avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate bebev3

Activitate bebev3

Multumesc.

Andreea Dana Fodor a scris:

Ar trebui văzute analizele medicale. Ele ar trebui sa indice faptul că la internare nu aveați acea bacterie, iar la externare era prezentă.
In situația aceasta operează prezumția că v-ați infectat in spital și ați putea cere daune morale pentru toate aceste suferințe și daune materiale pentru toate cheltuielile efectuate (consult, operații ORL, medicamente etc).

Multumesc

Andreea Dana Fodor a scris:

Nu, scrie expres în acea lege că sunteți înscris în registru și trebuie să vă îndepliniti obligațiile prevăzute în lege chiar daca ați fost reabilitat.

Puteți să verificați doar dacă va încadrați în situațiile prevăzute de art. 10 alin. (2) din Lege, care impun scoaterea din evidența registrului.

Anul trecut in octombrie in timp ce eram internat in spital pentru covid m-am infectat in spital cu pseudomonas ruginosa.Infectia s-a localizat la nivelul ochiului,a nasului si urechii drepte.fiind internat pentru covid nu am primit consultatie orl in spital .La externare am mers la orl unde mi s-au prescris antibiotice.dar nu au avut efect asa ca am mers la un cabinet particular unde am gasit un medic deosebit care m-a curatat si apoi m-a internat si m-a operat .In luna iunie am fost reoperat.Am urmat apoi tratament cu antibiotice si acum dupa un an se pare ca am scapat ,dar am ramas cu sechele .nasul fara oase.tesut olfactiv si se pare ca o sa raman permanent fara miros.Eu nu am ce sa reprosez medicilor dar sistemul medical m-a facut sa sufer si m,-a mutilitat.E malpraxis?
In anul 1983 am corupt o minora sa intretina relatii sexuale cu mine si am fost condamnat 2 ani cu executare.De atunci nu am mai avut nici o fapta penala.Acum politia a venit acasa sa ma duc sa ma inscrie in registrul de evidenta a agresorilor de monori conform legii 118/2019.exista in lege vre-un termen de prescriptie?
scuze,comtestatie la deciziz casei de pensii ph
Discuție pensie
multumesc.am o adeverinta eliberata de angajator in care se specifica ca pana la 01 04 2001 am obtinut si alte venituri in afara celor specificate in carnetul de munca si pentru care s-au platit taxele la casa de pensii,dar nu mi-a fost luata in considerare .Am facut recurs la hotararea casei de pensii,dar as vrea sa stiu daca raspunsul o sa fie negativ ce pot face in continuare si daca am sanse de reusita?
multumesc.am o adeverinta eliberata de angajator in care se specifica ca pana la 0q1 04 2001 am obtinut si alte venituri in afara celor specificate ic carnetul de munca si pentru care s-au platit taxele la casa de pensii,dar nu mi-a fost luata in considerare .Am facut recurs la hotararea casei de pensii,dar as vrea sa stiu daca raspunsul o sa fie negativ ce pot face in continuare si daca am sanse de reusita?
Răspuns la discuția pensionare
multumesc.Eu trebuie sa ma duc cu decezia la inteprindere sau ei au obligatia sa intrerupa contractul individual de munca?
Discuție pensionare
in cazul pensionarii in luna iunie,angajatorul trebuie sa-mi plateasca indemnizatia de concediu pe tot anul sau numai pentru perioada lucrata?
2.daca lucrez in mediu privat si fac cerere pentru pensionare limita de varsta cu scaderea varstei de pensionare ,decizia imi vine acasa sau la inteprindere?
pana in anul 2001 in cadrul PETROM au fost locuri de munca incadrate in grupa 2-a de munca,aceasta grupa nemaicontinuand dupa .In scimb au ramas sporurile cu character permanent,munca grea 20% si pericol in unele cazuri.intrebarea este daca se poate castiga in instanta dreptul la conditii deosebite dupa 2001.