familiei sau altor persoane îndreptățite.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ba are sens, @Gates

Dacă dvs. vă împumutați vecinul cu 5 lei, iar la scadență el vă aduce altceva (o pâine, chiar de o valoare mai mare) dvs. nu sunteți obligat să o primiți. Dacă vreți, o primiți. Dacă nu (pentru că „nu mâncați pâine” sau din te miri ce motiv), el rămâne dator să vă restituie exact ceea ce a primit: 5 lei (cu sau fără dobândă, după caz).

Art. 1.492. NCC

(1) Debitorul nu se poate libera executând o altă prestație decât cea datorată, chiar dacă valoarea prestației oferite ar fi egală sau mai mare, decât dacă creditorul consimte la aceasta.

Răspuns la discuția Gradul de rudenie
Topicul acesta este foarte vechi. Dar rămâne valabil ce am scris mai sus ... în 2009.

Sau, altfel spus (nu știu dacă este și mai simplu):

Dacă vă interesează legătura de rudenie dintre X și Y, căutați ascendentul lor comun și numărați nașterile care au fost necesare ca să existe X și Y.

De exemplu, dacă vreau să aflu care este gradul de rudenie dintre mine (X) și fiica surorii mamei mele / verișoara mea primară (Y) văd că ascendentul nostru comun este bunica.

mama- eu (X)
bunica-mama
bunica-mătușa/sora mamei
mătușa-verișoara (Y)

4 nașteri = 4 grade de rudenie.
Eu (notată aici X) sunt rudă de gradul patru cu verișoara mea primară (Y).
Sunt rudă de gradul unu cu mama, sunt rudă de gradul doi cu bunica, sunt rudă de gradul trei cu mătușa, sunt rudă de gradul patru cu verișoara și sunt rudă de gradul ... cinci (mai adug o naștere) cu copilul YY al verișoarei mele.

Verii zis popular „de-al doilea” sunt rude de gradul șase. (sau chiar mai departe, depinde ce înțelege fiecare prin văr zis popular de-al te miri câtelea).

Codul civil nu mai este interesat dincolo de gradul patru.

Pe dvs. ce vă interesează, mai exact? Vreo interdicție la căsătorie? Nu e cazul! (indiferent ce fel de verișoare ar fi bunicile).