avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Activitate herminast

Activitate herminast

Ai mai plecat de acasă anterior, minoră fiind? Poate părinții încearcă să te protejeze ori nu au încredere că ai învățat să îți porți singură de grijă. A fi major nu înseamnă doar libertatea de a ieși când vrei, ci vine cu multe responsabilități. Dacă fratele de 12 ani beneficiază de un tratament normal, eu bănuiesc că merită încrederea părinților și ei nu sunt abuzivi. Dar putem da sfaturi doar dacă știm povestea completă, altfel ne dăm cu părerea pe lângă problemă. Mai mergi la școală și tratamentul aplicat de părinți este pe perioada vacanței sau ai abandonat școala?
Răspuns la discuția Deschiderea corespondentei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o problemă de educație, dar e soția dvs. Puteți încerca să îi explicați frumos ceea ce nu a învățat până acum. Idem și la dvs. tot de educație ține dacă vă trece prin minte să îi băgați mințile în cap cu pumnul. Iar dacă nu aveți nimic de ascuns și este doar o chestiune de principiu, învățați-o cu răbdare, ca să exersați treaba cu copilul, când va veni vremea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urgent anunțați la bancă, preschimbarea cărții de identitate mi se pare inutilă acum, cel care a dobândit datele dvs. se va folosi de ele pentru contractare credite ori achiziționare de produse cu plata în contul dvs. Iar la poliție plângere pentru înșelăciune, ca să existe plângerea atunci când cineva va fi prejudiciat prin contracte încheiate pe numele dvs. Nu blocați si nu ștergeți numărul de telefon și conversațiile din telefon, acestea sunt singurele probe ce pot ajuta la identificarea persoanei care v-a indus în eroare.
Plangere penala la Parchet, asa cum ati fost sfatuita aici, o face sotul dvs. in numele mamei sale, care este proprietar, este persoana vatamata si inteleg ca a vazut ce a facut vecinul si chiar a cerut acestuia sa se oprească din cules. Puteti formula plangerea prin posta electronica la Parchetul de pe langa Judecatoria competenta de la domiciliul soacrei.
Nu stim de ce sunt suparati copiii dvs., oameni educati la scoli bune si cu eforturi din partea ambilor parinti, presupun. Cred ca vor sa vanda pentru bani sau pentru a va pedepsi cumva. Ati primit sfaturi bune, apelati la un avocat si in instanta aratati cum ati contribuit la intretinerea casei si la toate cele. Poate acolo reusesc si ei sa inteleaga de ce dvs. ati cedat mamei lor dreptul de proprietate, iar mama lor a fost de acord ca dvs. sa locuiti acolo.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea este Abuz de încredere, astfel cum povestiți că s-a întâmplat. Banii au fost dați unor prieteni care s-au ocupat și în care fratele avea încredere dinainte, înțeleg. Deci nu a fost indus în eroare de făptuitor, pentru a avea încredere în el, a dat o sumă, apoi alta. La un moment dat s-a răzgândit, având suspiciuni.
Art. 238 Cod penal: Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Rapid plângere penală la Parchetul de pe lângă judecătoria de la domiciliu, dacă nu au trecut trei luni de la data la care a luat la cunoștință că a fost prejudiciat. Actiunea se pune in miscare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, care se depune în maxim trei luni. Tipărește conversațiile pe watsapp și poate arăta că a dat banii pentru excursie, că i-a cerut înapoi când a avut suspiciuni, că i s-a refuzat restituirea banilor. Indică și martori, dacă este cazul și alte persoane păcălite, posibil să mai fie. Succes!
Poate ar fi bine să faceți oficial o cerere la Primărie sa stearga masina din evidență de pe rolul dvs. daca nu ati avut nicio legatura cu ea, aducând la cunoștință că ati sesizat organele judiciare competente pentru fals si uz de fals. Pentru ca cineva a predat/transmis la organul fiscal din primarie contractul de vanzare falsificat, prin care vanzatorul din act a fost scos din evidenta si ati fost inregistrat dvs.
Asta pentru ca pana se gaseste faptuitorul, si poate dura ceva timp, dvs figurati cu cazier fiscal si va veti impiedica de asta la un moment dat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sau la Parchetul de pe langa Judecatoria de care apartineti. Impotriva vanzatorului din act, pe numele caruia ar trebui sa fie inmatriculat autovehiculul. Se poate trimite plangerea si prin email, cu documentul obtinut de la primarie atasat.
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ușile sunt deschise pentru public, nu sunt o invitație la intrare si la distrugere. Dacă va înțelege copilul dvs. acest lucru la sfârșitul zilei, e un câștig. Dacă va înțelege că de acum este responsabil pentru faptele lui, este un câștig. Dar felul în care încercați să găsiți vinovați, alții decât cei doi copii si părinții care i-au educat, nu este un semn că ați înțeles ce vi s-a explicat aici. Ei s-au jucat, au fost curioși, au greșit. Dar copiii au fost puși să curețe mizeria lor, nu a altcuiva. Împreună cu părinții, pentru că mizeria era mare. Poliția nu este sperietoarea copiilor. Educația de acasă și cea de la școală contează. Și în opinia mea, mesajul zilei a fost ce trebuie: ai greșit sau nu, de acum înainte vei repara și curăța mizeria pe care o faci, cu sau fără ajutor.
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Jandarmii sunt trimiși în stradă să își facă datoria. E jobul lor. Dacă cineva ar scrie pe o rețea de socializare că sunt fraieri oamenii că nu aruncă cu pietre și benzină în cei care lucrează ce lucrezi tu, ai vrea ca poliția să îl caute pe acel instigator și să ia măsuri pentru ca viața ta să nu fie cumva în pericol, dacă cineva vine peste tine la job cu pietre și benzină.
Conform descrierii tale este instigare la violență și ură, este o faptă penală prev. de art 369 Cod Penal -Incitarea la ură sau discriminare și poliția își face treaba. Probabil a fost o declarație de martor, trebuia să citești înainte de a semna și chiar cred că ai scris pe declarație cu mâna ta că îți susții declarația.
Dar dacă în dosarul penal format vei fi citat în calitate de suspect, reține că ești obligat să te prezinți și că ai dreptul să mergi la audiere însoțit de un avocat ales.
Este responsabilitatea ta pentru tot ceea ce faci, asumă-ți, dar informează-te bine înainte să faci ceva.