Bună ziua! Va rog sa ma ajutati cu câteva lămuriri. In data de 10 august 2020 am suferit o intervenție chirurgicală. După intervenție am stat in concediu medical 78 zile. Operația nu a fost un succes, intre timp nu m-am simțit bine deloc si după un control amănunțit la medic mi s-a spus ca am nevoie de o altă intervenție chirurgicală. Întrebarea mea este daca trebuie sa aștept sa treacă un an calendaristic de la precedenta intervenție pentru a putea beneficia iar de concediu medical. Mulțumesc!
Bună ziua! Am urmatoarea întrebare. M-am căsătorit cu soțul meu in urma cu 5 ani. La momentul căsătoriei am locuit împreună cu el in apartamentul pe care acesta il detinea, fiind propritar. Doar el. In urma unui nefericit accident soțul meu a decedat. El are din prima lui căsătorie o fiică. Noi împreună nu avem copii. Eu voi beneficia de cotă parte din apartament, nefiind in contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului, dar in decursul timpului aducandu-mi aportul la întreținerea si renovarea lui sau va beneficia de tot doar fiica lui?
Bună ziua! Am următoarea problema la care v-as mulțumi enorm dacă m-ați îndruma. In urma cu 5 ani a decedat tatal meu. Din motivul ca refuzam sa accept că nu îl mai am, am zis la vremea aceea că nu îmi doresc lucruri materiale de pe urma lui, îl doream pe el, nu am făcut succesiunea. Precizez că sunt singurul lui copil. Acum incepe problema. Mama este foarte bolnava, in spital, mă rog sa fie bine, cu toate că doctorii îmi spun contrariul. In cazul in care, acum o pierd și pe mama, ce trebuie sa fac cu succesiunea. Acum va trebui să fac două?
Nu stiu daca a avut acordul scris al asociatiei, dar ce pot spune sigur este ca nu a intrebat pe nimeni din scară dacă suntem de acord cu lucrarea lui.
Buna ziua.
Locuiesc la bloc, iar unui vecin i-a venit ideea de a renova intrarea in scară, adica a pus gresie pe treptele de la intrarea in bloc si a pus o poartă (nu intru in amanunte cam cum arată ca aspect, ca e jalnic). Nu a cerut consimtămăntul vecinilor ptr a face aceasta lucrare, el a executat-o (chiar daca nu e de meserie), iar acum are pretentia de a i se plati de catre toti locatarii scarii valoarea lucrarii. Este corect?
Luni voi sesiza conducerea
Buna ziua! Vă rog sa ma ajutati cu raspunsuri in urmatoarea problemă. Lucrez intr-o firma, unde corespunzator postului meu mi se opreste garantie materiala. Am fost in concediu medical 3 luni consecutive si la reintoarcerea la servici am descoperit o lipsă in gestiune. Precizez ca si pe perioada CM mi s-a oprit garantia materială, iar o alta persoană mi-a ținut locul. Cine suportă acum paguba si cum pot rezolva această problemă.
Dupa un CM de 86 zile consecutive, cand revin la servici pot depune demisia?
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta. La inceputul lunii mai 2018 am depistat o problema de sanatate, care am tratat-o printr-o operatie chirurgicala. De pe data de 07.05.2018 sunt in concediu medical, dar angajatorul imi opreste in fiecare luna garantia materială, desi este alta persoana in locul meu la servici care imi tine locul. Este normal?
Si a doua problema, pot depune demisia cand ma reintorc la servici?