avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Activitate gorjeanul

Activitate gorjeanul

care este cuantumul pensiei de handicap grad 1 pentru nevazatori ? cat primeste insotitorul unui nevazator ? multumesc mult !
am o vecina care a primit pe 15 martie decizia de pensionare...are total ani lucrati 18 si 9 luni punctaj 0,21 valoarea pensiei 193 lei..(salariul era mic in cooperatia mestesugareasca ) (nascuta la data 14 08 1956) Va primi 520 lei lunar cat este acum pensia sociala -minim garantata -indemnizatia sau cum i se mai spune ..???? cine are dreptul la cei 520 lei lunar ?? cu multumiri ,CONSTANTIN !
pana acum, pensiile pana in 1000 lei nu se impozitau..tot ce trecea de 1000 lei se supunea impozitarii. in viitor daca legea se modifica asa cum se vorbeste sa inteleg ca pensiile pana in 2000 lei nu se impoziteaza si tot ce trece de 2000 lei se supune impozitarii ..? eu asa inteleg ca ar trebui sa fie ..!e corect ? stie cineva ?
Răspuns la discuția reducerea varstei de pensionare
multumesc !
barbat nascut in 05 03 1957 cu vechimea in munca de peste 35 ani din care :6 ani si 1 luna in grupa de munca II (100 %) si 2 ani si 7 luni in grupa I de munca (100%) de cati ani beneficiaza ca reducere a varstei de pensionare potrivit legii cu ultimile modificari ? cu multumiri .
indemnizatie de handicap ..(eu ii spuneam pensie de handicap ).. intrebarea era nu cum se acorda aceasta, ci care sunt drepturile (facilitatile ) de care beneficiaza omul..in titlu am spus ca e vorba de un pensionar cu pensie pentru limita de varsta si vechime integrala plus o indemnizatie de handicap.. multumesc !
Ce drepturi au persoanele cu handicap gradul III ?
Tatal nostru a decedat acum 5 ani .Unde putem sa facem taxa de succesiune ,cat costa (estimativ ) ? Nu exista bunuri mobile sau imobile ramase dupa moartea sa , taxa de succesiune fiindu-ne necesara pentru a continua demersurile privind despagubirile cf. legii 10/2001 dansului fiindu-i demolata casa si expropriat terenul cf decretului 28/1979 .multumesc !
care sunt prevederile legii (sau O.G )acum, privind cumulul salariului cu pensia in cazul pensionarilor angajati la stat ? la un moment dat se cumula pensia pana in 2000 ron cu salariul iar pentru cei care aveau pensia mai mare de 2000 ron (sau salariul mediu pe economie ) trebuia sa alegi intre pensie si salariu ...?cu multumiri ,GORJEANUL.
in luna martie mi s-a transmis la banca unde am cardul de pensie o poprire de catre un executor judecatoresc...am discutat cu executorul caruia i-am transmis ca am pensie de invaliditate iar acesta mi-a transmis (scris) ca in cf cu art 728 din CP Civila nu se poate pune poprire pe aceasta pensie ci pe alte sume care vor intra in contul meu la banca...acelasi lucru l-a comunicat si la banca dar aceasta mi-a retinut pana acum cca 800 ron si ma ameninta ca imi va retine lunar pana cand executorul ii va transmite in scris sistarea popririi lucru imposibil deoarece (asa motiveaza executorul ) in cont pot intra si alte sume de bani provenite din alte activitati ,tranzactii etc sume ce se supun popririi...ce pot face in aceasta situatie ?? cu multumiri !