avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate tyadaria

Activitate tyadaria

buna ziua!
restaurantele functioneaza acum cu restrictii, in Cta incidenta a trecut de 6 la mia de locuitori, restaurantele functionand acum doar pentru cei care sunt vaccinati, capacitate 50% daca nu ma insel... ma inereseaza sa stiu daca mai pot beneficia de somaj tehnic de la stat in aeste conditii.
buna seara!
daca in Constanta (si nu numai) scade rata de incidenta covid sub 3/1000 locuitori se va dispune redeschiderea resturantelor cu conditia ca acestea sa functioneze cu capacitate de 30%. In aceste conditii si personalul angajat va fi in numar mai mic. In acest caz, pot pastra o parte din personal in somaj tehnic recuperabil de la stat? Multumesc!
Buna ziua! Am o societate care se afla in somaj tehnic recuperabil de la stat din martie 2020 (profil activ. Club, discoteci) restrictiile mentinandu se si in 2021. Daca de la 1 ian 2021 se modifica salariul mimim pe economie pot majora salariile , contractele fiind suspendate pentru somaj tehnic? Multumesc
RESTAURAT - SOMAJ TEHNIC

buna ziua! am un restaurant care a fost inchis prin ordonanta militara cu data de 21.03.2020, salariatii fiind in somaj tehnic platit de stat. Eu nu pot deschide restaurantul la 1 septembrie intrucat nu am terasa si nu as avea clienti, intentionez sa-l redeschid la 1 octombrie. Imi pot pastra salariatii in somaj tehnic si sa recuperez suma de la stat? I-am bagat in cfs intrucat nu am deloc incasari si nu ii pot plati. Daca nu mai pot beneficia de somaj tehnic pot beneficia de recuperare 41.5% din salariu pentru lunile octombrie-noimebrie,in conditiile in care i-am bagat in cfs in luna septembrie ? multumesc
Răspuns la discuția stat martie somaj tehnic
multumesc mult
Răspuns la discuția Perioada după șomajul tehnic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, aveti dreptate. Am citit din nou ordonanta. Multumesc!
Răspuns la discuția Somaj tehnic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua ! aceeasi nelamurire o am si eu, se pare ca se va regasi in stat si declaratia 112 in luna aprilie, probabil va apare un nou model de 112.... eu lucrez in mentor si i-am atentionat asupra acestei situatii intrucat am fost atentionata de cineva care lucreaza in saga (ei atentionandu si clientii asupra acestui caz), au sunat la randul lor la ANAF si nu au stiut ce sa le raspunda....prin urmare mai asteptam. Eu am facut deja statele fara sume pt indemnizatia de somaj tehnic, doar am trecut zilele de suspendare in pontaj si stat.
Răspuns la discuția Perioada după șomajul tehnic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua! conform oug 30/2020, daca angajatorul a recuperat bani de la stat pt dvs pentru perioada de somaj tehnic este obligat sa va tina angajat cel putin 6 luni.
buna ziua!
in urma atentionarii celor de la saga si a art 11, alin 7 din Ordonanta 30/2020 somajul tehnic ce se va recupera de la stat va fi evidentiat si declarat in luna aprilie, respectiv in statele lunii aprilie cand se rcupereaza banii pentru martie in luna martie acesta fiind evidentiat doar ca nr de zile de suspendare in pontaj. Vi se pare corect, mie mi se pare o aberatie, asa ati inteles/si aplicat si dvs?
multumesc!
buna seara!
cum aplicam si operam in revisal suspendarea pt somaj tehnic, incepand cu data de 21.03.2020, respectand termenul impus pentru transmiterea suspendarii in revisal (1 zi lucratoare)? adica incepand de marti, 24.03.2020-15.04.2020 cu posibilitatea prelungirii in cazul in care se prelungeste starea de urgenta? Am colegi care vor sa suspende de cand s-a dat ordonanta militara de inchidere a barurilor/cluburilor/restaurantelor.
Eu am suspendat pt somaj tehnic in revisal de joi (19.03) incepand cu data de vineri 20.03 intelegand conform OUG ului emis azi sa recuperez suma pt perioada 22.03-16.04. este corect?
astept si opiniile dvs.
Multumesc!