avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate MariaW

Activitate MariaW

Buna ziua! Este vorba despre un vecin care și-a însușit locul prin care se face ieșirea din scara, a doua iesire din spatele blocului. Când ieși din scara trebuie sa te strecori cu grija pe lângă mașina acestuia și celelalte mașini care se afla in parcare. Dacă ai de carat lucruri voluminoase este extrem de dificil sa le manipulezi.In spatele blocului se afla o parcare in care se pot rezerva locuri de la primărie, semnalizate corespunzător. Dansul parchează acolo Numindu-l locul sau de parcare, cand pleacă la serviciu îl blochează/semnalizează cu niște bidoane de apa. Când am avut o renovare am parcat acolo pentru a-mi fi mai ușor sa descarc materialele, lucru care l-a deranjat profund, cerându-mi sa mut mașina de pe locul lui. A insistat sa-mi spună ca el parchează acolo de 30 de ani. I-am spus ca acela este un loc de acces și nu aparține nimănui, si am nevoie pentru o ora sa descarc materialele. Pana la urma, văzând ca nu am cu cine sa ma înțeleg am mutat-o. Lățimea este de aproximativ 2 m. Va mulțumesc pentru răspuns!
Buna seara! Este legal sa îți parchezi mașina in dreptul ieșirii din bloc? Din câte știu, acel loc nu se poate închiria/ rezerva la primărie întrucât este un loc in care pot interveni echipajele de urgentă in cazul unui incident. Este normal sa blochezi acesta ieșire? Care sunt temeiurile legale care interzic acest lucru? Ce măsuri se pot lua?
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarerea problema. Mama mea are calitatea de membru al Casei de ajutor Reciproc a pensionarilor si ar dori sa se retraga. Din chitantele pe care le-a pastrat reiese ca a achitat 395 lei cotizatie si 201 lei contributie. In carnetul de membru apare doar suma de 395 lei cotizatie, cei 201 lei nu se mai restituie? Am gasit in legea nr.540 din 27 septembrie 2002 publicata in M.Of. 723 din 3 octombrie 2002,modificata si completata cu Legea nr. 248 din 5 decembrie 2011 urmatoarele prevederi "Art.10.- (1) Membrii caselor de ajutor reciproc ale pensionarilor au obligatia de a plati cotizatii lunare, precum si contributii lunare al caror cuantum procentual sau in sume fixe se stabileste de consiliul director al casei respective, in limitele si in conditiile stabilte prin statut.
(2) La incetarea calitatii de membru al casei de ajutor reciproc a pensionarilor,
indiferent de motive, sumele depuse cu titlu de cotizatii lunare se restituie titularului sau urmasilor sai dupa caz.
(3) Contributia pentru fondul de ajutor de deces se restituie urmasilor membrului
care a decedat.
Ce inteleg de aici este ca se restituie doar la deces, ori la momentul respectiv odata cu retragerea din Car nu va mai avea statutul de membru, deci nu se vor mai recupera acesti bani. Va rog sa-mi spuneti daca inteleg bine si daca acesti bani vor fi pierduti.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Revin cu următoarele precizări pentru a ajuta și alte persoane care experimentează aceleași lucruri. După alte doua reclamații la secția de poliție, a venit un polițist Săptămâna trecută. Am expus din nou situația, a discutat și cu președintele de asociație care avea habar de situația deranjanta. In urma discuției, am aflat ca exista o hotărâre a consiliului local al orașului Constanta, 184/2013 prin care se interzice deținerea animalelor de companie fără acordul vecinilor de la etajul respectiv cât și cei de deasupra. Acum așteptăm măsurile legale.
Pentru persoanele care se confrunta cu o situație similară, verificați dacă exista o asemenea hotărâre și in cazul dumneavoastră.
Buna dimineața! Ma confrunt cu următoarea situație: vecinii mei au un câine pe care il lasă in casa sa latre toată ziua când nu sunt acasă si noapte daca ei pleacă. Am depus doua plângeri la poliție întrucât nu am putut stabili un dialog civilizat cu aceștia. Ieri am fost la sediu poliției unde discuția a degenerat si unde vecinii mi-au pus in vedere " ca o sa văd eu de acum in colo" . Acum mi-am găsit brațul de la ștergătorul de pe luneta rupt. Mi-se pare cam mare coincidenta, ținând cont ca in decurs celor trei ani de când am mașina nu a pățit niciun incident de genul acesta. Va rog sa ma sfătuiți ce pot face in acesta situație. Pot sa depun o plângere la poliție pentru vandalism cu toate ca nu dețin nicio proba? Repet, altcineva nu ar fi avut niciun motiv, si daca ar fi fost furt nu cred ca Mai găseam ștergătorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema deranjanta de cativa ani de zile. Locuiesc la etajul 1 al unui bloc, iar vecinul de la parter are un caine care latra cand acesta nu este acasa. Am incercat sa discut cu el, sa-i explic macar sa-l mute in sufragerie si nu in dormitor, dar a inceput sa ma injure. Am depus la sectia de politie o sesizare, in urma careia am primit un raspuns ca s-au luat masuri, e inutil sa mentionez ca situatia nu s-a ameliorat. Vecinul a inceput sa se laude la seful de asociatie cu care este prieten ca cei de la politie l-au inteles si ca nu am ce sa fac decat sa accept. Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda in aceasta situatie, ce cai legale am. Sunt exasperata de acest latrat, mai ales in timpul noptii. Ma simt prizoniera in propriul apartament.Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Doresc sa angajez o persoana in varsta de 16 ani, care urmeaza liceul, pe perioada determinata pentru o munca de birou ( gestionare documente, copii documente, etc), insa nu stiu cum as putea sa o incadrez conform codului cor.
Ma puteti ajuta cu o functie corespunzatoare?

Va multumesc anticipat

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca este necesar sa elibereze o adeverinta de grupa daca perioada lucrata in grupa de munca este trecuta in cartea de munca. Cei de la casa de pensii solicita si acesta adeverinta, cu toate ca perioada figureaza in cartea de munca. Exista un temei legal pentru acesta?
Eu stiam ca adeverinta dovedeste grupa de munca daca acesta nu este consemnata in carnetul de munca.
Va multumesc
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca exista un act normativ in baza caruia se intocmesc statul de personal si statutul de functii. Este obligatorie intocmirea acestora intr-o societate comerciala privata?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
Am un salariat nou caruia i-am incheiat un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni, cu timp normal de 8 ore/zi. Astazi m-a anuntat ca ar dori sa mai incheie un contract de munca la un alt angajator cu timp partial de 1 ora/zi. As dori sa stiu care este durata maxima legala? Se stabileste pentru persoana ? Sau legea se aplica pentru fiecare contract in parte? Multumesc anticipat!