avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate deliammm

Activitate deliammm

Răspuns la discuția Codebitor dupa casatorie?
Este vorba de o oferta a bancii pentru o reducere a soldului unui credit, in cazul in care debitorul are un grad mare de indatorare (trebuie sa fie mai mare de 60%), determinat ca urmare a cresterii semnificative a cursului de schimb al monedei creditului. Deci gradul de indatorare trebuie sa il demonstram ca fiind cat mai mare (mai mare de 60%).

Poate nu am expus bine intrebarea: Banca va analiza veniturile si cheltuielile familiei sau ale debitorului in situatia in care creditul a fost luat de el, fara codebitori in contractul de credit
.
Sau altfel spus: Poate banca sa ma "oblige" pe mine sa particip (cu veniturile si datoriile mele) in cadrul calcului privind gradul de indatorare?

Precizez ca pentru noi ar fi mai avantajos, pentru a obtine reducerea soldului, sa fie luate in considerare doar veniturile si datoriile/cheltuielile sotului, ca debitor contractant.
Buna ziua,
Sotul meu are un credit contractat de el in 2007, fara codebitori.
Ne-am casatorit in 2009 si avem un copil.
Creditul mentionat este pe 20 de ani si urmeaza sa incheie un act aditional cu banca daca poate dovedi ca are un grad de indatorare de peste 60%.
Intrebarea este: la calculul gradului de indatorare voi fi chemata si eu cu veniturile si cheltuielile mele? Sau ar fi corect ca banca sa ia in considerare numai veniturile si cheltuielile lui avand in vedere ca eu nu sunt parte in contract?!
Are banca voie sa ma cheme si pe mine si sa ma faca parte in actul aditional ce va fi incheiat avand in vedere ca in contract nu am fost parte?
Multumesc!
Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie: Suntem SC de constructii si avem in derulare un contract cu o primarie de comuna. Anul trecut, in noiembrie am executat lucrari pana la data de 15.11.08, data la care am facut hartie de intrerupere a lucrarilor, avand in vedere perioada de timp friguros si normativele in constructii. Deoarece primaria nu avea bani, nu am facturat lucrarile execitate in perioada 01-15.11.08, decat in luna decembrie 2008.
In aceasta perioada, Curtea de conturi efectueaza un control la primaria respectiva. Vazand ceea ce s-a intamplat in anul trecut, ca noi am intrerupt lucrarile in 15.11.09 si am facturat abia in decembrie, ne acuza de evaziune fiscala, deoarece ei considera ca nu am facturat pentru ca am vrut sa ne sustragem de la plata TVA la stat. Dar TVA-ul respectiv apare in decembrie si e acelasi care ar fi fost in noiembrie.
Va rog sa imi spuneti: se poate considera evaziune fiscala?
Multumec.
Răspuns la discuția subcontractori
Puteti va rog sa imi spuneti care este baza legala? In OUG 34/2006 sau HG 925/2006 nu am gasit nimic care sa ma conditioneze. Multumesc
Răspuns la discuția subcontractori
Este vorba de un contract de lucrari, cu proiectarea realizata de beneficiar, avem capacitatile necesare realizarii lucrarilor. In contractele tip, avem astfel de conditionari referitoare la plati (plata prestatorului se face la....x zile de la incasarea de la Beneficia). Facturile catre AC se vor intcmi de noi iar lucrarile executate de prestator se vor factura de catre acesta catre Soc noastra, nu catre AC.
Problema mea de fapt este: Poate AC sa vina si sa imi spuna ca de ce folosesc in lucrare pe prestatorul X, sau de ce lucrez cu el dc la oferta am spus ca voi face singur lucrarea? Are baza legala sa ma intrebe asta?
Discuție subcontractori
Va rog sa ma lamuriti daca se poate referitor la urmatoarele aspecte:
- Care este diferenta dintre un contract de subcontractare si unul de prestari servicii ? Exista o limita (%) din valoarea contractului de baza pana la care se face contract de prestari servicii si o alta pana la care este subcontractare?
- Pot incheia contracte de subcontractare (in calitate de antreprenor general) daca nu am declarat la ofera respectivul subantreprenor?
- Pot incheia contracte de prestari servicii cu firme pe care nu le-am declarat la oferta?
- Daca in contractul de baza (incheiat in baza OUG 34/2006) , cel cu Autoritatea Contractanta scrie ca nu am voie sa inchei contracte de subantrepriza decat cu subantreprenorii nominalizati la ofera (la oferta nu am nominalizat) si in aceste conditii eu inchei un contract de prestari servicii (ca sa nu fie de subantrepriza) cu o firma X, ce repercursiuni poate avea acest lucru asupra mea in relatia cu Autoritatea Contractanta ?
Mentionez ca imi asum intreaga raspundere pentru activitatile prestatorului meu si nu il implic in nici un fel pe acesta in relatia cu AC.

Va multumesc.
Discuție statie ITP
Buna ziua,
Am dori sa stim in ce conditii putem sa infiintam o SC care sa aiba ca obiect efectuarea inspectiilor tehnice periodice la autovehicole? Sunt oarecare conditii speciale? Ce aprobari trebuie?

Va multumim.
Răspuns la discuția succesiune
Tatal meu a decedat dupa bunic. Insa, succesiunea de pe urma tatalui meu a avut loc (bunurile comune dobandite de el impreuna cu mama mea, care s-au "impartit" intre mine si mama, la notar). Succesiunea de pe urma bunicilor nu a avut loc, ne-am interesat si bunurile sunt in continuare pe numele bunicilor. Din partea surorilor tatalui meu cu siguranta nu exista dorinta de a se deschide succesiune. Cum spuneam, una dintre surorile lui locuieste in casa bunicilor, cu familia ei si lucreaza pamanturile bunicilor. De ce ar dori o succesiune?
Va multumesc si va rog sa ma sfatuiti. Ar trebui sa astept sa fiu chemata la succesiune de catre rude sau ar trebui sa cer eu succesiunea. Daca as face asta (sa cer eu succesiunea) cu siguranta as avea parte de scandal si discutii dintre cele mai colorate.
Răspuns la discuția gr 2 de munca
Scuze, am scris prescurtat, ma refer la grupa 2-a de munca, la vechime.
Multumim
Discuție gr 2 de munca
Colega mea lucreaza ca proiectant din 1976. Beneficiaza de gr. 2 de munca? si daca exista un temei legal (legea.....)
Va multumim