avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 157 din 1149
Se tine cont de declaratia dvs., insa legea 61/1991 tine cont, in primul rind, de constatarea personala a politistului. Iar in ceea ce priveste celalalt caz, nu a fost pedepsit agresorul sexual din cauza acelei declaratii, ci pentru ca au fost suficiente probe sa-l incrimineze.
Profesorul și-ar fi recunoscut fapta într-o discuție privată, însă informația a ajuns și la procurori.
Judecătorii au considerat că sunt suficiente probe care să îl incrimineze pe bărbatul de 45 de ani și au decis ca acesta să fie arestat pentru 30 de zile.

[ link extern ]

Relu Galateanu a scris:

Deci nu conteaza ce declara victima, ci ce declara vecinii!! Nu am cum sa gazduiesc un politist, noaptea mai ales, pt a auzi el insusi larma produsa de chiriasi iucraineni! Ce e de facut in cazul meu? Ca sa fac o paralela, cand o eleva minora a declarat ca fost agresata sexual de profu de sport, care a avut grija sa fie in afara camerelor de luat vederi, deci fara sa poata proba abuzul, aceasta a fost crezuta pe cuvant, si agresorul pedepsit. De ce in cazul meu nu se tine cont de ceea ce declar eu?! Si altceva, proprietarii apartamentului mi-au zis ca daca ma mai iau de chiriasi degeaba, ma vor da in judecata pt hartuire! Rog consiliere avizata, multumesc!

Da, are voie, nu-i trebuie acordul vecinilor.
Iar curtea e comuna in integralitatea ei, nu exista un pasaj comun.
Daca puteti proba ca manevra ati facut-o legal, veti avea cistig de cauza. Dar, daca spuneti ca linia intrerupta era pe sensul celalalt, alaturi de linia continua, inseamna ca la revenire ati calcat prima data linia continua, deci sunteti vinovat.
Mai bine va ginditi cum sa dati de reducere, in primele 20 de zile de suspendare, pentru a reduce cu o treime sanctiunea, conform art. 104 din OUG 195/2002.
[ link extern ]
1. Partile comune NU POT fi neaparat proprietatea comuna a tuturor, deoarece la litera p scrie cu totul altceva :
p) părți comune - părțile din clădire și/sau din terenul aferent acesteia care nu sunt proprietăți individuale și sunt destinate folosinței tuturor proprietarilor sau unora dintre aceștia, precum și alte bunuri care, potrivit legii sau voinței părților, sunt în folosință comună.

Deci exista si parti comune in folosinta unora dintre proprietari, nu o spun eu, o spune legea speciala 196/2018 si, in plus, Codul Civil la art. 654 (formularea nu e identica, dar intelesul este identic).

Ce vreti mai clar de atit ?

2. Art. 49 alin 4 teza 2 consfiinteste in plus ca exista aceste parti comune in folosinta unora dintre proprietari., altfel nu are sens, s-ar face AG. De exemplu, proprietarii de pe o scara decid sa instaleze acces cu interfon. Sistemul respectiv este parte comuna doar a celor ce au acces pe scara, deci cei ce stau la parter si au intrare separata nu au drept de folosinta a acestui sistem, deci nu pot fi pusi la plata pentru intretinerea sistemului.

Ce vreti mai clar de atit ?

3. Art. 75 alin. 4 vorbeste DOAR de RENUNTARE, nu spune nimic despre cazul in care nici macar nu a existat dreptul de folosinta a unei parti comune (exclusive).

4. Chiar nu-mi dau seama, conform legii 196/2018, din moment ce a definit la art. 2 pct. p ca exista parti comune in proprietatea doar unora dintre proprietari, este evident ca acei proprietari vor fi pusi la plata, conform cotei parti indivize din partea comuna pe care DOAR EI o au in folosinta.
Nu scrie absolut nici un cuvint ca nu exista aceasta posibilitate, sau ca ar fi interzisa. Ce rost ar mai avea definitia de la art. 2 ?
Legea 230/2007 nu facea aceasta distinctie.

Răspuns la discuția Cota Parte Cheltuieli Bloc
Nu le invitati benevol, vor plati doar cheltuielile ce li se pot repartiza legal, pentru partile comune care le sunt in folosinta. Daca exista parti comune la care nici macar nu au acces, nu se poate spune ca sunt in folosinta si ca au renuntat benevol la ceva.
Puteți ajunge în instanță doar ca să contestați acel PV prin care asociația v-ar amenda. De fapt cred că v-ar aduga acea suma pe lista cheltuielilor de întreținere.

Asociația poate adăuga orice regulă trece prin cap celor din Cex, o pot vota în AG, dar nu vă pot amenda legal.
Asta trebuie să înțelegeți. Nu puteți anula "prostiile" pe care le fac cei din asociație decât în instanță. Așa scrie la art. 52 din legea 196/2018.

Dar nu trebuie să vă îngrijorați, dacă se întâmplă, angajați un avocat și anulati acea impunere ilegală, cerând și plata cheltuielilor de judecată.

Utilizator 20025 a scris:

Deci pot sa ajung in instanta pentru ca am incalcat regulamentul asociatiei? Ma refer la exemplul cu apa de mai sus. Nu am cunostine in domeniu legal, dar nu stiu ce lege pot incalca in lipsa unor avarii si stau la parter.
Ce vreau sa stiu e ce reguli poate adauga asociatia care nu se suprapune cu ceva care e ilegal. De exemplu daca vreau sa pun ghivece pe pervazul exterior si asociatia interzice asta cu o penalitate monetara.

Da, se poate sa fie contrară și statutului sau acordului de asociere, în cazul de față e contrară legii 196/2018.

mira55 a scris:

...contrară legii, statutului sau acordului de asociere...

Se aplica și codul civil, acolo unde legea 196/ 2018 nu precizează.

În legea 196/2018 nu se definește proprietatea comună, ci se admite ca există părți comune în proprietatea tuturor și părți comune în proprietatea unora dintre proprietari, adică părți comune exclusive.

În primul rând (ați sărit la subliniere) primul lucru cu care intră în conflict o hotărâre AG este legea, în cazul de față legea 196/2018 și nu numai.

Am arătat deja unde a fost încălcata legea.
@trandafir2
Nu știu de ce considerați ca postările mele vă jignesc. Vă contrazic doar din simplul motiv ca nu aveti dreptate și nu arătați nici un temei legal .

Subiectul ăsta s-a mai discutat de mai multe ori pe secțiunea de forum legată de asociații de proprietari și sunteți primul care susține ca o asociație de proprietari poate încheia PV (nu știu de care și ce model, ca nu ați precizat) și ca ar avea vreo forță probanta în instanță.

Mă rog, e dreptul dvs. sa credeți asta, eu nu am întâlnit.

Contravențiile legate de asociații de proprietari se reclamă în conformitate cu prevederile art. 102 din legea 196/2018. Nu scrie nimic despre regulamentul asociațiilor și despre dreptul cuiva din asociatie să încheie vreun PV.