avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate ignat_adi

Activitate ignat_adi

Buna ziua! Chiar daca este indemnizație de creștere copil cu handicap?

Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Legea nr. 61/1993
art.8
Alocația de stat pentru copii nu este impozabilă și nu poate fi urmărită silit decât în vederea recuperării sumelor plătite necuvenit cu acest titlu


Indemnizația de creștere poate fi executată silit și pentru alte motive decât banii încasați necuvenit, potrivit Deciziei CCR nr.232/2021, publicata in Monitorul Oficial nr.549 din 27.05.2021.

Se poate pune poprire pe sumele ce reprezinta alocație de stat pentru copil cu handicap, prestații sociale, indemnizație de creștere copil cu handicap? Multumesc!
Buna ziua! In baza carei legi pot cere informatii de la executor in legatura cu suma pe care o mai am de platit catre acesta? Multumesc!
Am primit urmatoarea solutie:
"Respinge excepţia netimbrării, excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, excepţia lipsei motivării, excepţia lipsei calităţii de reprezentant şi excepţia inadmisibilităţii invocate prin întâmpinare de Secapital S.a.R.L., ca neîntemeiate. Respinge contestaţia la executare formulată de contestatorul Ignat Adrian în contradictoriu cu intimatele Secapital S.a.R.L. şi Investcapital LTD, ca neîntemeiată. Respinge cererea de constatare a prescripţiei dreptului de a cere executarea silită formulată de contestatorul, ca neîntemeiată. Respinge cererea de cheltuieli de judecată şi cererea de restituire a taxei judiciare de timbru formulate de contestatorul Ignat Adrian, ca neîntemeiate. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare, cererea de apel putând fi depusă la Judecătoria Dorohoi. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 09 aprilie 2019."

Are rost sa merg mai departe cu apel?
Buna ziua!

Problema sta in felul urmator: vreau sa vand masina pentru care am platit timbrul de mediu in februarie 2014. Ce ma intereseaza este daca pot recupera taxa timbrului dupa vanzarea acesteia si care ar fi procedura?

Va multumesc pentru timpul acordat!
Răspuns la discuția Radiere autoturism
Multumesc de raspuns! La care judecatorie trebuie sa ma adresez si ce acte trebuie sa pun la dosar? Un model de cerere de chemare in judecata gasesc pe undeva?
Am avut o masina pe care am vandut-o in ianuarie 2014 cu contract de vanzare cumparare facut de mana fara sa fie inregistrat nicaieri. Cartea de identitate a autovehiculului a ramas la mine. Cel caruia i-am vandut-o, a vandut-o mai departe unei persoane careia ii cunosc numele dar nu vrea sa raspunda la telefon si nici nu vrea sa treaca masina pe numele sau. Intrebarea mea este: cum pot radia masina atat de la Politie cat si de la Taxe si Impozite Locale daca nu am placutele cu numerele de inmatriculare si certificatul masini?
Tara in care voi merge nu este membra UE.
Acel contract de comodat poate fi facut si la un avocat sau doar la notar?
Buna ziua!
As dori sa ies din tara cu masina tatalui meu. Intrebarile mele sunt:
1. Se poate face procura sau este neaparat nevoie de contract de comodat?
2. Contractul de comodat necesita sa fie legalizat la un notar public sau e perfect legal cel dat in fata unui avocat?

Multumesc!
Răspuns la discuția Poprire salariu
In primul rand multumesc pentru raspuns. In al doilea rand mai am o intrebare. Difera popririle pentru pensiile alimentare fata de cele pentru banci?