avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate enacheflorinconstantin

Activitate enacheflorinconstantin

Buna ziua.
Cand am fost la serviciul de taxe si impozite din cadrul primariei, pentru plata impozitului pentru proprietati pentru anul 2023, am fost informat ca, eu am un numar de rol si sotia are alt numar de rol. Argumentarea lucratorilor din serviciul de taxe si impozite a fost aceea ca eu beneficiez de prevederile art. 456 lit. p si art. 464 lit u din legea 227/2015, modificata si completata prin OG 8/2021, art. 1 pct. 55.
Este legal? In ce baza s-a facut aceasta separare?
Va multumesc.
Buna ziua!
Pentru o constructie (o magazie) construita fara autorizatie de construire, este necesara autorizatie de demolare (demolare executata in regie proprie)?
Multumesc!
Buna ziua!
Am concesionat un teren de la primarie si am construit pe acest teren un garaj. In aceeasi situatie mai sunt 7 persoane. Una dintre aceste persoane si-a facut spatiu de locuit din acest garaj, iar masina si-o parcheaza in fata garajului meu, blocandu-mi accesul in garaj. Acest individ este si consilier local si, are impresia ca este un pui de Dumnezeu.
Saptamana trecuta, sotia a vrut sa bage masina in garaj dar nu a putut datorita faptului ca domnul consilier si-a parcat masina in fata garajului nostru. Cand sotia l-a rugat sa-si mute masina, acesta a inceput s-o injure si sa-i spuna ca pe domeniul public (spatiul dintre garaje) poate sa parcheze masina unde vrea.
Nu ma intereseaza daca are sau nu autorizatie pentru schimbarea destinatiei constructiei, dar vreau sa stiu ce pot sa fac pentru a-l determina / obliga pe domnul consilier sa nu mai parcheze unde doreste el.
Va multumesc!
Buna ziua. Am o cunostinta cu probleme de sanatate si, in ultimele 12 luni a ajuns la aproape 150 de zile de spitalizare si concediu medical. Medicul curant i-a spus ca, dupa 180 de zile o s-o trimita in "comisie" pentru pensionare anticipata. in zilele de spitalizare. In zilele mentionate (cele aproximativ 150), are si concediu medical (cod indemnizatie 51) acordat pentru perioada de carantinare ca pozitiv covid. Intrebarea mea este: zilele de concediu medical acordate pentru covid se cumuleaza pentru zilele de spitalizare si concediu medical care conteaza pentru totalul de 180 de zile pentru pensionare anticipata? In spital un medic i-a spus ca nu se aduna aceste zile, dar altul i-a spus ca toate zilele (indiferent de codul de indemnizatie) conteaza in totalul celor 180 de zile necesare pentru comisia medicala si acordarea pensiei anticipate.
Va multumesc!
Pentru un gard fara fundatie (stalpi din lemn si gardul din plasa de sarma), un cotet pentru caine si o magazie fara fundatie, construita din lemn, sunt necesare autorizatii de construire? Mentionez ca terenul este cumparat de la primaria orasului si este situat pe malul unui rau.
1.In contractul individual de munca ,la ,,Drepturile salariatului" este prevazut dreptul la protectie in caz de concediere (fara detalii).La ce se refera?
1.In contractul individual de munca ,la ,,Drepturile salariatului" este prevazut dreptul la protectie in caz de concediere (fara detalii).La ce se refera?
2.Pe fluturasul de salariu sunt trecute toate elementele constitutive ,retinerile si deducerile.La final ,din salariul net rezultat ,am observat ca a fost retinuta contravaloarea tichetelor de masa acordate.Este legal?In ce baza?
Răspuns la discuția Avizare concediu medical
Multumesc.
Recent am vazut o propunere privind faptul ca nu mai este necesar ca medicul de familie sa avizeze concediile medicale acordate de catre medicii specialisti. Este legal? Mai trebuie sa mergem la medicul de familie pentru avizare? Multumesc.
Răspuns la discuția Beneficiar locuinta prin ANL
Este vorba despre un adult, nu un copil, handicapul este de tip somatic nu de tip fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat, sau boli rare si nu necesita ingrijitor sau asistent.