avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Activitate latka

Activitate latka

Pagina 46 din 1141
Răspuns la discuția Salubrizare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare primarie are un regulament legat de salubrizare si sunt anumite cerinte in functie de care se poate scuti un proprietar de plata salubrizarii. Dvs. aveti 2 proprietati, studiati ce prevede fiecare primarie in regulamentul sau de salubrizare.
Fantezie, fantezie, dar unde e temeiul legal al non-fanteziei ?
Răspuns la discuția INCHIDERE BALCON SI TERASA
De fapt dvs. aveti treaba cu.. capra,,, pardon, terasa vecinului. Mergeti la vecin si intrebati-l cum de si-a insusit terasa. Eu as paria ca ilegal.
Legea spune asa :
Articolul 36
Schimbarea destinației proprietății comune este permisă cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți coproprietari;
b) numai dacă prin aceasta nu se împiedică folosirea în condiții normale a condominiului de către toți proprietarii;
c) în baza acordului în scris al tuturor proprietarilor din condominiu;
d) după obținerea prealabilă a acordurilor, avizelor și autorizațiilor necesare prevăzute de legislația în vigoare, emise în condițiile legii de instituțiile/autoritățile abilitate în acest sens.

Capitolul IV Încetarea destinației folosinței comune pentru părțile comune din condominiu
Articolul 43
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
(5) Veniturile obținute din atribuirea părților comune în folosință exclusivă respectă prevederile art. 70 din prezenta lege.
[ link extern ]
ANCPI este institutia abilitata. Gasiti toate informatiile pe site-ul autoritatii.
Daca toata parcarea era goala, cum de ati "nimerit" fix pe locul rezervat persoanelor cu dizabilitati ?! Oricum, daca va considerati abuzat, aveti posibilitatea sa depuneti o plingere contraventionala impotriva PV.
Care este abuzul ? Legea referitoare la parcarile pentru persoane cu dizabilitati este aceeasi, indiferent daca magazinul e inchis sau deschis.
Eu cred că citirea a fost corectă, cine va spune că ultima cifra neagră nu se citeste, vorbește prostii.Mai degrabă cred ca estimarea de index 1257 e greșită. Probabil vi s-au făcut mai multe estimări , cu mult în minus, la rând și acum vi s-a regularizat, după citire de către furnizorul de apă. Trebuie să plătiți, nu aveți cum contesta.
Eu cred că citirea a fost corectă, cine va spune că ultima cifra neagră nu se citeste, vorbește prostii.Mai degrabă cred ca estimarea de index 1257 e greșită.
Cu ceilalti coproprietari, vecini de-ai dvs., presupun ca reprezinta acoperis pentru cei de la parter. Faptul ca e "in dreptul dvs. " nu inseamna ca va apartine, ati cumparat apartamentul cu terasa, e scris in acte ?
Dvs. ati scris ca vreti sa reconstruiti balconul, asa ca despre ce vorbim !
mi-as dori să-l modernizez cu termopane, cu zidărie nouă din BCA, cu panouri sandiwich, etc.

Cum sa nu fie vorba de autorizatie de construire ?