avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Activitate harnica

Activitate harnica

Buna ziua

Sunt in concediu prenatal din 1 ianurie 2017. Pe statul de plata apare suma de 898 RON pe care trebuie sa o primesc de la angajator. Precizez ca am salar minim pe economie.
Intrebarea mea este daca s-a calculat bine indemnizatia. Nu ar trebui sa fie 85% din salar brut?

Multumesc
Buna ziua

Am o problema legata de garaj. Pana acuma am avut masina de firma si am inregistrat-o la primarie pe numele sotului (era masina de firma, dar mai mult personala). Plateam impozit pe garaj dupa pers juridica. Acum am achizitionat o masina si m-am dus la primarie sa o inregistrez si sa rezolv cu impozitul. Mentionez ca garajul este pe numele sotului, iar masina pe numele meu (sotia). D-na de la primarie mi-a spus ca nu pot prelungi contractul pe garaj de ce nu apare si sotul pe talon sau de ce nu ne-am trecut pe amandoi pe talon. Este posibil asa ceva?
Inainte sa pun masina pe numele meu am sunat la primarie si am intrebat daca este ok sa fie masina pe un nume si garajul pe alt nume, dar fiind sot sotie. Atunci mi-au spus ca este in regula doar adresa conteaza. Acuma imi spune doamna ca s-a schimbat legea de 2 saptamani.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
buna ziua

ce se intampla daca de ex imi inceteaza contractul actual de munca in data de 8 iunie si urmeaza sa ma angajez din 6 iulie. periada de aproape o luna neacoperita ma afecteaza cu ceva? neluand in considerare somajul, pentru ca acolo stiu ca este problema.

multumesc
Răspuns la discuția Divort de sotie, ea avand amant
multumesc, vroiam sa fiu sigura ca doar asa se poate
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca este posibil ca sotia il dea afara pe sot din casa fara nici o retinere. Sotia are amant, dar ei momentan locuiesc in acelasi apartament. Ea este tot timpul plecata, mai ia si copiii uneori (sunt 2 copii minori). Sotul momentan nu are job. Ea il tot ameninta ca il da afara. Este posibil acest lucru? Apartamentul in care stau a fost dobandit de sotie inainte de casatoria lor. Dar ei au renovat intre timp, au fost bani primiti de la parintii lui, si o suma de bani de la divortul sotului.
Multumesc
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua

Tatal meu a decedat de 12 ani. Pana am fost la scoala am beneficiat de pensi de urmas. Acum mama mea nu llucreaza nicaieri, iar pana la pensie mai are 3 ani. Ar putea benefiacia acuma de pensie de urmas, avand in vedere ca nu are niciun venit?
Multumesc
Buna ziua
Imi puteti spune daca s-a schimbat ceva de la inceputul anului? A intrta in vigoare ceva lege care spune ca se da inapoii gupa 2 de munca?
Multumesc
Multumesc
Buna ziua

Pentru o persoana feminina nascuta in 1960, 2 septembrie, care a cotizat timp de 32 ani , din care 20 de ani si 8 luni grupa a 2-a pana in aprilie 2001 cand are dreptul la pensionare?
Multumesc

O femeie nascuta in data de 2.09.1960 cand are dreptul la pensia anticipata? Este adevarat ca a aprut o lege noua care spune ca se mai pot scadea 2 ani, in functie da cati copii are persoana respectiva?
Multumesc