Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Multumesc pentru raspuns. In prima instata ne-am dus pe bazar CF actuale unde statul roman aparea ça proprietar pe o portiune de teren al vecinilor.. Titlurile sunt eliberate In 90 dar nu au fost inregistrate la CF. Nimeni nu s-à grandit sa ceara titlurile. In apel vecinii ai depuis titlurile ça proba, iar procesul In apel à fost pierdut din causa acestor titluri care nu sunt ibregistrate In CF. As vrea sa stiu daca vreo lege précède asa ceva ça titlul are putere mai mare decat CF. Multumesc
Am cumpărat un teren și contractul de vânzare, precum și extrasul de carte funciară, menționează o casă neîntabulată în suprafață de 69 m2, pe care intenționam să o demolez. Casa există de circa 60 ani, și până la urmă am reparat-o. Cum o pot întabula? Vânzătorul terenului nu mai are actele de la construirea casei în care a locuit de copil (e mai tânăr decât casa).
Multumesc pentru raspuns.
Din raspunsul dumneavoastra deduc ca trebuie sa inteleg ca actele oficiale si legalizate emise de autoritati sunt doar apa de ploaie. Si dreptul de proprietate intabulat este optional aplicabil.
Ca in situatia aia celebra cand ti se spune ca "de fapt nu e adevarat ce vezi". Asa si actele autoritatilor. Exista fizic dar nu exista legal.
Aici este vorba despre un OCPI din ~restul tarii~. Multumesc!
Buna ziua! Nu inteleg... Legea nu este aceeasi?
Bună ziuă aș dori să știu. Există pământ intravilan sau extravilan să aibă două numere topografice?
Vă rog să îmi spuneți ce anume e de făcut? Unul din proprietari și-a pierdut acel act care deținea terenul.
Vă mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră.
O zi frumoasă