avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate anika

Activitate anika

Buna ziua
Am si eu o dilema. Am doua apartamente, unul in care locuiesc eu cu sotul si unul care este cedat spre folosinta mamei mele. Mama s-ar incadra cu venitul la ajutor de incalzire, dar as dori sa stiu daca este o problema faptul ca apartamentul este pe numele meu.Mama are mutatie si toate facturile de utilitati sunt pe numele ei.
Multumesc.
Dar asigurarea produce efecte dupa data incheierii acesteia, nu putem confunda un impozit cu o asigurare, sunt doua lucruri total diferite, sau dv. veti incheia in august 2012 asigurarea retroactiv?
Dar eu inteleg ca voi fi amendata in august 2012 pentru ca nu am asigurat locuinta din momentul in care a intrat in vigoare legea, adica din august 2011. S-au si aici legea este interpretabila ca mai toate legile de la noi?
Dar, tot cf.CCM unic la nivel national, art.40 alin1salarul minim pt.2011 este 700 lei iar coeficientii de ierarhizare sunt modificati, deci daca nu a fost denuntat acect contract inseamna ca aplicam si prevederea de la art 40, nu?
Răspuns la discuția oug 13/2010
Multumesc, sa speram ca se dezmeticesc mai repede, sau poate retrag si aceste scutiri, cu noile reduceri bugetare...............
Răspuns la discuția oug 13/2010
eduard_ a scris:

Ca sa ma fac mai explicit vei inregistra in contabilitate, cotele acestea la salariul de 600 in loc de 1200 si inchizi prin contul 7415 (cont nou conform 3055), deoarece trebuie numai evidentiat nu si platit pentru ca e scutit.
La pensii angajator, si fond risc, folosesti salariul realizat de el dar tot asa inchizi cu 7415, astfel incat sa apara 0 la rulaj creditor in luna pentru acest salariat.
Buna,
Am si eu o nelamurire, contabilizez cu salar de 600, dar ce fac cu declaratia nominala la somaj si sanatate? Retinerile in stat sunt la 1200, si datoria angajatorului este la 600, declaratia este data peste cap, nu?
Multumesc
Cred ca ati confundat ordonantele,OUG13/februarie 2010 se refera la angajarea persoanelor din somaj....
:Buna ziua, sau cum sa mai spun, dar totusi in functie de care venituri se va calcula impozitul minim in anul 2010, tot veniturile din 2008? Si cand se va sti oare sigur, in 25 aprilie cand trebuie sa si viram impozitul? Este jenant, cum sa-si faca bietii contribuabili niste socoteli cand momentan nu se stie nimic sigur.................:(
Răspuns la discuția declaratia 390
Multumesc mult, asa am inteles si eu, dar este mai bine cand ma i confirma cineva
Discuție declaratia 390
Buna seara,
Am o mare nelamurire in ceea ce priveste decl.390, inteleg ca aceasta declaratie se depune pentru achizitii si livrari de bunuri intracomunitare, deci,daca am facturat un comision de intermediere sigur nu trebuie sa depun aceasta declaratie? Mi-e teama sa nu ma trezesc cu amenda, dar eu asa inteleg, va rog sa ma ajutati........:(:(:(:(:(:(:(