avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan1994

Activitate Bogdan1994

Am fost implicat într-un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Din primele constatări, este vina victime în totalitate (prin circulaţia neregulamentară în afara localităţii, lipsa echipamentului, posibil şi consumul de alcool etc). Singura problemă ce se pune este viteza care se va determina prin expertiză. Accidentul a fost produs pe ploaie şi în apropierea liniei de cale ferată, aproape de limita de 50 km/h. Ce fel s-ar schimba situaţia în cazul în care expertiza ar demonstra că aveam peste 50 km/h şi ce risc în cazul acestei situaţii ?
Discuție Reparare masina
Buna dimineata!
Am fost implicat într-un accident rutier soldat cu deces. Am lovit un pieton în afara localității, intr-o zona neiluminata, fără acostament. Vina este clara a pietonului, acesta fiind și beat. Politia mi-a înmânat dovada de circulație și dovada pentru repararea mașinii. Întrebarea mea este, pot începe repararea mașinii înainte de clasarea dosarului penal?
Bună ziua!

Am un coleg într-o situaţie dificilă. A fost exmatriculat de la facultate din cauza că nu a achitat ultima tranşă din taxă la termen. A achitat în prima partea a anului jumătate din taxă, urmând ca apoi să achite restul. Când s-a dus să plătească i s-a spus că nu mai poate deoarece a fost exmatriculat. Întrebarea mea este ce poate să facă el ca să îndrepte situaţia aberantă de altfel ? Este vorba despre doar 500 de lei. Se poate "întoarce" decizia în favoarea sa şi să fie acceptată plata taxei chiar şi cu penalitaţi sau alte sancţiuni ?
Bună seara!
Acum aproximativ 3 luni am fost implicat într-un accident rutier în urma căruia am fost vătămat fiind nevoie să mă duc la spital. Pe 16 septembrie am fost la IML să achit taxa pentru certificat şi acum, după aproape o lună certificatul înca nu este gata. Aş dori să ştiu cât timp este alocat conform legii pentru eliberarea unui certificat ?
Buna seara!
Am cumparat un frigider si am optat pentru transportul gratuit oferit de firma respectiva. Dupa livrare, adica la vreo 10 min. dupa ce a plecat masina care mi-a livrat frigiderul, am constatat ca acesta are o lovitura in usa din fata destul de adanca si vizibila. Am sunat inapoi la firma si mi-a spus ca este vina mea ca nu am verificat produsul la livrare. Ce pot sa fac sa inlocuiesc produsul defect ?
Salut!
Am fost implicat într-un accident rutier dintre o maşina şi o bicicletă, eu fiind biciclistul în speţa victima (efectiv şoferul a virat stânga, neacordându-mi prioritate şi am intrat în el). Am fost conştient, am sunat la poliţie şi salvare, am fost la spital şi am primit îngrijiri. Şoferului i s-a întocmit dosar penal, i s-a suspendat carnetul plus amendă. Acum problema mea este că nu ştiu cum îmi pot recupera prejudiciile, deoarece bicicleta mea a fost destul de avariată + echipament. Am înteles că îmi va fi greu să recuperez daunele şi singura modalitate ar fi să-l dau în judecată. Aş dori sfaturi în legătură cu paşii pe care trebuie să-i urmez şi ce trebuie să fac pentru a ieşi cu bine din această situaţie. Alte lucruri despre care am neclarităţi ar fi:

- este vreo problemă dacă nu mai am actele de la bicicletă ?
- cât de "folositoare" este plângerea în cazul în care nu ajungem la un acord ?
- este posibil să fiu despăgubit de asiguratorul lui ?

Mulţumesc frumos şi îmi cer scuze pentru eventualele greşeli gramaticale.