avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate juridic dana

Activitate juridic dana

Nu,
Plata acestor prestatii sociale se suspenda in temeiul art. 58 alin. (6) lit a) din legea nr. 448/2006
(6) Nu pot beneficia de prevederile alin. (4) (-indemnizatie si buget complementar):
a) adulții cu handicap îngrijiți și protejați în centre rezidențiale publice, cu excepția centrului de tip respiro, ori în alte tipuri de instituții rezidențiale publice cu caracter social sau medico-social, în care se asigură întreținere completă din partea autorității administrației publice pe o perioadă mai mare de o lună;
din casatoria unchiului cu sotia au rezultat copii?
multumesc pentru raspunsuri.
am sperat ca exista o derogare in baza careia pana la emiterea certificatelor medicale (daca tot s-a stipulat ca acestea pot fi eliberat in termen de cel mult 30 zile de la data iesirii din izolare), zilele de incapacitate de munca pot fi platite in baza deciziei de izolare.
eu am fost izolata in perioada 25-31.01.2022, deci anterior existentei acestor modificari, respectiv in perioada in care persoanele vaccinate si pozitivate erau izolate pentru 7 zile. Nesansa mea a fost sa ma imbolnavesc la finalul lunii si intr-o perioada in care medicii de familie sunt supraaglomerati.
cum insa lucrez in cadrul unei institutii bugetare unde nimeni nu isi asuma decizii, probabil ca voi primi diferenta de 25% din salariu aferent lunii ianuarie candva in cursul lunii aprilie.
medicul de familie este foarte aglomerat si nu reusesta sa elibereze certificatul medical in termen util mie
Ma confrunt cu urmatoarea problema: in perioada 25.01 -31.01.2022 m-am aflat in izolare, avand decizie eliberata de DSP in acest sens. Pana in prezent nu mi s-a eliberat certificatul medical de catre medicul de familie, acesta urmand a-l primi doar in termen de 30 zile de la data iesirii din izolare. Angajatorul mei (institutie de stat) refuza plata perioadei in care am fost izolata motivat de lipsa concediului medical. Cum pot determina angajatorul sa imi ia in considerare decizia de izolare pentru plata salariului? Multumesc
Un director de scoala poate detine calitatea de asociat intr-un srl?
Si aceste drepturi banesti castigate in 2017 vor fi achitate esalonat, in 5 ani, cu respectarea dispozitiilor Ordinului nr. 128/2017
Răspuns la discuția Concurs - functie publica
De asemenea, aveti si varianta ca dupa afisarea rezultatelor finale, sa anuntati in scris institutia despre faptul ca nu va veti prezenta pentru incheierea raportului de serviciu.
Răspuns la discuția efectele unui concediu medical
Multumesc pt raspuns.
Nu se va interpreta ca exista un contract de munca suspendat din cauza concediului medical si astfel nu ar putea intervene nici revocarea exercitarii temporare a functiei de conducere?
Buna seara
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Un angajat, titular al unui post contractual de executie in cadrul unui centru de plasament (ordonator tertiar de credite), este numit din dispozitia directorului (ordonator secundar de credite), sa exercite temporar, pentru o perioada de 3 luni, o functie de conducere (de asemenea post contractual) de sef centru.
Ca urmare, va exercita atributiile postului in care a fost temporar numit si va beneficia de salarizarea acestei functii.
In situatia in care, in interiorul termenului de 3 luni, angajatul intra in concediu medical, poate fi revocata dispozitia directorului si numita o alta persoana pe postul de conducere in perioada de concediu medical?