avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Activitate juridic_cas

Activitate juridic_cas

Multumesc pentru raspuns!O zi frumoasa!
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Am comandat un produs online care s-a defectat in perioada de garantie. Am luat legatura cu firma de la care l-am achizitionat, mi-au acceptat produsul pentru reparare, dar ma pun pe mine sa platesc transportul produsului defectat in perioada de garantie. Am incercat sa le explic ca nu este legal asa ceva, dar sustin ca asta este politica firmei lor. Va rog sa ma ajutati cu lamurirea acestei situatii. Este legal sa imi ceara plata transportului unui produs aflat in perioada de garantie? Va rog sa imi dati si un cadru legislativ. Multumesc.
Buna ziua. In cazul unui restaurant in regim de autoservire, unde nu se pot face rezervari, esti obligat sa ai registru de clienti potrivit normelor de prevenire a virusului COVID? daca da, este conform cu Regulamentul GDPR?
De asemenea, in cadrul salilor de fitness, se pot vinde bauturi racoritoare si produse proteice?
BUNA ZIUA! MA PUTETI AJUTA, VA ROG, CU UN MODEL DE DECLARATIE NOTARIALA PENTRU DEPUNEREA DECLARATIILOR ONLINE LA ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU.????? MULTUMESC ANTICIPAT
Buna ziua, in situatia in care exista mai multe case de marcat in aceasi locatie, pentru acelasi tip de activitate, dar incasarile se fac pe o singura casa de marcat, casa a 2-a folosindu-se cateva zile pe luna, in aceste zile generand raportul Z. Pentru casa 2 este obligatorie generarea raportului Z, si in zilele fara incasare???? Daca Da, care este temeiul legal??? Multumesc!
Buna dimineata, la valoare mai mare, din aceasta cauza si platesc impozit si cass, dar nu asta era problema. In formularul declaratia unica , privind veniturile impozabile estimate pe 2018, NU GASESC sau NU EXISTA POSIBILITATEA SA LE DECLARI, pentru a le achita inainte de 15 dec 2018 si pentru a beneficia de reducerea de 5% + 5%. Declaratia este pentru veniturile realizate din 2017 si veniturile estimate pe 2018. Asta am solicitat, ce optiuni sa aleg in formular ca sa declar aceste venituri. Va multumesc.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns , insa nu este ceea ce am solicitat. Teoria asta o stiam si am determinat sumele. Ati incercat sa completati declaratia pentru aceasta problema?
Buna ziua, Cum se completeaza declaratia unica pentru veniturile obtinute in 2018 din vanzare parti sociale ale unui srl.
Răspuns la discuția Declaratia unica
Buna ziua domnule Moderator, Daca ma trimiteti la finante sa ma ajute ei inseamna ca nici dumneavoastra ca si ei nu stiti. De altfel raspunsul este foarte general si nu cuprinde toate elementele la care am facut referinta in mesaj (dividende 2017, handicapul influenteaza, CASS pt. dividende ridicate in ian. 2017, ). De alt fel toate articolele pe care le prezentati sunt tratate la modul general , nimic concret. Nu sunt multumit de raspuns, cred ca am platit degeaba abonamentul la dumneavoastra. Va multumesc
Buna ziua,
Persoana cu handicap accentuat:
1. pensionat cu limita de varsta,
2. angajat cu contract de munca perioada nedeterminata - program normal
3. pe langa venituri salariale mai are pe 2017 :
a. dividende ridicate lunar pentru anii precedenti
b. venituri din actiuni bursa
c. venituri din dobanzi bancare
Ce completeaza in declaratia unica?
Va multumesc