avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Activitate DinuX

Activitate DinuX

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata vreme cat CNP cuprinde data nasterii iar unele documente (CI de exemplu) au scris CNP dar nu si data nasterii, nu prea aveti ce face...
Eu nu am incurajat o stare conflictuala, dar nici nu sunt de acord cu solutia de a face tot ce vrea vecinul, nu cumva sa se supere... De pe proprietatea mea trebuie sa-i asigur accesul pentru repararea proprietatii sale, dar nu si sa-mi cedez proprietatea ca sa-i fie lui bine, atata timp cat termoizolarea se realizeaza pe terenul meu si nu este ceva provizoriu... Adica legea ma poate obliga la un deranj temporar, dar nu la unul permanent, sau la cedare de proprietate.

Vedeti ca art. 11 are o conditie inca de la inceput:
(1)Se pot executa fără autorizaţie de construire/desfiinţare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor
Este evident ca termoizolatia schimba aspectul arhitectural pentru ca nu vorbim de cuburi perfecte, doar daca faci termoizolare interioara nu se schimba aspectul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este prevazut in Codul Civil dreptul la termoizolare, dimpotiva, astfel se incalca dreptul de proprietate asupra terenului afectat de lucrarea de termoizolare (o fasie de cca. 12 cm). In unele cazuri 12 cm pare ridicol, in altele poate face imposibil accesul cu masina in curtea proprie. Da, are dreptul sa-si intretina proprietatea, sa o repare, sa-si refaca tencuiala cazuta, sa o vopseasca, dar fara sa manance din proprietatea altuia. Va trebui ca aspectul final si dimensiunile sa fie identice cu cele existente, in caz contrar este necesara autorizatie de construire. Vrea termoizolatie, exista solutii sa o faca la interior.
Mai uitati-va si in contractele semnate cu celelalte agentii, sa vedeti ca si acolo aveti comision in caz de cumparare... Asta este practica lor. Doar in unele exceptii cumparatorul nu plateste comision. Mai des e scutit de comision vanzatorul decat cumparatorul (de exemplu daca am de vanzare si pun anunt pe olx, ma vor contacta agentiile, dar pot sa le pun conditie ca nu le platesc niciun comision, 2% de la cumparator le este suficient in cele mai multe cazuri). Daca vanzatorul este disperat sa vanda, atunci e posibil sa nu fie comision pentru cumparator, dar asta e specificat clar in anunt. Faptul ca ati fost la vizionare cu ei inseamna ca ati beneficiat de servicii prestate de ei (chiar daca pretul serviciilor este exagerat).
De fapt imaginile imprimate sunt doar ca proba ca ce e scris in fisa este corect. Nu e ca la imaginile CT/RMN pe care medicii curanti se uita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca proiectul canalizarii impunea distrugerea gardului, da, atunci paguba o platea Primaria, asa, daca in cursul executiei cupa excavatorului rupe accidental gardul, vina este a operatorului utilajului si a firmei prestatoare. Care este baza legala a raspunderii beneficiarului lucrarii?
Ce treaba are Primaria? Firma care executa lucrarile si operatorul excavatorului...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal este ca facturile sa fie facute pe numele celui care deconteaza si platile facute de respectiva persoana. Ca o derogare, probabil se accepta sa fie si pe numele sotului/sotiei. Nu inteleg de ce apare numele ambelor persoane pe factura si nu s-au facut 2 facturi... Cereti prestatorului sa refaca facturile sau mai mergeti intr-o vacanta. Cred ca docuemntul intern era cunoscut de catre angajati, este vina dumneavoastra ca nu v-ati conformat.
Cine figureaza in acte acum ca proprietar? Eu inteleg ca firma radiata. De ce primaria va intreaba pe dumneavoastra si nu firma radiata? Primaria sa mearga la cimitir sa dezgroape mortii... Nu vad cum o firma care nu mai exista poate fi datoare cu ceva. Ati preluat masinile pe persoana fizica la lichidare?
Răspuns la discuția Terasa improvizata pe gard comun
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pentru ca este in Codul Civil