avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Activitate sebastianmarara

Activitate sebastianmarara

Sunt asociat majoritar intr-o companie din UK si asociat unic intr-un SRL din Romania.

As vrea sa inchei un contract de prestari servicii astfel incat compania din UK sa plateasca compania din Romania.

Este vreo problema? Care ar fi implicatiile?
Multumesc.
Cumparare apartament cu uzufruct viager

Buna ziua. Vreau sa cumpar un astfel de apartament pentru ca are u pret bun.

La ce ar trebui sa am grija/sa fiu atent?

Inteleg ca dobandesc apartamentul dupa ce beneficiarul uzufructului moare. Sunt ok cu asta, dar sa nu fie ceva ce nu inteleg.

Fiul vrea sa vanda apartamentul in care sa aiba drept de uzufruct tatal lui de 73 de ani.
Recuperare datorie: cat costa procesul

I-am imprumutat fara contract unul unchi 13000 ron in 2017. Totusi, I-am trimis banii direct la un executor pentru ca era intr-un litigiu.

Mi-a restituit doar o parte din bani in 2018 si restul nu vrea sa mi-i mai restituies.

Pot sa-i recuperez in instanta? Daca da, care ar fi costurile totale cu avocat si alte taxe?
Cat costa un proces de punere sub interdictie?

Speta: am un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu unchiul meu. Acesta da semne de Alzheimer si suspecteaza pe toata lumea: ma acuza pe mine ca-i fur din casa, pe vecini, pe fosta sotie. Am inregistrari video si exista si martori.

Cat m-ar costa un astfel de proces la dumneavoastra? Si cat ar dura un astfel de proces?

Multumesc
Care este cel mai bune avocat din Bucuresti pentru un contact de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere?

Eu sunt intretinatorul, iar unchiul meu vrea sa rupa acest contract pe motiv ca a gasit pe altcineva care sa-i presteze intretinerea.

Eu nu doresc ca acest contact sa fie anulat pentru ca timp de peste 3.5 ani am respectat contractul.

Ce avocati stiti care au castigat procese pentru intretinatori in astfel de cazuri?

Multumesc anticipat.
Multumesc de raspuns. Este greu sa existe martori. Adica parintii mei care stiu ca mergeam pe la el.

Intretinerea se intampla la el acasa. Sta singur. Am cateva inregistrari video cu mine cand eram la el.

Eu va trebui sa demonstrez ca mi-am indeplinit sarcinile sau el sa demonstreze ca nu le-am respectat?
Buna ziua! Am si eu o situatie cu un unchi care are acum 86 de ani cu care am incheiat un contract de vanzare-cumpare cu clauza de intretinere.

Azi, mi-a zis ca a gasit pe altcineva care sa-l intretina si ca ar vrea sa rupa contractul. S-ar putea sa minta pentru ca vrea sa vanda apartamentul, dar oricum.

Nu consider ca este intemeiata anularea contractului dupa aproape 4 ani mai ales ca eu pierd tot ce am investit (bani, nervi, timp).

Ce sanse exista sa pastrez acest contract intact? Ce ma sfatuiti sa fac? Cum ar trebui sa procedez ca sa castig procesul?

Evident, o sa am nevoie si de un avocat pentru asta deci poate gasesc pe cineva aici.
Evident, nici nu poate sa continue contractul in felul acesta. Eu nu mai am incredere in el pentru ca probabil o sa caute sa-mi bage bete in roate si daca castig procesul. Eu nu as vrea macar sa mai pierd timp cu el, ci sa-i dau niste bani lunar (renta viagera) in schimbul intretinerii.

CATEVA DOVEZI
Contractul a fost incheiat acum 3,5 ani. Am respectat contactul: i-am dat bani cand a fost nevoie, i-am cumparat ce a fost nevoie (mancare, medicamente,etc), am venit la el de cate ori m-a chemat, etc. Am cateva dovezi cum ca ceea ce spun e adevarat (cateva bonuri, transferuri bancare, etc), dar marea majoritate a dovezilor nu exista (nu ma asteptam sa fie nevoie sa pastrez toate bonurile si sa ii pun sa semneze pentru orice bani cash pe care i-am dat).

SITUATIE MEDICALA CIUDATA
Cand am semnat contractul unchiul a trecut examenul psihologic. Totusi, in ultimii 1.5 ani a devenit foarte paranoic: crede ca ii intra lumea in apartament si in masina. A intrat in conflict cu vecini, administratorul blocului, sora sa, etc

L-am ajutat sa instaleze 9 camere in apartament. Crede mereu ca ii intra cineva in casa chiar si cu camerele. Probabil a dezvoltat Alzheimer ceea ce nu cred ca poate fi demonstrat pentru ca ar trece un simplu test psihologic. Acesta paranoia si boala cred ca a dus la vointa lui sa de rupe contractul. Adica eu nu il cred pentru ca nu exista dovezi ca ii intra cineva in casa fiind inregistrari video.

Ce parere aveti? Cum sugerati sa procedez?
Ok. Pot face asta, dar ce se intampla dupa? O sa platesc si aici daca Anaful considera ca nu am platit destul acolo? Daca da, cat?

Merci.

MihailZC a scris:

Trebuie sa declarati prin declaratia unica atat veniturile realizate in UK cat si impozitele platite acolo pentru aceste venituri.

Nu cred ca am rezidenta fiscala.
Stiu ca firma are rezidenta fiscala sau ceva de genul.


Platesc taxe pe venit in UK: cand ma platesc de pe firma, se retin acolo taxe. Nu foarte multe pentru ca ma platesc cat sa raman sub limitele in care platesc taxe.

Deci trebuie sa mai declar veniturile si in Romania? Sau pur si simplu nu mai declar nimic? Sau pot sa declar venituri zero? Nu mi-ar strica sa fiu asigurat in Romania avand in vedere ca sunt aici.

Sunt director al unei companii din UK la care sunt actionar. Intre timp am revenit in Romania, dar ma platesc din firma din UK.

Trebuie sa declar sumele? Daca da, trebuie sa platesc in Romania impozit pe venit? Sau pot sa declar ca nu am venituri?

Multumesc.