avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate Eugen Huruba

Activitate Eugen Huruba

Răspuns la discuția Executare silita in rate
Este posibil sa incheiati cu executorul judecatoresc un angajament de plata, cu conditia ca acesta sa fie acceptat si de catre creditor.
Răspuns la discuția Transmitere Revisal
Asa cum s-a mai aratat , nu este nevoie de act aditional, modificarea salariului avand la baza un act normativ. Pot fi făcute, fie decizii colective, pentru toti angajatii sau pe categorii de angajati, fie decizii individuale de modificare a salariului.
Răspuns la discuția anularea executarii silite?
Contestatia la executare care vizeaza atat procesul-verbal de contraventie cat si executarea insasi, suspenda executarea silita incaputa.
Răspuns la discuția executare " silita "?!
Executarea silita se poate realiza asupra veniturilor din salarii, prin poprire, daca exista un titlu executoriu si daca este legal dispusa.

1. Contractul de credit este titlu executoriu, nefiind nevoie de o hotarare judecatoreasca. Depinde de clauze, unele contracte prevad ca neplata a 2-3 rate lunare duce la rezilierea de drept a contractului, banca putand solicita executarea intregului contract, deci si pentru ratele neajunse la scadenta.

2. Pentru ca o poprire sa fie legal dispusa, pe langa conditia titlului executoriu, mai sus explicata, trebuie sa fie infiintata de un organ competent, adica de catre un executor judecatoresc sau de catre executorul bancar al bancii respective (daca exista).
Răspuns la discuția Licitatie apartament
Daca apartamentul este vandut de catre sau la solicitarea celui in favoarea caruia este inscrisa ipoteca, si alte sarcini nu sunt inscrise in CF, nu va supuneti nici unui risc.

Alti creditori, cu exceptia celor cu ipoteci inscrise, nu pot solicita inceperea ori continuarea executarii silite, deschiderea procedurii de insolventa sespendand orice actiune judiciara sau extrajudiciara.
Intrarea in vigoare se va face dupa un termen considerat suficient pentru insusirea acestuia si pentru asigurarea suportului logistic si material necesar aplicarii noilor competente materiale. Autorii proiectului propuneau ca punerea in aplicare sa se faca la un an de la publicare. Recent se vehicula ideea ca punerea in aplicare ar fi de la 01.01.2012.
Răspuns la discuția Fosti asociati...
Pentru a va raspunde, trebuie sa ne spuneti ce titlu sta la baza executarii silite prin poprire. Probabil un contract de imprumut garantat. Cu ce ? Sunteti fideiusori ? Ce clauze sunt incluse in contractul de imprumut si in cel de garantie ?

Sunt multe discutii. Ar trebui vazute actele.
Răspuns la discuția aviz de garantie initial!!!!!!!
Brom a scris:

Asa cum este evident, inregistrarea s-a facut in temeiul codului fiscal si de procedura fiscala si a legii 99, pentru datoriile pe care societatea debitoare le are la bugetul statului. Aceasta inscriere are rolul de a conserva prioritatea creantei statului fata de eventualele garantii mobiliare pe care le-ati putea constitui in favoarea altor creditori ai dvs.




perfect ! ce am mai putea adauga ? =D>
Răspuns la discuția refuz declarare adjudecatar
cermak gruianu a scris:

Are legatura cu creditorul X care nu a fost de acord cu adjudecarea imobilului sub pretul de 75% din pretul cu care a fost evaluat imobilul scos la licitatie.


gresit ! nu are legatura nici macar cu creditorul X.

aici sunt doua discutii :

1. jurisprudenta a consacrat ideea pretului neserios in interpretarea care a fost prezentata mai sus, cu toate ca doctrina (a se vedea Tratat de drept civil Hamangiu s.a.) da un alt sens notiunii de seriozitate a pretului. dar asta e, judecatorii impart dreptatea;

2. in tot cursul executarii silite, deci si in timpul desfasurarii licitatiei, creditorul are dreptul de a dispune, ca un atribut al principiului disponibilitatii ce isi gaseste pe deplin aplicabilitatea si in faza executarii silite (altfel nu ar fi putut cere executarea silita). Or, daca poti cere inceperea executarii, atunci poti cere si suspendarea sau incetarea ei.

Este de semnalat totusi, greseala procedurala. Nu trebuia sa se solicite un nou termen, ci suspendarea sau incetarea executarii pe motiv ca din pretul obtinut nu isi indestuleaza creanta, si vanzarea ar conduce la pierderea garantiei; apoi printr-o noua cerere se putea solicita reluarea procedurilor, bineinteles cu conditia plasarii acestei noi cereri in interiorul termenului de prescriptie.
Răspuns la discuția Refuz eliberare act de adjudecare
Gabriela Paduraru a scris:

Eugen Huruba a scris:

- in cazul primirii unui refuz motivat, plangere impotriva refuzului executorului judecatoresc, fie pe art. 53 din Legea nr. 188/2000, fie pe art. 399 alin. (1) C. proc. civ.

Trebuie mentionat ca partea interesata poate uza de aceste cai (plangerea in baza art.53 din L:188/2000 si contestatia la ex.) si in cazul in care executorul judecatoresc refuza..nejustificat sa intocmeasca un act de executare !


multumesc mult pentru completari !!! ochiul vigilent al avocatului =D>=D>=D>