avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate WinstonSmith

Activitate WinstonSmith

Cum se storneaza avansurile incasate in 2015 cu TVA 24%, avand in vedere ca marfa se va livra in 2016 cu TVA 20%. Este vorba de un avans de 10% incasat in 2015 din intreaga valoare a marfii care a fost partial stornat pentru un prim lot de marfa livrat in 2015. Cum se procedeaza in 2016 pentru stornarea restului de avans, regularizare si aliniere la noua cota TVA cu care se va factura al doilea lot in 2016?
Cum se poate obtine rapid formularul A1 pentru o PFA nou infiintata, fara vechime. Serviciile se vor presta fizic in Finlanda, iar PFA a semnat deja contractul cu firma de acolo. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Taxa de mediu ambalaje
Societatea va plati taxa de mediu aferenta anului 2014, bineinteles. In legatura cu preluarea responsabilitatii de catre o firma specializata, imi puteti spune va rog exact care sunt beneficiile unui astfel de contract si daca are impact asupra taxei de mediu datorate de acum inainte?
Răspuns la discuția Taxa de mediu ambalaje
Multumesc pentru raspuns. Este vorba de aprox. 1 tona de ambalaje. Un proces verbal din luna decembrie cu o persoana fizica pentru predare in vederea valorificarii termoenergetice (lemn de foc) ar ajuta? Alte solutii alternative la situatia de fata exista?
O societate importa echipamente industriale ambalate pe paleti de lemn si le livreaza direct la client / utilizator final ambalate, deci nu le depoziteaza sau desface. Cum se abordeaza in acest caz problema taxei de mediu, avand in vedere ca apar diferente care normal ar presupune taxa de mediu intre greutatile brute si nete ale importurilor, dar produsele s-au livrat la client cu tot cu ambalajul respectiv, in cazul de fata - europaleti. Activitatea s-a desfarsurat pe tot parcursul anului 2014 si nu s-a depus nici o declaratie de mediu pana acum.
Răspuns la discuția Cifra de afaceri
Va multumesc pt. raspuns. Factura de avans se poate emite in luna decembrie, dar va fi incasata in ianuarie. Exista si alte posibilitati de a creste cifra de afaceri la final de an fara a avea incasari? Repet, diferenta pana la plafon este foarte mica, dar societatea nu mai are nimic de incasat anul acesta...
Răspuns la discuția Numar de angajati
Va multumesc pt. raspuns. Deci, pt. cazul concret expus de mine, cu cati angajati va figura societatea pentru anul 2014 in cazul unei raportari din cursul anului 2015 gen Coface, sa zicem?
O societate fara angajati, face formele de angajare incepand cu 29.12.2014 pentru 2 angajati cu norma intreaga. Pe parcursul anului 2015, raportarile pentru 2014 vor arata societatea respectiva cu 2 angajati, chiar daca angajarea s-a facut la final de an?
O societate are total facturat marfuri si servicii aprox. 999.000 RON in decembrie 2014. Pentru o colaborare mai buna cu banca are nevoie de o cifra de afaceri de min. 1 mil. RON pe 2014, dar nu mai are ce sa factureze, doar un eventual avans pentru marfa ce se va livra in ianuarie 2015. Aceasta factura de avans va fi luat in considerare la calcularea cifrei de afaceri? Daca nu, exista alte variante pentru depasirea plafonului respectiv solicitat de banca, avand in vedere ca diferenta este atat de mica si exista comenzi in derulare cu livrare in 2015? Multumesc anticipat pt. raspuns.
Va multumesc pentru raspuns. Nu va fi pauza intre cele doua job-uri, se va asigura continuitatea. Inteleg ca si in acest caz trebuie sa anunt AJPIS.

Daca pastrez actualul loc de munca (este cu norma partiala 2 ore pe zi) si in paralel ma angajez si in alta parte cu norma intreaga, trebuie sa mai anunt AJPIS?