avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate 290381

Activitate 290381

Bună ziua! Vă rog să mă sfătuiți în următoarea problema de familie!
Sora mea deține un imobil întabulat pe numele ei, și dorește să mi-o de-a mie . Problema este următoarea....cum se poate face aceasta tranzacție astfel încât soția mea sa nu aibă parte din acel imobil. Menționez că sunt căsătorit și am doi copii.
Va mulțumesc frumos! Aștept răspunsul dumneavoastră. Vă salut cu mult respect.!
Bună ziua! Sunt funcționar public în cadrul unei primării , lucrez că și polițist local și doresc să-mi dau demisia deoarece am intrat într-un alt sistem de stat militar. Codul administrativ prevede 30 de zile din momentul înaintării cererii de demisie. Acele zile sunt calendaristice sau lucrătoare? Este ceva model tipizat pentru demisie? Va rog să mă sfătuiți și cum sa procedez in aceasta situație.! Va mulțumesc !
Buna ziua! Va rog frumos sa ma lamuriti ce se poate intampla daca voi primi calificativ satisfacator s-au nesatisfacator in urma evaluari anuale ce se face unui functionar public cu functie de executie, ma poate afecta acest calificativ pe viitor? Mentionez faptul ca sunt referent superior si nu mai am nevoie de promovare. Relatia cu superiorul meu sa degradat mult in ultimul an si sunt amenintat ca voi avea un calificativ care nu o sa ma multumeasca in mod personal. In tot aceasta perioada nu am avut abateri sau sanctiuni disciplinare si nici abuzuri in serviciu de nici o forma. Va rog frumos sa ma informati cu privire la acest aspect.! Va multumesc frumos si astept raspunsul d-voastra.
Buna ziua! Vecinul meu are construit un cotet pe fundatie de beton si c-tie de BCA , in lareralul casei mele la aproximativ 1 metru de propietatea mea. Aceasta c-tie a facuto in urma cu 2 ani si adaposteste doi caini Cane-Corso, problema mea este ca sunt obligat sa suport aproape in fiecare noapte latratul interminabil al cainilor , si binenteles mirosul insuportabil de urina si fecale care pe perioada de vara este de nedescris, am doi copii mici de 6 si respectiv 8 anisori care nu pot dormii noatea de latratul de caine. Am avut discutii amiabile cu vecinul pe tema asta dar nu sa rezolvat absolut nimik!! Cu tot respectul va rog in mod deosebit sa ma indrumati ce am de facut pentru rezolvarea acestei situatii si care sunt caile si bazele legale care trebuie sa le urmez in situatia prezentata. Va multumesc frumos.
Din cate stiu in contract ma obliga sa achit taxa anuala in totalitate , fara plata taxei nu se elibereaza. va rog sa detaliati putin ce am de facut , exista ceva baza legala care sa le permina retinerea documentelor in original la sediu? va multumesc.
Buna ziua! Sunt student in anul 1 in cadrul facultatii UBB la ID. si vreau sa renunt la studii. Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri trebuie sa urmez pentru eliberarea diplomei , si cum sa pun problema pentru a nu intampina dificultati . Va multumesc .
Răspuns la discuția Transferul functionarului public
Va multumesc frumos pentru sustinere si pentru timpul acordat , sper sa iasa toate bine......., va salut cu mult respect !!
Răspuns la discuția Transferul functionarului public
Va multumesc frumos pentru raspunsul d-voastra , as dorii sa ma transfer la cerere intro alta institutie publica , eu sunt momentan pe comuna si as vrea sa plec la oras . Va rog mult sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez , si daca se poate face acest transfer daca nu imi aproba conducatorul institutiei din care fac parte momentan , pentru ca nu vreau sa imi ingreunez situatia mai rau de cum este acum . Astept raspunsul d-voastra.
Buna ziua ! as dorii sa-mi spuneti si mie mai exact daca pot sa obtin transferul intr-o institutie publica , si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez , daca se poate inpotrivi conducatorul institutiei din care fac parte in momentul de fata , mentionez faptul ca in prezent sunt Referent Principal . Astept raspunsul d-voastra , va multumesc frumos .