avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters442557

Activitate ContSters442557

Bunaziua de la 1 ianuarie 2018 , se va opri impozit la sursă la pariurile ONLINE atunci cand retragi banii din cont??
Sau rămane tot la fel ca si in 2017 si trebuie declarat la anaf. ?? Astept sa ma lamurească si pe mine cineva , pentru ca am citit tot felul de stiri.
Va salut , am terminat 12 clase acum cațiva anii (nu am luat bacul) insa recent am realizat ca eu nu am diploma de 12 clase am primit o foaie a 4 pe care scrie adeverința a stuiilor cum ca am invațat 4 ani la liceul respectiv.
Am dreptul sa cer o diploma la liceul respectiv ? Sau defapt aceasta adeverinta a studiilor e diploma ? Eu nu inteleg poate ma lămureste cineva
Răspuns la discuția Contract de munca strainatate
Doresc raspuns in contextul prin care plec printr-o agentie din romania.
1.In momentul in care sunt in trafic si sunt oprit de politie sunt obligat sa arat asigurarea rca sau sa ii demostrez ca o am platita?
2.El poate verifica daca o am valabila?
1.La ce sa fiu atent cand semnez un contract de munca in strainatate? Având in vedere ca doresc genul de contract "" sa plec cand vreau sa nu fiu obligat sa stau 2 lunii de exemplu,daca nu imi convine sa plec dupa o luna."" ?

2. Daca imi puteti recomanda un site serios unde pot gasi locuri de munca.

3. Firmele serioase cer banii pentru avioan si acte inainte? A dat recent de astfel de anunt si am dubii.

4. Cum se chema contractul acela care lucrezi si pleci cand vrei fara obligatii?

5. La ce sa fiu atent cand semnez contractul si actele xa sa nu fiu pacalit ?
Astept un raspuns din partea dvs. Va multumesc!
1.Sunt obligat sa ma duc la constatare cu procura de la propietarul masinii?

2.La constatare e obligatoriu sa vina amundoi soferii in acelasi timp sau unul din ei pot venii dupa 2 ore si sa declare ce vrea el?

3. La constatare sunt obligat sa mai dau declaratie ce sa intamplat daca din amiabila reiese clar ca nu sunt vinovat ?
In cazul in care sunt lovit in trafic si accidentul e unul usor cu pagube mici ,eu decid sa declar accidentul la politie stiu ca in 24 de ore. Am cateva intrebarii:
1. Trebuie sa merg cu masina la politie unde declar accidentul?
2. Daca nu telefon modern ,si sunt intr-o locatie pe care nu o cunosc ma refer la strada exacta , ce fac(cand declar accidentul la politie)?
3. Sunt obligat sa fac poze la masini (pt declaratie accident politie?
4.Trebie sa cer acte celuilat sofer ? Sau e de ajus sa ii iau numarul de la masina?
5. Daca accept amiabila(in caz in care eu sunt lovit) , pot suna la asigurarea vinovatului sa vina sa constate ei vinovatia la locatia respectiva ?( am inteles ca sunt obligatii,asta pentru a fii sigur ca imi iau 100% despagubire) daca da in cat timp sunt acestia obligatii sa vina sa constate cine e vinovat?
De ce nu se poate da lege la pariurile online sa se retina impozit cand scoti banii, care e motivul?(vorbesc de pariurile online)
Nu credeti ca ar trebui schimbata aceasta lege?
Am si eu o nelamurire rog un raspuns,multumesc.

De exemplu:
Esti lovit in trafic , faci amiabila. In amiabila oarecum reiese ca soferul celalalt e vinovat isi recunoaste vina.(din cate am inteles amiabila nu prea conteaza.e facuta pt ca unul din sofer sa nu se duca la politie).
》normal ca dupa amiabila esti programat la constatare(atentie, in termen de cateva zile) iar acolo ambele partii trebuie sa dea o declaratie, aici intervine partea care nu o inteleg. De exemplu celalalt sofer se razgandeste si da declaratie cum ca nu are nici o vina. Eu in contextul dat la politie nu ma mai pot duce nu?. Iar asiguratorul poate da culpa comuna sau sa nu mai dea nimic.
Intrebarea mea e cum procedezi in aceasta situatie in care celalalt recunoaste in amiabila iar la declaratie scrie alceva ?
Eu asa am patit. Care mai e rostul amiabiliei ,asa ramai si cu masina lovita si fara bani....
Lamuritima si pe mine cum e mai exact, si corectatima daca am gresti.
Bunaseara , as dorii sa stiu detaliat daca avetii timpul necesar sa ma lamuritii si pe mine daca vreau sa cumpar o masina imatriculata in romania ce acte trebuie sa fac cu propietarul ?
2. Se poate cumpara o masina de la alta persoana decat propietarul, un prieten de al lui sau sotie ,sot ? daca da atunci ce e necesar la acte din partea lor?