avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaPopi

Activitate CristinaPopi

Răspuns la discuția Cota mostenire
La data decesului sau, B era divortat de sotie, de aceea nu am luat-o in calcul. B are un singur copil, pe N. Iddea e ca B a decedat inaintea mamei sale, adica a lui Y, cum ati numit-o dvs. Si in aceste conditii se face succesiunea intai dupa X si Y si apoi dupa B? Care ar fi cotele finale de mostenire ale lui N si F, dupa ce se fac toate succesiunile?Dupa parerea mea ar fi 50%- 50%, insa nu sunt sigura....
Discuție Cota mostenire
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: In 1995 a decedat X (barbat). Pe numele lui exista un titlu de proprietate pentru o casa + teren. Acest titlu de proprietate a fost emis in perioada in care el era casatorit deja, banuiesc ca acea proprietate era a lui de dinainte de casatorie, altfel nu-mi explic de ce s-a emis doar pe numele lui, nu si al sotiei. Asadar, la data decesul lui, in viata erau sotia sa si cei 2 copii, un baiat si o fata, sa le zicem B si F. In 2010 a decedat B, in urma lui ramanand singurul sau copil, sa-i spunem N. In 2013 a decedat si sotia lui X. Practic, in viata sunt acum F si N, F fiind matusa lui N. Nu s-a facut succesiunea nici dupa X, nici dupa B pana in acest moment. Se doreste acum dezbaterea mostenirii insa nu ne este clar care sunt cotele de mostenire la care au dreptul F si N din proprietatile de pe titlul de proprietate al lui X. Multumim mult.
Multumesc mult tuturor!
Multumesc mult!
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: in ianuarie 2016 sotia pleaca de acasa, lasand cei 2 copii in grija sotului, spunand ca merge la lucru in afara tarii. Nu s-a mai intors niciodata acasa. In aprilie 2016 se afiseaza pe o retea de socializare cu un barbat in Spania. Cu acest barbat a ramas insarcinata si a nascut in Spania un copil inainte de finalizarea divortului de sotul pe care l-a parasit. Dilema este: acest copil poarta numele ex-sotului ei, desi nu este al lui? Cei 2 au venit in Romania recent insa fara bebelus. Oare din cauza ca nu-l pot scoate din Spania fara acordul ex-sotului ei, din cauza numelui? Ce este de facut pentru ca acest copil sa nu poarte numele ex-sotului si sa poate fi recunoscut de tatal sau biologic? Va multumesc mult.
Buna ziua, rugamintea este sa ma ajutati cu un sfat ce este de facut in urmatoarea situatie: in urma unui divort s-a emis hotararea de divort in care in primele pagini scrie ca "domiciliul copiilor se stabileste la parat si reclamanta va plati catre parat 2 pensii de intretinere in favoarea celor 2 copii" iar pe ultima pagina, sub titlul ".....IN NUMELE LEGII HOTARASTE..." scrie ca " domiciliul copiilor se stabileste la parat iar paratul este obligat sa plateasca catre reclamanta in favoarea copiilor cele 2 pensii de intretinere". Divortul s-a finalizat in aprilie 2017 si in urma incheierii procesului, toti (avocati, parti, etc) stiu ca reclamanta trebuie sa plateasca pensiile si ca copii raman la domiciliul paratului, insa nimeni nu a sesizat pana acum ce scrie in Hotarare. Ce-i de facut pentru a se rectifica eroarea? Mentionez ca procesul a inceput in noiembrie 2016 si de atunci ar trebui ca reclamanta sa plateasca pensiile, insa pana in prezent nu a platit nimic. Va multumesc mult.
Buna ziua, O agentie de turism care pana la sfarsitul anului 2016 a folosit concomitent regimul normal si pe cel special acolo unde este obligatoriu, incepand cu 01 ian 2017 poate aplica doar regimul special pentru toate operatiunile? In ce conditii? Isi doreste acest lucru datorita trecerii la impozit pe micro. Eu as zice ca e suficient sa scrie in politici contabile ca incepand cu 01 ian 2017 aplica doar regimul special....ce altceva ar mai fi? (asa cum stiti reg normal este optional si doar ptr anumite operatiuni, deci nu vad de ce nu s-ar putea renunta la aceasta optiune la un moment dat...). Folosirea doar a reg special implica prorata ca sa se deduca la intrare tva ptr chelt curente (utilitati, chirie, consumabile, etc)? Multumesc mult!
Multumesc mult.
Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea speta:
O SRL doreste sa incheie un contract pentru cesiunea drepturilor de autor cu un minor in varsta de 16 ani. Obiectul contractului este urmatorul: minorul se va filma in timp ce vorbeste despre un studiu facut de SRL si despre anumite experiente personale care au legatura cu acest studiu, apoi filmuletul va fi postat de minor pe canalul lui de YouTube. SRL-ul ii remunereaza acest serviciu prin intermediul acestui contract. Poate minorul sa semneze acest contract si sa incaseze banii? In ce conditii ar putea? Daca nu se poate, ce alte variante are SRL-ul pentru a colabora cu acest minor pentru acest tip de serviciu. Multumesc mult!
Răspuns la discuția Cod CAEN la PFA
Va multumesc foarte mult!