avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Activitate lyly64

Activitate lyly64

Buna ziua, va rog este legal sa scoti la concurs 1 post vacant de medic specialist aflat in organigrama institutie,in doua posturi cu 0,5 norma medic specialist ( specialitati diferite)
- in cazul in care aproba ordonatorul de credite, cum angajezi 2 medici (2 contracte de munca) cu 05 norma pe specialitati diferite?
multumesc frumos.
multumesc frumos.
Intrebarea era la cate zile de concediu trebuie sa i se plateasca
Buna ziua,va rog cum se calculeaza concediul de odihna neefectuat al unui angajat la stat, la incetare cim. ( pentru a fi platit ) pentru un angajat care si-a depus cererea de incetare contract cu data de 5.04.2023, mentionez faptul ca angajatul a fost in concediu medical din 15.decembrie 2021( fiind in incapacitate temporara de lucru) pana la incetare cim., avand dreptul la 25 de zile de co/an
multumesc frumos.
un
Buna, va rog un angajat care a fost in concediu medical, 350 zile, isi depune la institutie Decizie medicala asupra capacitatii de munca emisa in data de 19.04.2023( incadrata in gradul II de invaliditate) cu termen de revizuire in data de 02.04.2025.
In cazul acesta angajatul depune la institutie o cerere cu decizia anterior mentionata de incetarer cim conform prevederilor art.56 alin.1 lit.C din Codul muncii. Vamultumesc.
Buna seara, va rog prevederile Legii nr. 153/2021 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 63/2019 pentru completarea art. 61 alin. (2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ se aplica si la persoanlul contractual?multumesc.
Buna seara, angajat la stat si care, in conformitate cu certificatul de incadrare in grad de handicap, este incadrat in grad de handicap grav cu asistent personal, in cazul acesta este scutit de la plata impozitului pe salariu?multumesc.
Salariata aflata in concediu crestere copil pana la 2 ani depune la insttitutie cerere pentru prelungire crestere copil pana la 3 ani, in cazul acesta persoana angajata pe perioada determinata pe postul ei trebuie sa ii inceteze cim-ul asa cum am scris in contract( pana la data de...) multumesc frumos.
Buna ziua, angajatul care depune la institutie certificat de incadrare in grad de handicap cu gradul de handicap grav cu asistent personal - si se afla in concediu medical beneficiaza de sporul de 15% din salariu de baza conform Hotararii nr. 751/2018., ]n baza certificatului de handicap beneficiaza de reducerea impozitului privind pe salariu multumesc.
Buna ziua, angajatul care depune la institutie certificat de incadrare in grad de handicap cu gradul de handicap grav cu asistent personal - si se afla in concediu medical beneficiaza de sporul de 15% din salariu de baza conform Hotararii nr. 751/2018.multumesc.
- in Hotararea de mai sus se mentioneaza faptul ca beneficiaza de sporul de 15% din salariu de baza persoanele care sunt incadrate in grad de handica grav sau accentuat.?