avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate Etna

Activitate Etna

Cf art 30 pct.1 lit.c din L248/2005 , sotia dvs nu poate parasi tara impreuna cu minorul daca nu are o hotarare definitiva si irevocabila, prin intermediul ordonantei presedintiale nu pot fi luate măsuri definitive care să rezolve în fond litigiul dintre părţi. Partea nemulţumită de măsura luată prin ordonanţă are posibilitatea de a se adresa instanţei, pe calea dreptului comun.De regulă, măsurile dispuse pe calea ordonanţei preşedinţiale sunt limitate în timp, până la soluţionarea pe fond a cauzei, dar există posibilitatea ca acestea să rămână definitive şi irevocabile, dacă părţile nu mai urmează calea dreptului comun.
Trebuie sa aveti rabdare totusi sa vi se stabileasca legaturile cu minorul ,este f. adevarat ca ,daca nu aveti o hotarare in acest sens..sotia nu are obligatia legala sa va inlesneasca vizitele poate doar una de natura morala .


Aveti o hotarare prin care vi s-a stabilit un program cu minorul...singura dvs. obligatie este sa respectati programul de vizita. Pe perioada vizitei puteti merge oriunde doriti,la mare,la munte ...doar aduceti la cunostinta mamei ca suntei in respectivul loc.
E bine sa gasiti o modalitate sa o calmati pe fosta sotie, toate aceste evenimente neplacute se resfrang si asupra micutilor care devin uneltele razbunarii in cazul separarii parinilor.

Nu aveti obligatie sa prelungiti contractul de munca,daca acesta este valabil incheiat ,respectati termenii.
Angajata dvs. insarcinata dupa incetarea .CIM,pentru a beneficia de indemnizatie de crestere a copilului,tb. sa continuie ,sa plateasca personal ,stagiul de cotizare.
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, trebuie sa ai un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni in ultimele 24 luni anterioare datei nasterii copilului, conform dispozitiilor art. 98 din Legea nr.19/2000.

"Stagiul de cotizare poate fi constituit din insumarea perioadelor pentru care s-a datorat contributia de asigurari sociale de catre angajator si asigurat, precum si a altor perioade necontributive, denumite de lege perioade asimilate, in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, a satisfacut serviciul militar, ori a beneficiat de indemnizatii de asigurari sociale pe termen scurt sau de pensie de invaliditate. Perioada in care primiti somaj este considerata stagiu de cotizare si va da dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului".
Răspuns la discuția Nelamurire
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, trebuie sa ai un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni in ultimele 24 luni anterioare datei nasterii copilului, conform dispozitiilor art. 98 din Legea nr.19/2000.

"Stagiul de cotizare de 12 luni poate fi constituit din insumarea perioadelor pentru care s-a datorat contributia de asigurari sociale de catre angajator si asigurat, precum si a altor perioade necontributive, denumite de lege perioade asimilate, in care asiguratul a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, a satisfacut serviciul militar, ori a beneficiat de indemnizatii de asigurari sociale pe termen scurt sau de pensie de invaliditate. Perioada in care primiti somaj este considerata stagiu de cotizare si va da dreptul la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului".

Deci, chiar daca platesti tu, personal, aceasta contributie, ai dreptul la indemnizatie.
Răspuns la discuția sa fie posibil?
Greseala mea :">,cu scuzele de rigoare cf. L248/2005 art 30 lit.c prevede" minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila" .
ANTECONTRACT DE VÂNZARE-CUMPÃRARE

Intervenit astăzi ........ între:


1. ...................- cetăţean român, sex ...., născut la data de .......... în localitatea ........., fiul lui ....... şi al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secţia ... Poliţie la data de ....., având cod numeric personal......, în calitate de vanzator şi


2. ...................- cetăţean român, sex ...., născut la data de .......... în localitatea ........., fiul lui ....... şi al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secţia ... Poliţie la data de ....., având cod numeric personal........, în calitate de cumparator.


OBLIGATIILE PARTILOR



1. Subsemnatul vanzator ma oblig sa vand cumparatorului imobilul situat in...compus din...camere, ...dependinte si teren in suprafata de .....cu vecinatatile............la N, ........la S, .........la E si ............la V, imobil pe care il detin in baza actului........( contract de vanzare-cumparare, donatie, certificat de mostenitor etc) autentificat sub nr. ... din ... si il stapanesc netulburat de la data dobandirii.


2. Cumparatorul intra de drept si de fapt in posesia imobilului la data autentificarii actului de vanzare-cmparare, data de la care vanzatorul nu mai are nici un drept asupra imobilului vandut.

3. Taxele de vanzare-cumparare cad in sarcina cumparatorului ( sau a ambilor etc).

4. Partile se vor prezenta pentru incheierea actului autentic la data.....la Biroul Notarial......, data la care vanzatorul va avea asupra sa toate actele necesare.

5. Vanzatorul raspunde pentru evictiune, totala sau partiala.

PRETUL

Pretul vanzarii este de..........lei, suma care se achita astfel:

1. avans astazi, la data incheierii prezentului contract, in suma de ........lei;

2. restul de suma la data autentificarii.

SANCTIUNI

1. Daca vanzatorul revine asupra vanzarii este obligat sa restituie cumparatorului de doua ori suma platita ca avans;

2. In situatia in care cumparatorul se razgandest sau nu respecta temenul, va pierde avansul platit.

CADRU JURIDIC

Acestui act ii sunt aplicabile dispozitiile art. 969 si urmatoarele din Codul Civil.

Prezentul contract a fost incheiat astazi........... in localitatea................., in ........exemplare, cate unul pentru fiecare parte, toate originale.

Vanzator,

Cumparator,










Răspuns la discuția Am nevoie de consultanta
Norocul meu d-na "avlil" ca nu sunt o fire nervoasa de 10 ani de cand practic munca aceasta zic eu , ca ma fac inteleasa ,altfel nu m-ar intelege nici instanta,dar, daca dvs vreti sa intelegeti cum stau lucrurile cu aceste cote parti ce le revin succesorilor ,luati o carte de dr. civil si capitolul succesiuni o sa va documenteze "cine mosteneste si cat mosteneste".
Iar , acest site (nu sait) este de a intinde o mana de ajutor celor care au nevoie (si vor sa il ia )si de ce nu (trebuie sa recunoastem),este sa mai invatam unii de la altii(ca omul cat traieste invata), nu a ne ponegri unii pe altii stimata colega.

offtopic :
Acest raspuns putea fi trimis printr-un mesaj privat. Sunt cazuri in care fiecare poate intelege gresit mesajul postat. Si mie mi s-a intamplat acest lucru. Nu consider ca cineva te-a jignit sau te-a ponegrit pe acest site printr-un mesaj. Regulamentul de postare precizeaza ca asemenea mesaje post fi sterse de catre moderatori sau administrator.
Răspuns la discuția tranzactie la partaj
OK! Imobilul este bun comun si ca atare se va imparti, este de dorit ca dvs. sa scapati de acest proces f. repede si mai putin costisitor facand acea tranzactie.Insa ,nu stiu daca se poate face in acest cadru pentru ca sunt nevoie de fff. multe date. Puteti contacta personal un avocat de pe acest sit (ati vazut ca aveti raspunsuri de la cativa avocati ,clic pe profil si aveti detalii) in vederea redactarii in termeni legali a tranzactie care nicidecum nu va insuma frumoasa suma de 6 mii ron.

Răspuns la discuția tranzactie la partaj
Pt d-na avlil.


Imi cer scuse pentru acel "al" este un "a-l" ,a fost doar o greseala de typing.