avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 33 din 1145
D-na nu mai amestecati borcanele si lasati-ma cu ANRSC, ca nu are absolut nici o competenta in materie de asociatii de proprietari. E in afara discutiilor pe aceasta tema, v-am spus de nu stiu cite ori.
Nu mai veniti cu tot felul de povesti cu persoane care nu locuiesc dar consuma, se rezolva o astfel de problema foarte simplu, se calculeaza conform consumului mediu si se trece 1 persoana, doua, cit e nevoie daca nu locuieste, dar consuma.

In rest , nu inteleg ce vreti sa-mi "transmiteti" cu cealalta poveste, IP68 inseamna rezistenta la suvoaie de apa nu mai mult de 30 de minute. Faceti un acoperis. Oricum, nu am cumparat niciodata echipamente mai "tari" de IP66, si stau bine mersi in ploaie, stiu cum sa le protejez suplimentar, conteaza presetupa, nu le instalez fara o ungere suplimentara la chedere cu vaselina siliconica etc.. Mai conteaza si alte elemente, inclusiv producatorul, sau echipamentul respectiv e ieftin si "bun". Nu ia nici un debitmetru din lumea asta "la mililitru". Ca sa parafrazez un politician "celebru", e doar marketing.
Daca e cetatean italian, il dati in judecata in Italia. Sau firma, asa ati spus la inceput, ca nu prea se intelege pe cine vreti sa chemati in judecata.
Angajati un avocat pentru asta, se vede ca stiti foarte putin. Plingerea contraventionala se depune la judecatoria de care apartineti. Apelul la o instanta superioara, posibil in alta localitate.
Exemplu : [ link extern ] /
Legislatie relevanta: [ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Da, contestați în cele 15 zile de la data incheierii PV. Va luați permisul înapoi conform art. 118 din OUG 195/2002. Faceti și apel și o puteți duce asa cam un an, poate mai mult. După decizia din apel sunteți obligat sa predați permisul în termenul și condițiile explicate la același articol.
Dacă asa scrie în contract, așa se face, e legea părților.
Atunci mergeti la avocat cu contractul si stabiliti cum si pentru ce despagubiri il dati in judecata.
Nu exista asa a hotarit majoritatea :

Articolul 58
(2) Pentru neîndeplinirea atribuțiilor ce le revin sau pentru depășirea atribuțiilor legale și statutare, președintele asociației de proprietari, membrii comitetului executiv, respectiv membrii comisiei de cenzori ori, după caz, cenzorul răspund personal sau solidar pentru daunele și prejudiciile cauzate proprietarilor sau terților, după caz.

Puteti sa-i dati in judecata, cu mult succes, caci :

Articolul 75
(3) Asociația de proprietari are obligația de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a cheltuielilor comune, în caz contrar hotărârile luate de adunarea generală a proprietarilor cu încălcarea acestor dispoziții sunt nule de drept.

Faceti-le reclamatie conform art. 102 din legea 196/2018 sau dati-i in judecata , invocati nulitatea absoluta a actului respectiv, daca repartizeaza suma cum cred ei. Raspund pentru prejudicii toti cei care au functii si alte "pareri".
Problema e doar contractuala. V-a garantat un pret final ? V-a garantat exact, cu toate datele tehnice, ce fel de teava compozit (sunt de mai multe feluri, straturi) ? O teava normala PPR tine, la o temperatura de maxim 70 grade continuu, intre 30 si 50 de ani. O teava compozit e mai rezistenta (e recomandata pe apa calda, agent termic cu temperatura mai mare, etc), dar e intre de 3 si 6 ori mai scumpa. Nu va faceti griji ca v-a pacalit cu teava simpla de PPR pe apa rece, nu va fi supusa unui stres termic si rezista normal la vreo 20-25 de bari, de vreo 4 ori mai mult decit e nevoie. daca e de apa rece, poate sa tina si 50 de ani. Ati studiat inainte ? Scrie in contract ca va pune NUMAI teava PPR compozit, sau ca lucreaza cu cea mai buna teava compozit (evident pe zona cu variatii de temperatura) ?

Dar, repet, vedeti textul din contract. Eu as zice sa nu va aruncati in procese si avocati, cititi bine ce ati semnat, mai ramineti si cu plata unor cheltuieli de judecata, degeaba.
Nu tine de politia rutiera, ci de orice agent constatator, adica de OG 2/2001.
Articolul 25
(1) Procesul-verbal se va înmâna sau, după caz, se va comunica, în copie, contravenientului și, dacă este cazul, părții vătămate și proprietarului bunurilor confiscate.
(1^1) Procesul-verbal se consideră comunicat pe loc în cazul în care contravenientul este prezent la încheierea acestuia, refuză primirea și aceste împrejurări sunt înregistrate cu mijloace audio-video ale organului din care face parte agentul constatator. Contravenientul poate obține o copie a procesului-verbal de la autoritatea din care face parte agentul constatator.
(la 29-06-2024, Articolul 25 , Capitolul III a fost completat de Punctul 2. , Articolul II din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 84 din 28 iunie 2024, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 610 din 29 iunie 2024 )

Da, daca nu semnezi, ca ai luat la cunostinta, trebuie sa-l ceri, e problema ta.

Daca nu a inregistrat, ramin vechile posibilitati.
Articolul 27
(1) Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
(2) Nu este necesară semnarea procesului-verbal de către un martor atunci când procedura de afișare este înregistrată cu mijloace audio-video ale organului din care face parte agentul constatator.
(la 29-06-2024, Articolul 27 , Capitolul III a fost completat de Punctul 3. , Articolul II din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 84 din 28 iunie 2024, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 610 din 29 iunie 2024 )
[ link extern ]
Prin urmare, poate face contestatie, dar sa ia pe loc PV de contraventie. Sau sa filmeze , ca...nu filmeaza.
Recomand prima varianta, nu te invinovateste cu ceva, ci arata ca ai luat la cunostinta, prin semnatura. Ce faci dupa aia, e treaba ta. Nu ceri copie la PV de contraventie, e fix problema ta, s-ar putea sa nu te mai incadrezi in cele 15 zile, cind poti depune plingerea, chiar la judecatoria de care apartii.
Domnu ricadinas stiu ca dvs. si altii v-ati constituit intr-o grupare care considera ca trebuie sa faceti, sa calculati, ma rog, ce doriti, dupa alte "legi" decit legea 196/2018 (pentru ca nu numai in privinta asta faceti diferit). E strict treaba dvs., dar informati si pe utilizatorii forumului ca nu respectati legea (adica sunteti in afara ei). Din respect pentru utilizatorii forumului. Mai ales ca trimiterea se face la o lege abrogata si omite faptul ca in legea actuala este un articol dedicat repartizarii unei astfel de diferente. Degeaba pomeniti de art. 15, nici macar nu l-ati citit, scrie clar la aliniatul 3 ca se respecta :

f) repartizarea cheltuielilor asociației de proprietari, conform legii;

Prin urmare nu aveti voie sa faceti "inventii".

Pt. diferentele pozitive, cind apometrul general arata mai mult consum decit suma apometrelor individuale, legiuitorul, cel care a scris legea 196/2018 a stabilit la art. 82 ca diferenta se imparte pe numar de persoane.

Cazul descris la acest subiect este o anomalie intilnita in foarte putine cazuri ( sub 5%), pentru care nu exista articol de lege. Am descris deja si cauza (nu discutam ca habar nu aveti ce e cu probabilitatea) si modul just, zic eu, de a diminua consumul individual, prin acea ponderare. Teoretic se poate si cum spune legea 196/2018 sa se imparta pe numar de persoane.