avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocatura Nitu Paul

Activitate Cabinet de Avocatura Nitu Paul

Răspuns la discuția Bună ziua,
Da
Răspuns la discuția Termenul corect
1. Da. Se prelungeste pana in prima zi lucratoare
2. Art 181 din codul de procedura civila
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal.
Lipsa semnaturii echivaleaza cu lipsa consimtamantului pentru incheierea contractului respectiv, acesta din urma fiind lovit de nulitate absoluta.
Daca angajatorul refuza primirea notificarii, o puteti transmite prin intermediul serviciului postal. Contractul de munca inceteaza in urma notificarii.
Răspuns la discuția Paternitatea copilului
Trebuie intentata in instanta o actiune in stabilirea paternitatii. Aveti de platit taxa de timbru de 20 de lei, expertiza medico-legala de aprox. 2700 lei si onorariu avocatial daca doriti sa apelati la un avocat.
Răspuns la discuția Insolventa
Da, insa pentru a introduce cererea de deschidere a procedurii insolventei, cuantumul creantei datorate trebuie sa fie de minim sase salarii medii brute/angajat. Avand in vedere ca in anul 2018 salariul mediu brut a fost de 4162 lei rezulta ca valoarea-prag este de 24972 lei/angajat.
Răspuns la discuția schimb/retur
Operatorul economic isi stablieste politica privind returnarea produselor fara defecte. Astfel, daca produsul pe care l-ati comercializat in magazin a fost corespunzator (fara defecte), nu sunteti obligata sa acceptati returnarea acestuia.
Acest criteriu de acordare a bonusului de performanta poate fi considerat discriminatoriu, deoarece angajatorul favorizeaza persoanele care nu s-au imbolnavit, aspect ce nu tine de vointa persoanei respective. Nu decidem noi cand/daca ne imbolnavim sau daca avem nevoie de o interventie medicala.

Chiar si in ipoteza in care o persoana a beneficiat de concediu medical pe o durata mai mare de 10 zile, aceasta tot poate atinge obiectivele de performanta avute in vedere de angajator pentru acordarea bonusului.
Da. Termenul general de punere in executare al unei hotarari judecatoresti este de 3 ani.
In materia drepturilor reale, termenul este de 10 ani.