avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate TheThunder49

Activitate TheThunder49

Discuție Speta dr. reale
Bună ziua! La examenul de reale am avut o speță şi în continuare în mintea mea naşte controverse: A încheie cu B un antecontract de vanzare-cumparare ( inscris sub semnatura privata ) la 15.01.2012 avand ca obiect transferarea dr. de prop asupra unui teren ; la 14.02.2012 A încheie cu C un contract de vanzare-cumparare in forma autentica avand ca obiect acelasi teren. C isi intabuleaza dr in cartea funciara. B se adreseaza instantei sa pronunte o hot. care sa tina loc de act autentic. As dori o solutie legala pe aceat aspect. Va multumesc!
Eu nu am invocat actul profesional ci tocmai lipsa de diligenţă. Dumnealui nu s-a prezentat la termen, deci a încălcat contractul de asitenţă juridică, putea să se acopere cu o cerere de amânare şi era în regulă. Calitatea servicilor ştiu că nu se pot invoca, însă nu pot plăti pe cineva ca să mă apare şi el să nu o facă, e un nonsens.
Bună ziua! Am încheiat un contract de asistenţă juridică cu un prea distins domn avocat. Lucrurile au decurs normal până la al doilea termen de judecată, el m-a sunat şi mi-a evocat faptul că judecarea pricinii se va amâna datorită faptului că pârâtul a introdus o cerere de amânarea. I-am învederat faptul că este în regulă şi că nu mă voi prezenta. La termenul următor, am discutat cu dânsul cu o zi înainte şi mi-a spus că există o nouă cerere de amânare, i-am zis că e ok, dar fiind prin preajmă am decis să prezint. În sala de judecată, stupoare el nu era prezent, judecătorul era croit să suspende cauza pentru că nici eu la rândul meu nu răspunsesm la apelul nominal ( am ajuns mai târziu ), am formulat oral o cerere de amânare ca să dreg busuiocul. L-am sunat pe distinul domn şi "l-am urechat" niţel, cert este că m-a deranjat aroganţa dumnealui şi vreau să închei colaboarea şi de asemnea să solicit reemiterea unei cote din onorariul avocaţial. Contractul de asistenţă juridică este ok, suma este corectă stipulată. Aş dori să-mi oferiţi o informaţie în legătură cu procedura care trebuie urmată, va trebui să mă adresez baroului, sau instanţei judecătoreşti?
Bună seara! Am următoarea problemă:
De pe urma defunctului a rămas : soțul supraviețuitor și doi descendenți.
Unul dintre descendeți a intentat acțiunea de ieșire din indiviziune, soțul supraviețuitor din păcate a decedat, precizez că nu există încheierea de admitere în principiu.
Unul dintre cei doi descendenți are un act sub semnătură privată prin care acesta cu titlu oneros îi înstrăinează cota de 1/2, poate acesta să introducă o acțiune prin care să investească instanța cu pronunțarea unei hotărâri care să țină loc de act autentic?
Cum se va partaja cota de 1/2 a soțului supr. se va face o precizare la cererea inițială, se va timbra corespunzător?
Există o încheiere de admitere a probatoriului în cauză, soțul supr. ceruse proba cu martori, se vor audia aceștia?
Mulțumesc!
Delictul constă în limitarea accesului în bunul comun, poate s-a încasat și vreo chirie de la vreun chiriaș ......
Nu trebuie să o admiteți întrebarea ci doar să îmi aduceți argumente dacă ar cam fi răspundere civilă delictuală, de aici și semnul întrebării din titlul topicului :)
Bună seara! Un bun aflat în indiviziune este folosit în mod exclusiv de către doi co-indivizari.
Co-indivizarul care nu este lăsat să-și exercite drepturile a cerut instanței ieșirea din indiviziune, dosarul fiind într-o stare avansată existând deja încheiere de admitere în principiu.
Întrebare: Poate intenta co-indivizarul o acțiune în răsp. civilă delictuală cerând daune pentru lipsa de folosință a imobilului?
Taxa judiciară de timbru pentru această acțiune este reglmentată de art. 3 din O.U.G 80/2013 ?
Răspuns la discuția Este furt ?
Azi am reușit să înmatriculez autovehiculul pe numele meu.
Înainte de a fi deposedat de el, am reușit să fac formalitățile la Registrul Auto Român.
La dosarul de înmatriculare depus la poliție, respectivul angajat de acolo, explicându-i situația mi-a zis în felul următor:

Domnule dacă toți samsari de mașini ar veni cu nevestele la închierea de contractelor de vânzare-cumparare, vă dați seama ce ar însemna asta?

Am avut însă o mică problemă, trebuia să restitui vechile plăcuțe de înmatriculare, așa că mama mea a dat o declarație că le-a luat cineva seara de pe mașină și așa am putut să ni se elibereze două plăcuțe cu vechiul nr.
Acum aștept talonul prin poștă, mașina are un nou proprietar și un nou număr de înmatriculare.
Numerele de pe mașină nu sunt valabile, dacă va ieși în trafic din nou, este infracțiune?
Unde trebuie să mă adresez, deja domnul de la judiciar încalcă orice regulă de bun simț?!
Discuție Pasiv partaj
Bună seară! Am și eu următoarea nedumerie:
A și B căsătoriți. A (în timpul căsătoriei) contractează două credite de nevoi personale. La partajul celor doi, B va fi obligat la plata 1/2 din aceste credite.
Menționez că acestea au fost folosite de A în scopuri proprii.
Răspuns la discuția Este furt ?
Mașina a fost cumpătată de mama în timpul căsătoriei. A fost înmatriculată pe numele ei, șoțul ei neavând nici un fel de contribuție.
Cel care m-a deposedat de mașină este soțul ei ( tatăl meu vitreg ).
Discuție Este furt ?
Bună ziua!
În data de 15.08.2014 am achiziționat de la mama printr-un contract de v-c un autoturism. Mi-am îndeplinit toate obligațile am mers șa serviciul de taxe și impozite am trecut-o pe numele meu acolo, am primit ștampila organului pe fișa de înmatriculare ș.a.m.d
În seara zilei de 25.08.2014, eu venind în vizită la mama mea și rămânând și peste noapte, mi-a luat cheile autovehicului și dus a fost.
Acesta refuză să îmi înapoieze mașina, supunând că are drept asupra ei, că este bun dobândit în căsătoriei.
Am mers la circa de poliție, am introdus o plângere, s-a făcut liniște timp de 10 zile.
Ieri identific mașina în trafic, apelez 112, și este oprit , ne aflam în altă localitate, dânși mi-au spus să mergem la secție să verifice informațile, stupoareX-(, mașina nu era dată ca fiind furată. I-au aplicat o sancțiune contravențională pt lipsă documente ( cartea, talonul fiind la mine ) și a plecat.
Ajung la circa de poliție unde am introdus plângerea, polițistul îmi zice că el nu a făcut verificări pt furt #-o că eu nu am scris furt în plângere, am scris doar că mi-a luat cheile.
Iau o coală scriu o declarație în al cărei final scrie mare FURT!
Din pct de vedere legal, este sau nu furt? Am lecturat art. 228 (2) cod penal care pare să îmi dea dreptate.