avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters487475

Activitate ContSters487475

Puteti imputernici persoane din Romania, care sa va reprezinte in scopurile dorite sau va puteti asocia cu persoane rezidente in tara.
Răspuns la discuția SRL pensionar, Start Up Nation
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti aceasta posibilitate.
Articolele 2, 6, 10, 23, 27, 30, punctele 19, 75, 97 si 129 din preambulul Regulamentului UE 2016/679 (GDPR) si legile speciale reglementeaza astfel de transferuri de date, sub acoperirea Cartei UE privind drepturile si libertatile persoanei.
Răspuns la discuția GDPR
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
30 de zile este un termen corect, in masura in care legea considera acest interval ca fiind rezonabil. Au obligatia sa va anunte cand sterg datele personale. Ideal ar fi sa fac acest lucru in 24 de ore, maxim 15 zile, insa fara sa fie obligati de autoritati... Dupa expirarea termenului, aveti optiunea sa faceti plangere la ANSPDCP.
Răspuns la discuția Finanțare educațională
Programul Start Up ar putea fi o solutie, cu maxim 200,000 de lei (cam 43,000 Euro) finantare nerambursabila asigurata pentru un solicitant, la concurenta cu alte proiecte depuse. Se finanteaza maxim 10,000 de proiecte, prioritare fiind domeniile de productie, industrii creative si activitati printre care si cele educationale. De asemenea, pentru educatie se pot accesa si linii din POCU, insa acolo este necesara confinantarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va recomandam sa includeti de la bun inceput mai multe coduri CAEN relevante. Astfel, evitati cheltuieli suplimentare ulterioare, cand ati face actualizari, adaugand activitati. Dintre cele mai apropiate va putem mentiona acum CAEN 4399 si 4329.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ANSPDCP are dreptul sa informeze IN SCOPUL SOLUTIONARII, pentru ca se refera la date personale chiar controlul / investigatia pe care o deruleaza. In orice astfel de imprejurare se respecta drepturile exprese si interesele legitime ale persoanei vizate.

Iata ce scrie doua paragrafe mai jos de citatul extras din aceeasi procedura de reclamatie ANSPDCP:

<<În cazul în care petenții nu doresc ca anumite date personale să fie dezvăluite în cadrul demersurilor efectuate pentru soluționarea plângerilor, au posibilitatea de a-și exercita dreptul de opoziție, în condițiile prevăzute de art. 21 din RGPD.>>

Codul Penal are prevederi exprese privind confidentialitatea si respectiv secretul profesional, la fel si Directivele UE, respectiv Carta Drepturilor UE, art. 8 se aplica in instantele romanesti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, in masura in care au omis sa va permita exercitarea drepturilor (de informare, in primul rand, de opozitie, restrictionare, etc.). Legea prevaleaza in fata oricarui contract. Daca aveti curiozitatea sa vedeti pe pagina de Internet a ANSPDCP, astfel de situatii au fost sanctionate si in 2016, de exemplu,cu amenzi pentru abuzuri, incalcari repetate ale reglementarilor in vigoare, etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti acest drept, gasiti pe pagina de Internet a ANSPDCP formularul de plangere, in care completati detaliile incidentului. Va recomand ca, in prealabil, sa notificati DSV (daca au DPO, adica responsabil cu protectia datelor, folositi acele date de contact) - iar aceasta notificare sa fie transmisa si la ANSPDCP.
Răspuns la discuția Refuz provizoriu OSIM
Intoarceti raspunsul "in oglinda": ce NU este si ar fi necesar sa fie? Va recomandam sa faceti ca afirmatia de la final sa fie schimbata: elementele... "sunt lipsite de distinctivitate şi descriptive în raport cu serviciile cerute la protecţie." Cautati sa le faceti distinctive si descriptive (unice, daca este posibil). Mai aveti varianta sa apelati la consultanti specializati si experimentati in domeniu.