avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate Alex97

Activitate Alex97

Ce riscuri sunt daca vorbesc cu un profesor sa ma treaca la un examen contra unei sume de bani sau a altui beneficiu (sa lucrez pentru el neremunerat, sa il ajut cu ceva) ?
Discuție Locatari
Are un locatar dreptul de a-mi interzice sa stau pe banca de langa blocul in care el locuieste daca eu nu locuiesc acolo si nu deranjez pe nimeni ?
Răspuns la discuția Inchisoare
Ceea ce nu am inteles este faptul ca daca detentiunea pe viata se executa deja in inchisoare, de ce se aplica si pedeapsa inchisorii aceluiasi infractor pentru infractiunea comisa ?
Discuție Inchisoare
De ce se aplica pedeapsa cu inchisoarea daca se aplica si detentiunea pe viata ?
Discuție Pedepse penale
Buna seara. Se pot aplica impotriva aceluiasi infractor pedepse principale, complementare ( accesorii ) si secundare in acelasi timp ?
Multumesc.
Discuție Agenti de paza
Buna ziua. Agentii de paza din scoli au dreptul sa legitimeze elevii care intra sau iasa din institutie ? Dar cei din mall sau supermarketuri, au dreptul sa ceara orice act de identitate unei persoane ? Multumesc.
Buna ziua. Fictiv vorbind, daca o persoana vede pe cineva care savarseste infractiunea de omor si sesizeaza organele de politie ajungandu-se in instanta dar nu exista alte probe inafara de martorul care a sesizat politia, ce se va intampla cu infractorul ?
Buna seara. Problema pe care o voi expune e vaga, din ce mi-a povestit o cunostinta (o voi numi X) si e posibil sa nu fie inteleasa in totalitate. In urma cu 50 de ani bunica lui X a primit pamant de la primarie intr-o comuna, dar fara niciun act care sa dovedeasca asta. Langa pamantul respectiv aceasta a primit o casa iar impozitul a fost platit pana in prezent (Pamantul primit e folosit pentru agricultura). X doreste acum sa primeasca un act prin care sa se dovedeasca faptul ca pamantul primit la negru, daca pot spune asa, acum 50 de ani ii apartine si pentru a evita cedarea lui in favoarea altcuiva. Ce se poate face in aceasta situatie ?
Multumesc si sper ca am reusit sa ma fac inteles cu cat am auzit de la X.
Buna seara. Exista vreun caz in care bunurile folosite de infractor la savarsirea faptei prevazute de legea penala si care apartin acestuia sa nu fie confiscate ?
Multumesc.
Discuție Meditatii
Buna ziua. Vreau sa predau in particular meditatii la limba engleza. Ce proceduri trebuie sa urmez pentru a activa legal ? Mentionez ca am certificat Cambridge. Multumesc.