avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Activitate Radu Popescu

Activitate Radu Popescu

Răspuns la discuția magazin on line pfa
Nu PFA, deoarece nu va trebuie autorizare speciala in personam, poate insa sa fie intreprindere individuala sau srl,ori orice alta forma de societate...
Si avocatii tin contabilitatea la fel ca Dvs.. Puteti deduce pana la suma de impozitare totul.
cosminy_70 a scris:


Sa ma jefuiasca altul dar sa-mi placa si mie !



Intr-adevar ce s-a intamplat la Petrom a fost jaf. Insa informatiile pe care doriti sa leaflatisunt publice, tot ce trebuie sa faceti e sa cautati numerele de dosar pe site-ul portal.just.ro.
Altfel, imi pare rau de romanii care gandesc ca Dvs., probabil ei sunt cauza jafului in primul rand. Noroc cu globalizarea ca altfel vai de noi, nu?
Sigur ca fiecare institutie poate avea orice comportament doreste inafara atributiilor si in respectul legii, insa, din pacate, aceasta institutie (Oficiul Roman pentru Imigrari) nu poate fi obligata la astfel de comportament.
Faptul ca unei persoane i s-a spus verde in fata ca nu indeplinesete conditiile, a caror indeplinire este la discretia Consulatului/ Ambasadei, nu este o motivatie si nu are caracter oficial.
Sa nu uitam ca statele din lumea moderna sunt suverane si independente, iar ca atare o conventie care ar obliga un stat sa permita unei persoane trecerea granitelor ar contraveni celor doua atribute.
Aprobarea trecerii frontierei trebuie sa ramana la discretia statului a carui frontiera se vrea depasita...inca nu am ajuns la stadiul de globalizare statala si nu depindem de vreun organism mondial declarat, care sa ne impuna asemenea aberatii.
elis a scris:

Eu cred ca statul roman are obligatia sa-si motiveze decizia in cazul refuzului de acordare a vizei


Sunt si eu curios elis, de ce sustii ca Oficiul pentru Imigrari ar fi obligat sa-si motiveze deciziile fata de persoanele care solicita viza, sau, si mai ilogic, fata de persoanele care trimit invitatiile?
Pentru vize SUA, Rusia, dau ambasadele vreo motivatie in cazul in care resping viza?
Intrarea pe teritoriul tarii nu este o chestiune impusa de lege, ci puterea de a decide cine si cand are voie a fost delegata Oficului pentru Imigrari, mai ales in privinta statelor oarecum in curs de civilizare, pentru care este necesara procedura invitatiei.
Parca poate obliga cineva un stat sa motiveze de ce nu vrea sa -i permita lui X sa-i calce granitele..mai ales cand si asta poate constiui secret de stat, sau este informatie cu regim specific, care daca ar fi divulgata ar desconspira anumite interese...sa avem in vedere si faptul ca cineva trebuie sa vegheze asupra terorismului si imigrantilor cu ganduri neprietenoase..
Hai sa mai si gandim inainte sa dam mesaje de dragul ratingului!
In OUG 194/2002 est prevazuta procedura invitatiei pentru acrodararea anumitor categorii de vize de catre Statul Roman. Invitatia are forma prevazuta de Ministerul de Externe.
Aprobarea vizei, conform aceleiasi OUG 194/2002 este la discretia Oficiului Roman pentru Emigrari, acesta neffind obligat sa-si motiveze deciziile in niciun sens. In aceeasi ordine de idei,niciun consulat din lume nu are aceasta obligatie.

Cu stima,

av. Alexandru R. Popescu
Discutia asta a devenit plictisitoare...veniturile dn onorarii sunt venituri din munca, iar daca persoana care le percepe este casatorita, devin bunuri comune.
Chiar nu inteleg neclaritatea...chiar ma intreba cineva daca a face din tantar armasar e un obicei avocatesc...se pare ca trebuie sa-i dau dreptate vazand aceasta discutie inutila, pornita de la o intrebare de student...:))
Daca persoana in cazuza/FIrma V nu observa blogul e OK. Daca insa, considera ca e-ati produs un prejudiciu, sunteti responsabil daca nu ati avertizat reprezentatantul V ca si Dvs. inregistrati convorbirea.
Daca nu a fost autorizata de Parchet, inregistrarea audio poate fi luat in considerare doar ca circumstanta, nu ca proba, si doar in anumite cazuri..
Consulatul nu are obligatia sa motiveze decizia in acest sens.
SIgur ca se poate....va spun pe privat