avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate avisdevara

Activitate avisdevara

Am un teren si aut de construire case pe persoana fizica dar doresc sa realizez constructiile in vederea vanzarii lor pe o firma unde sunt asociat cu inca o persoana ! Ce varianta sa aleg superficie sau aport la capital ? Si cesiunea autorizatiei catre firma !
Se mai poate solicita certificat stare de urgenta ?
Discuție Hotel
Buna ziua , de unde stirea ca se deschid hotelurile pe 15 mai ? Din ce stiu eu , activitatea hotelurilor nu a fost suspendata deloc in aceasta perioada ! Este adevarat ?
Am ca activitate restaurant , dupa teeminarea somajului tehnic stabilit pentru starea de urgenta , pot trimite in somaj o parte dintre angajati ?
Discuție Restaurante
Care e situatia angajatilor in aceste conditii in care s a suspendat activitatea prin decret de stat ?
ce inseamna mai exact suprafata totala restaurant ?
adica doar spatiu de servire clenti interior + terasa sau adaug si spatiile de depozitare, pregatire etc ?
alaturi de restaurant functioneaza si un hotel , solicit autorizare de functionare separat pt prestari servicii ?
Discuție Tva 5%
Am incheiat un antecontract pt cumpararea unui imobil pe firma cu tva 5 pe care nu o platesc ! Voi incheia contractul final anul viitor cand ca fi gata ! Intrebarea este daca voi vinde acest imobil unei pers fizice care sunt conditiile sa pot vinde tot cu 5%tva ?
Mentionez ca ma incadrez in suprafata si pret dar e posibil sa vand in anul urmator ? Mai e imobilul considerat nou sau nu e aceasta o conditie ?!
Multumesc
este oare mai bine ca firma sa faca amenajari ,sa aduca imbunatatiri spatiului si dupa aceea sa inchirieze ? din tot spatiul firma pastreaza o camera unde isi face sediu deci nu inchiriaza integral
Buna ziua
Eu , persoana fizica detin un spatiu pe care doresc sa il dau prin comodat firmei mele cu alt administrator sa il subanchirieze mai departe celor 4 firme / chiriasi care functioneaza acolo in prezent ! Este legal ? Doresc sa evit impunerea mea ca persoana fizica in anul 2020 deoarece sunt plecata din tara si nu vreau sa depind mereu de depunerea declaratiei unice la fiecare inchiriere sau modificare
Răspuns la discuția Durata de amortizare mijloc fix
da,suntem restaurant