avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate Vladislav20

Activitate Vladislav20


Dalisevici a scris:

S-a gresit doar suma totala a suprafetei utile a locuintei,atat.

Da. Dar trebuie vazut de ce, si unde s-a gresit. Dumneavoastra aveti doar actele "pe hartie" la indemana, insa noi avem niste sisteme informatice in care introducem datele. Pe langa "hartie" este posibil sa existe o greseala si in aceste sisteme informatice. Si aici s-a putut gresi in 2-3 feluri diferite, care au rezolvari diferite.
Este posibil sa puteti face o lucrare de "indreptare eroare materiala", depinde ce s-a gresit si unde. Asta poate fi depistat doar dupa un studiu amanuntit al actelor.
Va recomand sa apelati la o firma de topografie, eventual alta decat cel care a intocmit lucrarea si sa le platiti serviciile lor.


patruvictor a scris:

Adică legislația permite schimbarea destinației construcției din "casă de locuit" în "pensiune" fără acordul notarial al vecinilor? Mă îndoiesc.

Da. Legislatia permite acest lucru.
Cititi legea 50/1991, legea 7/1996, legea 350/2001 si convingeti-va singur.
Legislatia permite acest lucru.
Da. Este necesar de autorizatie de construire.
Nu pentru statutul terenului s-a schimbat deja. Daca se re-alipeste terenul atunci va avea un identificator (IE) si numar cadastral total diferit decat cel pe care l-a avut initial (inainte de a fi parcelat).
Nu aveti ce face atunci trebuie facut PUZ-ul. Daca ceilalti proprietari nu sunt interesati atunci va trebui dumneavoastra sa suportati toate cheltuielile.
De art. 32 nu va puteti folosi din punctul meu de vedere, pentru ca celelalte constructii chiar daca au fost edificate cu autorizatie de construire din cele relatate de dumneavoastra ma duce la gandul ca au acte lipsa la documentatia tehnica care a stat la baza autorizatiei de construire. Numai ca primaria le-a lasat pe ideea romaneasca: "las ca-i bine si asa".
Pai daca este deja parcelat terenul, inseamna ca a existat un PUZ pentru parcelare, ... teoretic.
De ce nu solicitati un certificat de urbanism pentru informare?
Da. In baza celor relatate aveti toate actele necesare pentru a putea obtine certificatul de atestare a constructiei. Este posibil insa primaria sa va solicite si o documentatie tehnica intocmita de un topograf autorizat.
Conform noilor reglementari legislative este necesar de o ridicare topografica intocmita de un topograf autorizat si avizat de cartea funciara in baza caruia primaria va va elibera adeverinta in baza caruia puteti schimba categoria de folosinta a terenului,