avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate Anatol2017

Activitate Anatol2017

Mama a fost ajutata sa deschida partidele pe numele ei fara stirea fiicei, care este proprietara. Vechile partide de energie si gaz au fost inchise si deschise altele.
BUna ziua,

O prietena m-a rugat sa ii dau o idee despre o situatie neclara. Are o casa unde locuieste mama. Proprietar este fiica, care nu locuieste acolo. Mama are drept de habitat. De curand a fost la operatorii de energie si gaz si a descoperit ca nu mai are partide deschise pe numele ei acolo. Partida are mama ei, dar este trecuta strada vecinei de proprietate. Nu au vrut sa spuna numele juristilor de la cele doua companii care au trecut partidele de energie si gaz pe numele mamei. Vecina in cauza este o avocata care se pare ca "a pus ochii" pe acel teren. Cum se poate restabili sa zic asa partidele de energie si gaz la acea casa care ar trebui sa fie pe numele proprietarului si nu pe numele persoanei cu drept de habitat? Persoana in cauza banuieste ca au fost facute anumite jocuri de culise, deoarece valoarea terenului in cauza este foarte mare.

Multumesc!
Multumesc! Sa inteleg ca nu mai pot face nimic in acest caz?
Nu sunt de formatie jurist. Am inceput sa itesc de o vreme codul penal si codul de procedura penala. Am facut o plangere penala unui expert. Procurorul de caz a emis ordonanta de clasare. Am contestat la prim-procuror, care mi-a respins plangere. Am ajuns in instanta, unde mi-a fost respinsa ca inadmisibila. Am formulat plangerea impotriva solutiei de clasare dispusa de ordonanda prim-procurorului , care a respins la randul lui plangerea ca nefondata impotriva ordonantei de clasare emisa de procurorul de caz. In motivare se scrie ca trebuia sa fac plangere impotriva solutiei de clasare emisa de procurorul de caz, si nu impotriva ordonantei prim-procurorului. Argumentatia mea nu a fost demontata, se face referire la ea. Recunosc, ca eu am facut actiunea catre judecatorul de camera preliminara. E corect ce a scris el acolo? Adica trebuia sa ma intorc impotriva ordonantei procurorului de caz?

Multumesc!
Am facut plangere penala contra unui expert topo. Concret, concluziile din raport le consider minciuni. Am depus documente oficiale (registrul de inventar al drumurilor, planuri cadastrale, titlu de proprietate). De la politie a plecat ordonanta cu propunere de clasare. Acolo se spune ca eu as fi reclamat ca nu a masurat cum trebuie. Nici o referire la acuzatiile din plangere. Procurorul la fel. Ca nu exista indicii ca expertul ar fi inserat aspecte "incongruente cu realitatea faptica". Despre realitatea juridica, nici un cuvant. AM juns in instanta un de am pierdut. Inca astept motivarea instantei. Intrebarea este, politistul de judiciara poate fi tras la raspundere pentru distorsionarea sensului plangerii? Ce institutii ale acestui stat pot sa mai faca ceva? Procurorul de caz a mers pe aceiasi linie, desi am explicat ca nu acela este sensul plangerii.
Multumesc!
Nu stiu daca am ales bine categoria forulului. Am avut un ligiu pe fond funciar deoarece imi lipseste o parte din teren. A fost actiune in constatare. Am pierdut. Cel care vrea sa cumpere ce a ramas din teren nu se poate ocupa sa faca actiune de granituire in instanta. Scriptic am o suprafata, faptic mai putin. Pot sa ii vand lui ce este faptic, la fata locului, si sa pastrez eu diferenta lipsa pentru a avea posibilitatea de a face ulterior o actiune de granituire?
Multumesc!
Asa este, am facut plangere impotriva rezolutiei parchetului. Multumesc!
Am depus plangere penala pentru marturie mincinoasa contra unui expert topo. S-a deturnat sensul plangerii. In final am ajuns la Judecatorie. Am primit vineri 12.07.2019 conumicarea, fara motivare. Doar ca este nefondata si inadmisibila. In privinta cailor de atac extraordinare, ce variante am si in ce termen?
In privinta motivarii, sunt curios ce va contine. Daca aceasta lipseste sau urmeaza linia voit eronata a politiei, ce pot face? AM argumentat cu documente oficiale(cadastru, registrul public al drumurilor, titlu de proprietate). Nu exista un singur document oficial care sa ma contrazica.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Ma simt nedreptatit. Tot ce inseamna documentatie cadastrala si documente oficiale imi dau dreptate. Sensul plangerii a fost distorsionat de politia judiciara si a fost insusit de procurori. Am de partea mea toate documentele de mai sus. Sa ma lamentez si sa spun ""ästa este, nu am ce face""? Am obosit dupa unsprezece (11) ani de proces. Cu tot stresul si banii pierduti. Speram ca pot avea inca o sansa la Inalta Curte.