avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate ciprianlucian

Activitate ciprianlucian

Răspuns la discuția Cum devin consilier juridic?
Nu vreau sa fiu rau, dar va rog sa precizati si care sunt avantajele concrete ale inscrierii in colegiu. In conditiile in care pt reprezentarea in instanta nu se cere sa fii inscris in astfel de colegii, nu vad care este avantajul unei astfel de inscrieri. Codul de procedura civila nu face vreo referire la Stagiari, definitivi, etc... Este o reglemantare lacunara in privinta acestei profesii. Din pacete, unii se inscriu, platesc bani, dau examene degeaba, iar altii exercita aceasta profesie fara a fi inscrisi nicaieri. De altfel, din analiza atenta a legii consilierului juridic, rezulta ca inscrierea e optionala.
O zi buna tuturor!
Răspuns la discuția Produs Defect, Problema Inlocuire
Obligatia de a aduce produsul in starea de conformitate cu caracteristicile initiale revine vanzatorului. Trimiterea la service este o practica ilegala folosita de comercianti. Pentru acest refuy pot incasa amenyi mari de la OPC. Problema e insa cum dovediti ca nu functioneaya normal. Aici e o problema tehnica. Personal propun sa o lasati sa faca ygomot pana se va defecta de tot la un moment dat...si atunci o duceti la Altex si le+o puneti in brate. Daca refuza, mergeti direct la OPC. Cereti totusi de la Altex sa va dea un refuz in scris. Luati macar un martor cand discutati cu ei. In rest OPC+ul ar trebui sa rezolve. Legislatia e de partea dvs. Va asigur
ART. 67 C.pr.civ.
(1) Partile pot sa exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar.

Stimati colegi,
doresc sa lansez o intrebare legata de reprezentarea prin mandatar in fata instantei de judecata.
Pornind de la prevederile art.67 C.pr.civ., considerati ca mandatul de reprezentare in instanta poate fi dat unei persoane juridice? (nu ma refer aici la societatile de avocatura - acolo se pune problema de asistenta juridica si reprezentare). Asadar societarea "x" S.R.L. mandateaza pe societatea "Y" S.R.L. sa o reprezinte in instanta in baza art.67 C.pr.civ.. Societatea Y S.R.L. accepta mandatul si il duce la indeplinire prin intermediul angajatilor săi.

Va rog sa va exprimati opiniile pro si contra cat mai argumentate.
Va multumesc!
Astept cu interes raspunsurile voastre.
Răspuns la discuția Ce as putea spune judecatorului??
Sunt de acord in special cu prima opinie. Practic dvs. invocati o exceptie pe care doriti sa o probati. La acest moment aveti doar o proba sa zicem "partiala" urmand sa completati probatiunea cu un document pe care urmeaza sa il obtineti. Acest motiv (completarea probatiunii) ar trebui sa fie suficient pentru a obtine amanarea. Mai mult, intre noi fie vorba, sa stiti ca o astfel de exceptie e tentanta pt orice judecator deoarece il poate scapa de dosar...asa ca...nu cred ca nu va astepta sa primeasca informatii concrete. De fapt chiar e obligat, pentru respectarea dreptului la aparare si pentru a evita pronuntarea de hotarari contrare in aceeasi pricina (principiul securitatii juridice) Aveti insa si posibilitatea sa cereti instantei sa faca chiar ea o adresa catre instanta din TM, solutie sugerata in opiniile anterioare postate de colegii nostri.
Salutare tuturor! Poate sa ma ajute cineva cu gasirea unor cazuri de jurisprudenta in care au fost acordate dobanzi la sumele de restituit de la stat, dobanzi calculate ]n temeiul art.124 din Codul de procedura fiscala. Multumesc!
Salutare tuturor! Poate sa ma ajute cineva cu gasirea unor cazuri de jurisprudenta in care au fost acordate dobanzi la sumele de restituit de la stat, dobanzi calculate ]n temeiul art.124 din Codul de procedura fiscala. Multumesc!